adam_mk 29.05.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Oj kobieto... Dom chcesz budować a zaoszczędzić chcesz na najważniejszej sprawie jaki 1000zł. Kierbud ma uprawnienia projektowe?Policzy wytrzymałość, statykę konstrukcji po zmianach?Darmo?PODPISZE SIĘ POD TYM?- Brać i chwalić jak zmiany odpowiadają. Jak nie ma uprawnień to iść do takiego, co je ma.To, ze PINB krzywo spojrzy to nie problem.Problemem jest , jak Ci się wznoszony dom położy na działce...Albo na głowie, jak już zamieszkasz i szafę jaka se gdzieś postawisz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.05.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Adaptacja projektu to nie jest nanoszenie zmian. To są dwie rózne sprawy. Adaptacja to dostoswanie typówki do warunkow klimatycznych i gruntowych. A zmiany to dopiero po tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.05.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Jeśli kierownik jest architektem z uprawnieniami i konstruktorem z uprawnieniami - to proszę bardzo. Jakby mi kierownik "chciał" wpieprzać się w projekt to bym go psem poszczuła. Kierownik jest od czego innego, nie od decydowania, gdzie będzie kominek i okno. Bez jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik3004 30.05.2014 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Nie, nie chcę oszczędzać, nie o to mi chodziło:) Tak się zdarzyło, że mój kierownik budowy to osoba "zaprzyjaźniona" i nie chce też źle, nie narzuca mi swoich pomysłów, to ja chce zmienić te 3 rzeczy w projekcie, a on zaproponował tylko jedno z rozwiązań i dlatego postanowiłam dopytać osób takich jak Wy- znających się na tym wszystkim, ponieważ z budową zostałam sama i jeszcze nie raz będę potrzebowała porady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts