Gość 17.02.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Szanowni Państwo. Jestem właśnie nowo upieczonym właścicielem nowego mieszkania. Jest to mieszkanie dwupozimowe zlokalizowane na ostatniej kondygnacji budynku.Zawsze za mna "chodził" ) kominek i trochę aż się zdenerwowałem jak usłyszałem że coś się ponoć zmieniło w grudniu 2002 w prawie budowlanym (?) co w sposób poważny utrudnia takie przedsięwzięcie. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Serdecznie pozdrawiam Kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 17.02.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Dopuszcza się stosowanie pieców i trzonów kuchennych na paliwo stałe w budynkach o wysokości do 3 kondygnacji nadziemnych włącznie, jeżeli nie jest to sprzeczne z ustaleniami miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego... dotyczy to budynków wielorodzinnych. może chodzi o to Pzdr. [ Ta wiadomość była edytowana przez: wega dnia 2003-02-17 22:50 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2003 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Serdecznie dziękuję za podpowiedź - dopiero dzisiaj mogłem ją przeczytać. Z przepisów szczegolnie znamienne (dla mnie laika) są 2 paragrafy-132 i 140. Zastanawiam się tylko czy można włożyć wkładkę do istniejącej instalacji wentylacyjnej? Obawiam się bowiem, że w kominie nie ma innych przewodów. pozdrawiam Kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts