Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt WIEDEŃ LMBL09 pracownia LIPIŃSCY

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Poszukuję osoby , która podjęła się wybudowania bliźniaka według projektu LBML09 z pracowni Lipińscy.Chętnie usłyszę opinię na jego temat lub zbiorę cenne doświadczenia z realizacji budowy.

Proszę również o również o cenne uwagi co do projektu inne osoby.

Jestem jeszcze przed jego wyborem i mam szanse uniknąć ewentualnego błedu.

http://www.lipinscy.pl/14301.xml?keys=3&page=1

Jeszcze Optymistka

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
Witam. Podjeliśmy się ze szwagrem wybudowanie LMBL09 Lipińskich. Zaczynamy za ok 1 m-c w Bojanie k/Gdyni. Jeżeli będą jakieś pytania odnośnie budowy chętnię służę pomocą. Kontakt najlepiej e-mail, telefon. Pozdrawiam Tomek z rodzinką.

Tomek,

Dzięki za info i szkoda,że tak daleko. My planujemy rozpocząć w sierpniu.Pytania na pewno będą a właściwie, to już są.

Z czego budujesz ?

Pozdr,

Danka

• 2 weeks później...

Przepraszam, że tak późno odpisuję, ale nie było mnie troszkę w kraju, a potem silnie byłem zajęty (no i niedostałem powiadomienia o odpowiedzi na email).

A więc po pierwsze:

Zdecydowaliśmy sie na Porotherm Winerberger'a 24 cm. Kupiłem go w Niemczech (wyszło mnie ok 9 zł za sztukę już z transportem i co najważniejsze są do ręki).

Po drugie:

Jutro pierwsza łopata w ziemię. Więc jak na razie za dużo nie pomogę, ale jak to mówią po mału do przodu.

Po trzecie:

W projekcie zrezygnowaliśmy z wykuszy kuchennych (wielkość działki nas zmusiła do tego), ale w zamian ciut ciut powiększyliśmy garaż, zmieniliśmy schody z prostych na kształt U oraz zrezygnowaliśmy z WC na dole (powiększyliśmy ciut łazienkę i wiatrołap, stropy raczej lane z betonu zbrojonego (niechcemy Terivy), robimy piwnice pod garażami (ewentualna kotłownia) i pozostałe to takie tam kosmetyki.

Fotki postaram się sukcesywnie zamieszczać na http://www.galerie-worka.prv.pl

Na przyszłość serdecznie służę pomocą.

Tomek