statek 27.09.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Z plastików oprócz Marley'a sprzedaję głównie Kaczmarka, który nie ma czarnych. Z tego co wiem są czarne rynny Kanion Wavinu, Galeco i Plastmo. Polecałbym chyba te pierwsze - za trwałość koloru nie daję głowy. A czemu nie stalowe czarna Siba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorot 28.09.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Nikt nie pisze o stalowym systemie Lindab kolor miedziany, czy nikt nie ma rynien tej firmy?!!!!! pozdrowienia Dorot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.09.2004 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Ja Lindaba dopiero założyłem - brązowy. Na wnioski jeszcze za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 29.09.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Najlepsze rynny są z blachy tytanowo-cynkowej. Zobacz:http://www.blechdach.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 29.09.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 I tak oto wątek żyje własnym życiem, bez ingerencji autora, który jak dotąd, nie wiadomo co miał na mysli? u mnie miedź odpada, kolor dachówki-szary łupek z nelskampa, elewacja-odcienie szrości, dlatego chętnie sobie poczytam, które pcv-ki polecacie coby wybrac jakiś grafitowy kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 30.09.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Jak chcesz grafit i z PVC to juz bierz tego Marleya. Nie ma co ukrywac jest najlepszy wsrod producentow PVC (choc wczesniej go krytykowalem za brak gwarancji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Ja rozmawiałam wczoraj z dekarzem -najlepszy fachowiec na Dolnym Śląsku.Powiedział mi krótko - żadnych plastików, żadnego Marleya.Robię tytan-cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 30.09.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 no i prawidłowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 30.09.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Cos podobnego usluszalem dzisiaj w hurtowni: "Paanie z plastikow to bierz pan Marleya a najlepiej cos z tytan-cynku albo miedziane" No i teraz mam dylemat bo musze sie wlasnie zdecydowac na rynny: - chcialem rynny PVC- chcialem Marleya bo jest najlepszy (ale niestety najdrozszy) ale..chcialem czarne a Marley nie produkuje czarnych (Continental) Jak nie Marley i nie PVC to co ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.10.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Weź cynk-tytan, poczekaj rok dwa aż pokryjom się nalotem. Potem weź farbę do ocynku i pomaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 01.10.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 a ja to myślałam że jak się kupuje takie drogie rynny to po to żeby były przez długi czas bezobsługowe a nie żeby za dwa lata malować. Niby jak ja je mam nmalować - zdjąć z dachu? łazić po tym dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.10.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Malowanie to dla tych co chcą mieć kolor. Jak Tobie wystarczy kolor cynku to nie robisz nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.10.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Ciekawe czyj dział jakości kryje się pod gościem Wavina, czy Marleya. Puścił blotkę, a my mu tak za friko (jak sam sugerował) dajemy info o wadach obu systemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walerian35 01.10.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Dałem sie namówić na tytan-cynk, za wcześnie na ocenę ale po roku to tylko zmienił kolor tnz spatynował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 01.10.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Jeśli mają być koniecznie czarne (za 10 lat również) - to tylko stalowe powlekane LINDAB lub SIBA.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.10.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Ani LINDAB ani SIBA nie da gwarancji na kolor. Mam LINDABA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 01.10.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Jeśli mają być koniecznie czarne (za 10 lat również) - to tylko stalowe powlekane LINDAB lub SIBA. Jak najbardziej za 10 lat chce miec te rynny nadal czarne. Jak rynny Lindab czy Siba wygladaja cenowo w stosunku do PVC ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozena maciek 01.10.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 A czy kotoś montował u siebie Kaczmarka i może podzielić się swoimi doświadczeniami w tej kwestii? Wiem, że na Kaczmarka nie ma gwarancji tak samo jak na Marleya. A nasz rynek warto wspierac jeżeli jest w tej samej klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.10.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Jak najbardziej za 10 lat chce miec te rynny nadal czarne. Jak rynny Lindab czy Siba wygladaja cenowo w stosunku do PVC ??? W marcu LINDAB wyszedł nam taniej od Marley'a. Różnica wynosiła około 500 zł. Jak jest teraz nie wiem. Dużo też zależy od zdolności w negocjacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don 03.10.2004 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 za wzgedow oszczednosciowych dalem sie namowic na PCV ......mam je niespelna miesiac i hmmm dziadostwo !!!!!najbardziej mnie denerwuje to strzelanie od strony poludniowej troszke roznicy temperatur i strzela ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts