pattaya 03.04.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam wszystkich.Kończy mi się leasing auta.Mam nadzieję,że wezmę za nie ok.50tys (ma 3 lata).Szkoda sprzedawać(43tys.przebiegu) ale pieniądze na wykończenie domu są priorytetem.Chcę wziąć następne w leasing z niewielką wpłatą wstępną (10%) .Czyli w kieszeni zostanie ok.45tys.Proszę o wypełnienie ankiety i uzasadnienie swoich odpowiedzi przez aktualnych lub byłych posiadaczy takich aut,mechaników,pracowników salonów ,serwisów,ludzi z branży,inżynierów z Dekry,gości z Experta itp.Ze względu na cenę i małe ,robione przeze mnie,roczne przebiegi celuję raczej w silnik benzynowy.A może to błąd?Wszystkie te auta kosztują ok.50tys.Nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 06.04.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Zaznaczyłam opla, bo reszta to francuzy. Nigdy więcej francuza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.04.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 wszystko zalezy do czego ma Ci słuzyć. Wstawiłes tutaj np. Berlingo, który ma sporą wielkośc powierzchni baga zowej, a do tego możesz nim wozić wielkiego psa. A takie picasso jest malutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.04.2006 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Chyba mylisz Xsarę Picasso z czymś innym.To całkiem spory samochód.Dłuższy od Partnera/Berlingo.Bagażnik spory-550l.W środku dużo miejsca.Dla mnie to ważne bo jestem dosyć wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.04.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 o tym mówisz? http://www.sweb.cz/studiomacon/xara.jpg mój piesek do bagaznika nie włazi, a w Berlingo ma luksusy i to na siedząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.04.2006 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Bagażnik ma mniejszy,bo to inny typ samochodu.Ale za to wygodniej na fotelach i wyposażenie dużo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.04.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 i tu się zgodzę, jak dla mnie to picasso jest bomba, a berlingo niech mąż jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.04.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A może Astra III kombi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 10.04.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Francuzy sobie odpusc - maja multipleksową instalacje elektryczna ktora jest do d..y Non stop sie psuje. Astra II 1,6 jest bardzo wąska jak na kompakta wiec wielkiej ilosci miejsca sie nie spodziewaj. Silnik w miare ok - w miescie pali ok 10 l - troche buczy powyzej 120 km/h ale nie jest żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Zastanawiam się też nad Jeepem Liberty z USA.Dwulatka można kupić za 52-56 tys.Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.04.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Chciałem zabrać głos w tej ankiecie - ale niestety nie moge ..przykro mi a Liberty jest zarąbiasty - ale na polne drogi i jak ktos ma kamienie nerkowe to bedzie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Ale wiesz coś konkretnie o Liberty?Nie ma problemów z serwisem?Nie jest za drogi w eksploatacji?Nie sypie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocorocos 10.04.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 kieruj sie zasada 3F nigdy forda francuza i fiata wiem co mowie a amerykance tez nie sa najlepsze skrzynie automatyczne sie mocno sypia na twoim miejscu kupil bym niemieckie albo japonskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Miałem kiedyś Fiata-przez 1,5 roku przepaliła się jedna żarówka.Miałem kiedyś Forda-jeździł wspaniale,nic się nie psuło bo to przecież niemieckie auto.Ojciec ma francuza-bez problemów.Mam teraz "niemca" kupionego w salonie za 100tys-nie wart tej kwoty.Brat ma "niemca"-to samo.Dwóch kolegów klnie na Toyoty.I ja mam wierzyć w jakąś zasadę 3F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.04.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Ale wiesz coś konkretnie o Liberty? Nie ma problemów z serwisem? Nie jest za drogi w eksploatacji? Nie sypie się? wszystko sie sypie ...jezdzilem tym jakis czas temu nie wiem jak to sie w lekkim terenie spisuje, ale trudno "prostke" po drodze utrzymać ...tylko ze ten był lekko liftowany z terenowcow to, to co ma rame jest dobre w terenie ale kiepskie na szosie ...i odwrotnie nad Focusem sie zastanawiałeś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.04.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 PattayaJeżeli chodzi o jakość już żadne zasady nie obowiązują.Chcesz mieć auto trwałe to kupuj samochód, który z natury rzeczy jest projektowany jako bardziej wytrzymały - czytaj terenówki lub SUV-y.Francuzy - mam 406 od 5 lat i nic się nie psuje. Mamy w firmie takie 2 i w obydwu nic się nie dzieje.Kolejne dwa Nissany Tino - tragedia, do kosza.Partner - 6 latek, 150 tys. nie oszczędzany wogóle i jeździ i to całkiem dzielnie.Dlatego z tych samochodów co napisałeś optowałbym za Partnerem.A samochody amerykańskie - fajne, tylko że oni nie umieją robić samochodów, które skręcają, hamują i są trwałe. Chyba sobie nagrabię tym stwierdzeniem, ale co tam. No i oczywiście zakładam, że masz gdzie naprawiać w pobliżu samochód amerykański.Jeszcze do do Jeepa - zapytaj się w serwisie ile kilometrów wytrzymają mosty z ciągłą jazdu np. 130 km/h. W grand Cheeroki-m wytrzymał z W-wy do Częstochowy - potem się rozszczelniły. Pozdrawiam PSOd kiedy samochody przestali produkować inżynierowie tylko księgowi współczynniki tzw. zapasu zmniejszyły się diametralnie i to co urwałoby się kiedyś przy 100 kg teraz urywa się przy 10 kg obciążenia, choć z obliczeń wychodzi 5 kg. Zapas jest? Jest. Ale cześć 10-krotnie tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.04.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 kieruj sie zasada 3F nigdy forda francuza i fiata wiem co mowie a amerykance tez nie sa najlepsze skrzynie automatyczne sie mocno sypia na twoim miejscu kupil bym niemieckie albo japonskie zyjesz stereotypami ...jak jezdzisz jak Bozia przykazała to co Ci sie w automatach psuje ...??? ...jak chcesz jezdzic po 160km/h to trza co nie co przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Aż tak źle z tymi amerykańcami?Szkoda,bo taki Liberty jest niedrogi,duży i 4x4.Miałem kiedyś Stratusa i był OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.04.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Moze nie aż tak zle , ale masz budowe na głowie po co Ci jeszcze dodatkowe kłopoty podjedz sobie gdzies do komisu i pojezdzij troche terenowkami zobaczysz czy Ci coś takiego wogle pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Pasuje mi coś 4x4.Masz propozycję co kupić niedrogo i niestaro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts