Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie nowe auto za niewielkie pieniądze?

pattaya

Które z poniższych aut możesz z czystym sumieniem polecić?  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które z poniższych aut możesz z czystym sumieniem polecić?

• Opel Astra II 1,6 kombi
    • Citroen Berlingo Multispace plus
    • Peugeot Partner Oxygene
    • Citroen Xsara Picasso SX

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Kończy mi się leasing auta.Mam nadzieję,że wezmę za nie ok.50tys (ma 3 lata).Szkoda sprzedawać(43tys.przebiegu) ale pieniądze na wykończenie domu są priorytetem.

Chcę wziąć następne w leasing z niewielką wpłatą wstępną (10%) .

Czyli w kieszeni zostanie ok.45tys.

Proszę o wypełnienie ankiety i uzasadnienie swoich odpowiedzi przez aktualnych lub byłych posiadaczy takich aut,mechaników,pracowników salonów ,serwisów,ludzi z branży,inżynierów z Dekry,gości z Experta itp.

Ze względu na cenę i małe ,robione przeze mnie,roczne przebiegi celuję raczej w silnik benzynowy.

A może to błąd?

Wszystkie te auta kosztują ok.50tys.Nowe.

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miałem kiedyś Fiata-przez 1,5 roku przepaliła się jedna żarówka.

Miałem kiedyś Forda-jeździł wspaniale,nic się nie psuło bo to przecież niemieckie auto.

Ojciec ma francuza-bez problemów.

Mam teraz "niemca" kupionego w salonie za 100tys-nie wart tej kwoty.

Brat ma "niemca"-to samo.

Dwóch kolegów klnie na Toyoty.

I ja mam wierzyć w jakąś zasadę 3F?

Ale wiesz coś konkretnie o Liberty?

Nie ma problemów z serwisem?

Nie jest za drogi w eksploatacji?

Nie sypie się?

wszystko sie sypie ...jezdzilem tym jakis czas temu

nie wiem jak to sie w lekkim terenie spisuje, ale trudno "prostke"

po drodze utrzymać ...tylko ze ten był lekko liftowany

z terenowcow to, to co ma rame jest dobre w terenie ale kiepskie na szosie ...i odwrotnie

nad Focusem sie zastanawiałeś ???

Pattaya

Jeżeli chodzi o jakość już żadne zasady nie obowiązują.

Chcesz mieć auto trwałe to kupuj samochód, który z natury rzeczy jest projektowany jako bardziej wytrzymały - czytaj terenówki lub SUV-y.

Francuzy - mam 406 od 5 lat i nic się nie psuje. Mamy w firmie takie 2 i w obydwu nic się nie dzieje.

Kolejne dwa Nissany Tino - tragedia, do kosza.

Partner - 6 latek, 150 tys. nie oszczędzany wogóle i jeździ i to całkiem dzielnie.

Dlatego z tych samochodów co napisałeś optowałbym za Partnerem.

A samochody amerykańskie - fajne, tylko że oni nie umieją robić samochodów, które skręcają, hamują i są trwałe. Chyba sobie nagrabię tym stwierdzeniem, ale co tam. No i oczywiście zakładam, że masz gdzie naprawiać w pobliżu samochód amerykański.

Jeszcze do do Jeepa - zapytaj się w serwisie ile kilometrów wytrzymają mosty z ciągłą jazdu np. 130 km/h. W grand Cheeroki-m wytrzymał z W-wy do Częstochowy - potem się rozszczelniły.

Pozdrawiam

PS

Od kiedy samochody przestali produkować inżynierowie tylko księgowi współczynniki tzw. zapasu zmniejszyły się diametralnie i to co urwałoby się kiedyś przy 100 kg teraz urywa się przy 10 kg obciążenia, choć z obliczeń wychodzi 5 kg. Zapas jest? Jest. Ale cześć 10-krotnie tańsza.

kieruj sie zasada 3F nigdy forda francuza i fiata wiem co mowie a amerykance tez nie sa najlepsze skrzynie automatyczne sie mocno sypia na twoim miejscu kupil bym niemieckie albo japonskie

zyjesz stereotypami :wink: ...jak jezdzisz jak Bozia przykazała to co Ci sie w automatach psuje ...??? ...jak chcesz jezdzic po 160km/h to trza co nie co przerobić 8)