Luc Skywalker 10.04.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Aż tak źle z tymi amerykańcami? Szkoda,bo taki Liberty jest niedrogi,duży i 4x4. Miałem kiedyś Stratusa i był OK. Samochody amerykanskie w Ameryce , nie maja najlepszych notowan . Najlepsze samochody w USA to : Mercedes , BMW . Najlepsze : cena / trwalosc - Toyota , Honda . Francuskie samochody byly w USA i sie nie sprawdzily . Od kilku lat ich nie kupisz . Z tego co wymieniles , polecam Opla Astre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.04.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Pasuje mi coś 4x4. Masz propozycję co kupić niedrogo i niestaro? 4x4 = duze koszty napraw . Bez wzgledu na to jakiej firmy to by nie bylo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 4x4 = duze koszty napraw . Bez wzgledu na to jakiej firmy to by nie bylo Może i tak,ale mam do domu 250m drogi o ostatniej kolejności odśnieżania+jesienią błoto. To może Forester? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.04.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Subaru jest drogie w naprawach . Jest do tego staroswieckie z urody wewnatrz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 To co do licha????Grand Vitara?Może coś podrzućcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.04.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Do odsniezania ja kupie jakies toczydelko z plugiem zamontowanym na stale . Moze bedzie to UAZ . W razie zakopania sie w blocie - tez da rade wyciagnac . Tylko VW , Audi , Mercedes , Ford , Opel mozna tanio naprawic , kupic czesci . Samochody pozostale , maja drogie czesci zamienne . Jezeli tobie to nie przeszkadza , to kupuj co chcesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.04.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 To co do licha???? Grand Vitara? A miales kiedys Suzuki ? Ja mialem . I to nowy . G ..wno porownywalne do Daewoo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Ja tam jestem daleki od zachwytu nad niemieckimi autami. Zresztą,wszystkie samochody do 150-200tys to jedno i to samo. Te fajne (Aston Martin,Maserati,BMW6,Porsche) są nieco za drogie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.04.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 uscislij do jakich celow ma słuzyc Ci ten naped 4x4 bo wiekszosc terenowek ma rozłaczny naped i napedzane sa koła tylne masz do wyboru suv , terenowke , osobowke ostatnio chciałem kupic cos do lekkiego terenu , tak w sam raz na wypad z kolegami w Karpaty ...zrobilem przeglad samochodow do 30 tys. (wieciej bym nie dał zeby topić go w błocie) to wybor padł na Opla Monterey ....w całosci produkowany w fabryce Isuzu , dobre silniki , sporadycznie to katowali w terenie itd...tylko mała uwaga - nie kupilbym tego jako jedynego auta za bardzo trzesie i sie wygina na zakretach Teraz chwilowo jezdze sobie Range Roverem 4.6 HSE - wpierdziela 26l. ...ale na szczescie gazu - gdybym mial stacje gazową to kto wie .... ps. z terenowki wyszedł mi T4 -w wersji osobowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.04.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Niemieckie maja ta zalete , ze tanie czesci zamienne i mechanicy potrafia je naprawic . Psuja sie wszystkie . Im szlachetniejsza marka , tym lepiej service wyglada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Uściślam:-90% przebiegu-miasto.-nie będę bawił się w błotnego stwora w ciężkim terenie-4x4 przydałoby się na zimę,trochę na wiosnę(roztopy) i późną jesień.-od czasu do czasu na ryby.-żadnego katowania samochodu po wertepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.04.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Osobowy niemiecki z napedem 4x4 . Zaden SUV . Wybieraj jaki chcesz . Licz sie oczyswiscie z kosztami naprawy oprocz tymi co zwykle , tylny most , reduktor , wal pedny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.04.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Osobowy niemiecki z napedem 4x4 . Zaden SUV . Wybieraj jaki chcesz . Licz sie oczyswiscie z kosztami naprawy oprocz tymi co zwykle , tylny most , reduktor , wal pedny . w niemieckim to raczej reduktora nie zobaczysz ..osobowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Luc.Podaj jakiś przykład.Passat 4M?Drogi jak cholera i kradną.Golf?Maleńki.Audi?Piękne wozy ale drogie.Ja chcę kupić max.2-3 letnie auto do 55tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.04.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Cen w Polsce nie znam . Nie wiem co kradna . Wiem , ze psuja sie wszystkie samochody . Istotne jest wiec , ile kosztuja czesci zamienne . Do niemieckich samochodow , mozesz kupic u dealera w podobnej cenie jak do wszyskich samochodow , mozesz kupic podrobki , w cenie ponizej service i jeszcze masz czesci uzywane . Wiekszosc samochodow sprowadzanych do Polski , to niemieckie . Mechanicy wiec , poza service , potrafia je naprawic . Z pozostalymi markami bywa roznie . Amerykanskie samochody w Polsce sa kosztowne w naprawach . Bo czesci trzeba sprowadzic z USA . Plus koszty diagnozowania i wymiany czesci . Mialem w Polsce Chevy . Pamietam , ze byl kilka razy drozszy w utrzymaniu niz niemiecki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.04.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 z niemieckich to z tego rocznika i w tej cenie to chyba nic nie kupisz jesli koniecznie chcesz 4x4 ( w wersji na czarne drogi ) to moj typ - Honda CR-V nowy model ...poprawnie jezdzący suv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.04.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 ps. jest jeszcze skoda octawia ....4x4 1.9tdi ]w Bielsku za 1500 euro poprawiają jej przeswit do poziomu subaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Pytałem posiadaczy i twierdzą,że teraz części amerykańskie można kupić taniej niż do japończyków.I że są zamienniki.Słuchajcie,ja robię max.15tys.rocznie.Chyba każde auto wytrzyma 5 lat -75tys.przebiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.04.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Jak ja bylem posiadaczem Chevi w Polsce , to wydawalo mi sie , ze jest tani w utrzymaniu . Jak go sprzedalem , to baba zrobila mi awanture , ze za przeglad zaplacila 670PLN , a mialo byc tanio . Pattaya . Ty masz wymagania i musisz za nie zaplacic . Kup co ci sie z urody podoba i bedzie git . Zobaczysz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2006 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 CRV mi podpadła jak w Wysokich Obrotach chcieli ją przetestować i im stanęła w tunelu A może Outlander,Terrano? Idę spać,pogadamy jutro. Odbija mi się wątróbką. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts