Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie nowe auto za niewielkie pieniądze?

pattaya

Które z poniższych aut możesz z czystym sumieniem polecić?  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które z poniższych aut możesz z czystym sumieniem polecić?

• Opel Astra II 1,6 kombi
    • Citroen Berlingo Multispace plus
    • Peugeot Partner Oxygene
    • Citroen Xsara Picasso SX

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ja posiadam Citroena Xsare Picasso 1.8 benzyna 06.2003 I ja jestem zachwycony. Jak na razie bezawaryjny, dynamiczny, duży, ładna sylwetka. Na nowy z salonu jest w tej chiwli 30 000 tys upustu. Bardzo profesjonalny serwis i raczej nie drogi. Wady hmmm w końcu musi mieć jakieś wady ..czasem przy ostrych zakrętach przeszkadza słupek w przedniej szybie. I z ciekawostek to że akumulator jest pod siedzeniem kierowcy. Bardzo dobrze działa klimatyzacja. Ogrzewanie w zimie działa bez zarzutów. W trasie pali mi od 5-6,5 7 do max w mieście potrafił i 12 litrów Ale warszawa i pół dnia stania w korkach;)

Kiedys kupilem sobie Renault Scenic

-byłem zachwycony .......jak go sprzedałem ...to była ostatnia przygoda z autem francuskim

robili go chyba pomiedzy przerwami na zzeranie zabich udek , slimakow i innych glizd ....z kolegami to jak w tym kawale -witalem sie rano w serwisie a nie na ulicy :evil:

wole juz byc przyczyną likwidacji bezrobocia niemieckiego :wink:

Dla mnie nie ma większego znaczenia w jakim kraju samochód jest produkowany. Zarówno można trafić na dobry egzemplarz jak i zły. Dopóki sam nie kupiłem francuskiego auta miał zdanie takie jak wszyscy mówili czyli że największy syf ale po kupnie zdanie szybko zmieniłem. Picasso Francuskie ale nie wadliwe przez tyle lat przechodziło tylko lifting. Scenic w tym czasie było już modernizowane 3 razy. Renault megane scenic, scenic, scenic II i kazda zmiana mu wychodziła na gorsze, a tez się do niego przymierzałem i dzięki Bogu zrezygnowałem. Co do stacyjki. Ja akurat problemu że jest wystająca nie zauważyłem mam 181 cm wzrostu więc raczej wielkoludem nie jestem za to jestem dość szeroki i nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Ogólnie samochody stają się coraz bardziej wadliwe i to tak w sumie nie za sprawą złych silników tylko fatalnej elektroniki od której działanie jakiekolwiek funkcji już chyba niebawem będzie zależne.

• 1 month później...
Gość M@riusz_Radom

Temat jak widzę trochę nieaktualny, choć może Pattaya nic jeszcze nie kupił ;)

Ja polecałbym Skodę Octavię 4x4 z silniczniem 1.8T. Jak za te pieniądze najlepsze autko, a i serwis w Radomiu więcej niż przyzwoity.

Gość M@riusz_Radom

Ja mam 199-200cm wzrostu i jeszcze nigdy nie panąłem głową w karoseryjkę. Miejsca z tyłu może być faktycznie mało, ale dwie osoby będą podróżowały raczej komfortowo. No i bagażnik - w wersji sedan jest prawie tak duży jak w kombi więc siłą rzeczy musiano jakoś to miejsce wygospodarować - w Octavii kosztem miejsca na tylnych kanapach.

Serwis jest OK - sprawdzone osobiście.

PS: Octavia II to nie paskudztwo, to całkiem ładny samochodzik ! :)

• 3 weeks później...
Kiedys kupilem sobie Renault Scenic

-byłem zachwycony .......jak go sprzedałem ...to była ostatnia przygoda z autem francuskim

robili go chyba pomiedzy przerwami na zzeranie zabich udek , slimakow i innych glizd ....z kolegami to jak w tym kawale -witalem sie rano w serwisie a nie na ulicy :evil:

wole juz byc przyczyną likwidacji bezrobocia niemieckiego :wink:

Napiszę tylko jedno Selim: Cieszę się, że większośc Polaków uważa, że francuskie auto są do d...y. Dzięki temu mam zniżke na AC :wink: Jeżdżę 4 rok Renault. To jest bardzo dobry samochód (jak dla mnie) i poza pierdołami nic się w nim nie zepsuło.