tomasz n 03.04.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 1. Czy macie doświadczenia z zaprawą ciepłą jeśli chodzi o wydajność, bo słyszałem że to co pisze na opakowaniu nijak ma się do rzeczywistego zużycia.2. I drugie pytanie .Czy zaprawę ciepłą nakładać na całej powierzchni porotehermu czy tylko pasami po bokach jak przy normalnej zaprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 04.04.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witam! Zaprawę należy układać na całej szerokości muru.Grubość warstwy zaprawy po wmurowaniu pustaków powinna wynosić 8 -15 mm, optymalnie 12 mmMasa worka ok. 22 kgZużycie zaprawy 19,9 kg/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 04.04.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 calk ma racje:): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz n 04.04.2006 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 A z jakiej firmy zaprawa wychodzi najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacek2006 05.05.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witam.Zaczynam właśnie stawiać mury z porothermu 44 z zaprawą ciepłochronną. Jaka jest wydajność takiej zaprawy z Waszego doświadczenia. Czy 20kg na m2 to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUM 05.05.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witajcie, ja buduję z Porothermu 44 i stawiam na zaprawie wapienno-cementowej. Słyszałem, że tak często się robi a jest taniej. Warunki termiczne nieco gorsze ale podobno i tak się opłaca. Sam nie wiem czy dobrze robię . MUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 05.05.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 2. I drugie pytanie .Czy zaprawę ciepłą nakładać na całej powierzchni porotehermu czy tylko pasami po bokach jak przy normalnej zaprawie. Zaprawę daj na całej szerokości. P.S. I zmniejsz zdjęcie przypisane do Twojego profilu użytkownika, bo obecne rozpieprza cały układ strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts