Bigsister 03.04.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Czy otwory pod drzwi wewnętrze liczy się także do metrażu za robocizne do tynków?Od jakiej powierzchnii m2 nie liczy się okien?Rozliczam się z ekipą za m2 z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 26.05.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam.Z tego co wiem to okna wlicza się w powierzchnie tynków ale nie wiem też co z drzwiami. Pozdrawiam.PILNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 28.05.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Czy otwory pod drzwi wewnętrze liczy się także do metrażu za robocizne do tynków? Od jakiej powierzchnii m2 nie liczy się okien? Rozliczam się z ekipą za m2 z materiałem. Zasady przedmiarowania - TYNKI Potrąca się nakłady na otwory : - o powierzchni ponad 1 m2, jeżeli ościeża ich są nie otynkowane - o powierzchni ponad 3 m2 ( doliczyć nakłady na ościeża) Tynki ościeży w otworach o powierzchni ponad 3 m2 oblicza się jako iloczyn jednokrotnej długości ościeża , mierzonej w świetle ościeżnicy, przez szerokość ościeża w stanie surowym. Z powierzchni tynków nie odlicza się powierzchni otworów do 3 m2, jeżeli ościeża ich są otynkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts