Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przewidujemy w projekcie domu niezależne mieszkanko dla rodziców/rodzica. Widziałem wątek o projekcie domu trzypokoleniowego i zagadnieniach społecznych

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=27809

natomiast chciałbym zaproponować wątek dotyczący funkcjonalności. Ze zgromadzonych dotychczas rad mam to (kolejność przypadkowa):

Niezależna regulacja ogrzewania (my wolimy chłodniej...)
    Brodzik a nie wanna
    Niezależny telefon
    Oddzielne wejście z dworu
    Bez połączenia z resztą domu, żeby było niezależnie
    Oddzielny licznik energii (żeby wiedzieć)

Może ktoś ma jakieś doświadczenia/przemyślenia do dorzucenia?

https://forum.murator.pl/topic/51376-funkcjonalno%C5%9Bci-domu-trzypokoleniowego-mieszka%C4%87-z-rodzicami/

ja mam dwa lokale ...dla mojej rodziny i tesciow...i proponuje polaczyc oba lokale drzwiami na gorze...bardzo wygodne przy przechodzeniu jedni do drugich...nie trzeba dworem...jest tez wyjscie bezpieczenstwa...(doradzli mi znajomi zeby zamontowac w tych drzwiach klapke jak dla psa w amerykanskich filmach ale pod warunkiem ze bedzie sie wychylac w strone tesciow...coby dziecko przepchnac) a zawsze mozna wlozyc kluczyk i wscibska tesciowa nie przyjdzie....generalnie...pomysly co wspolne co rozdzielne zaleza od tego jak ukladaja sie stosunki tesciowie dzieci...i czy jestescie rodzinni i lubicie zyc na kupie czy osobno