Żółtodziób 04.04.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 http://www.netica.pl/oskar/images/aktualnosci/oskarek_male.jpg Od ponad miesiąca - dokładnie od 02 marca 2006roku - nie moge się zebrać, nie mogę przestać myśleć o małym Oskarku. Nie wiem... to wszystko jest tak straszne, że aż trudno uwierzyć...Wiele już słów, opinii, postów i blogów powstało, ale nie zmyją tego bólu który nas doświadcza, nie uspokoją naszych sumień. Tak sobie myślę, że oprócz "Dnia dziecka" powinno się jeszcze ustanowić "Dzień Dziecka Maltretowanego" aby przypominać, aby przełamać znieczulicę społeczną, aby dać dzieciom spokojnie ŻYĆ. Zamieściłem ten post dla Pamięci Oskarka. Odwiedźcie stronę http://www.netica.pl/oskar/index Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.04.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 04.04.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Straszliwe bestialstwo Mam nadzieję, że teraz Oskarkowi jest lepiej niż tu na ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.04.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 ..wreszcie jest spokojny i bezpieczny... link z pierwszego postu mi nie funkcjonuje, ten chyba będzie dobryhttp://www.netica.pl/oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 04.04.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 dlaczego ludzie tacy są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.04.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 dlaczego ludzie tacy są? to nie ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 04.04.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 kara smierci musi wrocic ....wykonalna do 7 dni po wyroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 04.04.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 no coż, brak prewencji, zakaz aborcji, pobite dzieci, wyrzucone noworodki, becikowe itd.czy w sąsiednich cywilizowanych krajach się to zdarza? pewnie tak, ale chyba nie na taką skalę jak u nas.wnioski są bardzo proste i były do przewidzenia. Kara smierci jak wspomniales to moim zdaniem leczenie skutku, a nie przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 04.04.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 przyczyny sie nie da zlikwidować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żółtodziób 04.04.2006 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 MOCNO jestem za karą śmierci, ale uważam że to nie poprawi sytuacji. Jest potrzebna prewencja ale przede wszystkim potrzeba ŚWIADOMOŚCI SPOŁECZNEJ i .... ODWAGI. To my "społeczeństwo" poprzez milczące przyzwolenie na np karanie cielesne lub twarde wychowanie przyczyniamy się przechodzenia nawyków w patologie itd, itd... Nasze "k...a ...ać" nie wystarczy. Uważam, że jeżeli w tych... bestiach pozostało sumienie to najwyższą karą będzie własnie ono, które powinno ich WYSYSAĆ i nie dawać im spokoju. Trudno jest nie potępiać takich czynów, ale ostateczne słowo należy do BOGA, który jest najbardziej sprawiedliwym Sędzią. ps myslę, że współwięźniowie "potraktują" ich z należytym szacunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 04.04.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 selimm da.naprawde nie jesteśmy wybrankiem narodów.Tylko wszystkie nakazy i zakazy, ktore u nas sie robi w imię dobra skutkuja jak było do przewidzenia odwrotnie.To sie nazywa przewidywanie skutków.Szkoda tych dzieciaków tylko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 05.04.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Słów brak. Pracownicy opieki społecznej, którzy nie zauważają przypaleń żelazkiem i otwartych złamań kończyn u maltretowanych dzieci.Lekarze, którzy tego również nie widzą. Sąsiedzi, którzy wprawdzie słyszeli krzyki, ale nic nie zrobili. I rodzice (???) ciężko upośledzeni emocjonalnie. Ale przecież lanie nie zaszkodzi, prawda? Całe pokolenia się tak chowały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts