Adamari 04.04.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Sytuacja jest taka, ze PINB wymaga ode mnie wykonania projektu zastepczego przy podnoszeniu sciany kolankowej o 2 cegly, powołujac sie Prawo Budowlane i znaczące odstępstwo od projektu.Miły facet z tegoz urzedu powiedzial mi, ze projekt taki moze zrobic ktokolwiek, kto posiada uprawnienia projektowe. I tu moje pytanie nr1: czyli kto na przyklad? Pytanie2: czy ktos z forumowiczow zlecal taki projekt? Jak to wyglada w praktyce? Ile kosztuje? Dodam, że jestem z Warszawy, buduje 18 km od niej, wiec pewnie stad bede brac tego kogos z uprawnieniami.Bardzo prosze o pomoc, bo juz wystartowałam z budową, ściana kolankowa wyskoczyła niejako przy okazji i termin załatwienia tej sprawy jest tak pilny, że bardziej pilny byc nie moze :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.04.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 osoba z uprawnieniami projektowymi to najczesciej architekt. kiedys takie (architektura) uprawnienia dostawali tez inzynierowie a jeszcze wcześniej technicy budowlani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 26.05.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ja tez mam podobny problem jesli bym chcial poodniesc sciane kolankowa o 2 pustaki bede musial wykonac taki projekt. Projektant powiedzial ze bedzie to mnie kosztowalo 800 zl czyli polowa ceny projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 26.05.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ja za projekt zastępczy, który obejmował sporo drobnych zmian typu przesuwanie ścianek działowych, likwidacja lukarny, zmiana wielkości okien, powiększenie jednego pomieszczenia, dołożenie 1 warstwy pustaka - zapłaciłam 1200zł. Drogo, ale nie miałam wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts