Emer 15.05.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Na ostatnich targach budowlanych widziałem chyba coś, co może Ci pomóc: http://nidagravel.pl/Nawierzchnia faktycznie jest bardzo stabilna, buty ani koła się nie zapadają i nie przesuwają kamieni. Ceny niestety nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiawronka 16.05.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam.Tak czytam o ładnych sposobach na podjazd.Wszystkie są ciekawe(serpentynit - który mi by odpowiadał),tłuczen granitowy.Ale czy można je kleić na beton,który mam na podjeżdzie(np. jak zwykłe kafelki).Wszedzie jest napisane o podbudowie kilkudz.cm z piasku.A zeby dobrze z garazu wyjechac to material musi miec wysokosc 8cm.Czy ktos mi doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 16.05.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Na ostatnich targach budowlanych widziałem chyba coś, co może Ci pomóc: http://nidagravel.pl/ Nawierzchnia faktycznie jest bardzo stabilna, buty ani koła się nie zapadają i nie przesuwają kamieni. Ceny niestety nie pamiętam. super tylko że ja mam jeden problem mój wjazd przez piersze 10m ma szerokośc 3,5m i teraz nie wiem jak to rozwiązac bo na tak malej szerokości musi sie zmiescic scieszka dla pieszych i auta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 19.05.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 My też skłaniamy się ku kamiennemu podjazdowi i chodniczkom, aczkolwiek wybór na konkretny materiał jeszcze nie padł. W związku z powyższym mam dwa pytania do sznownych kolegów i koleżanek:- ile metrów kwadratowych powierzchni można ułożyć z jednej tony łupanego piaskowca i tłucznia granitowego?- i drugie pytanie do agnieszkikusi choć nie tylko - gdzie i za ile kupuje się te drobne otoczaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.05.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Emer, dzięki Annja, ja mam upatrzony kamień granitowy tłuczony (mówię na niego dalmatyńczyk- biały w czarne kropki) w przedsiębiorstwie robót drogowych w Toruniu. Firma zajmuje się drogami i mają mnóstwo różnych kamieni. Na metr sześcienny wchodzi 1,6 tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 19.05.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 A po ile te "dalmatyńczyki"? I ile można metrów kwadratowych ułożyć z tony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.05.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 dalmatyńczyk 120+ vat+ swój transport. Nie chcą go za bardzo sprzedawać, bo ściągają gdzieś ze Śląska i nie mają go zbyt wiele, ale firma mojej mamy z nimi współpracuje więc spróbuję obejść zakaz Ja przeliczałam w ten sposób: metry kwadratowe podjazdu x 0,1 (10 cm warstwa kamienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 19.05.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Dziękuję bardzo za wszystkie informacje. A mogłabyś kochana ustaliś skąd konkretnie ten kamień, bo ja właśnie ze Śląska jestem i może łatwiej byłoby mi go tu dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.05.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 spróbuję coś ustalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 21.05.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 My bedziemy sciągać piaskowca od Pana z Łodzi,ale otoczaki inne kamienie też mają,Facet b. konkretny i potrafi doradzić,.....ma swoja strone internetowa, ale wizytówke mam w domu, teraz moge podać tylko tel komorkowy,.... jeśli ktoś chce to piszcie na priv,.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.05.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 My bedziemy sciągać piaskowca od Pana z Łodzi, ale otoczaki inne kamienie też mają, Facet b. konkretny i potrafi doradzić,..... ma swoja strone internetowa, ale wizytówke mam w domu, teraz moge podać tylko tel komorkowy,.... jeśli ktoś chce to piszcie na priv,.... A mozesz napisac jaki piaskowiec bedziesz sciagac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 26.05.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy ja mogę namiar na tego pana z Łodzi/ na priv dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banditrider 28.05.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Emer, dzięki Annja, ja mam upatrzony kamień granitowy tłuczony (mówię na niego dalmatyńczyk- biały w czarne kropki) w przedsiębiorstwie robót drogowych w Toruniu. Firma zajmuje się drogami i mają mnóstwo różnych kamieni. Na metr sześcienny wchodzi 1,6 tony. Witaj, ja też plaunję polożyć granit i ciekawi mnie ten dalmatyńczyk o którym wpominalas. Ja znalazlem coś takiego http://www.granitag.eu/images/oferta_3.jpg co nawet mi się podoba ale może ten twój jest ładniejszy. Możesz przesłac jakąś fotke tego dalmatyńczyka i namiary na sprzedawcę? Pozdrawiam Bandi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.05.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 ale to jest kostka granitowa, a ja chcę drobny kamyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 10.06.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Zastanawia mnie tylko jedno. Zjazd pod samochody jest zrobiony pod kątem. Czy ten kamień utrzyma sie w miejscu? Nie skula się? Czy po położeniu dodatkowo go ubić czy coś do tego dodać? Dołączam się do pytania, może ktoś coś poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 10.06.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ja znalazlem coś takiego http://www.granitag.eu/images/oferta_3.jpg Bandi to jest sjenit nazywa się "kośmin" , jedyny kamieniołom z tym kamieniem jest na dolnymśląsku . a ceny z tego linka to mają kosmiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 10.06.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Zastanawia mnie tylko jedno. Zjazd pod samochody jest zrobiony pod kątem. Czy ten kamień utrzyma sie w miejscu? Nie skula się? Czy po położeniu dodatkowo go ubić czy coś do tego dodać? Dołączam się do pytania, może ktoś coś poradzi? frykow> sturlać się nie sturla , tylko jest mało stabilny i grząski, (napewno nie da się zawibrować) chodzi się po tym średnio dobrze , a z samochodem musisz mieć dobre wyczucie żeby nie zamieszać kołami i tym samym nie wykopać sobie dołka . jeśli chcesz to mogęci podesłać namiary bezpośrednio do kamieniołomu który robi takie kruszywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 16.06.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Na ostatnich targach budowlanych widziałem chyba coś, co może Ci pomóc: http://nidagravel.pl/ Nawierzchnia faktycznie jest bardzo stabilna, buty ani koła się nie zapadają i nie przesuwają kamieni. Ceny niestety nie pamiętam. Bardzo ciekawa sprawa, - zwir wyglada w tych plastrach naprawde elegancko. http://www.smlw.pl/~ikmagus/zwir.JPG Cena za 1m2 takiego plastra to 49 zl brutto - czyli za 1 arkusz (2,88 m2) wychodzi 137,20 zl brutto - te informacje od przedstawiciela. Ciekawe alternatywa na pozjazd/sciezki - wychodzi mi z przeliczeń znacznie taniej (u mnie kostka z ulozeniem to 120-130 zl /m2), zwłaszcze ze owe plastry i zwir mozna ulozyc sobie samemu (mając juz gotowa podbudowe). Aha przedstawiciel podał mi również informacje ze oreintacyjna cena żwiru jaka miescie sie w plastrach w 1m2 to ~5 zł (juz z transportem). Ceny z południa polski. Zreszta w 1 platster wchodzi okolo 150kg zwiru - wedle danych producenta (FRANCJA) także nawet by sie to zgadzało w przeliczeniu na cene 1 tony zwiru. A nośność 100T/1m2 po wypełnieniu żwirem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 11.05.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Up. A może ktoś pokaże swój podjazd zrobiony z kostki granitowej lub innego, równie ładnie wyglądającego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
una 24.07.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 (edytowane) czy ma ktoś kostkę betonową z posypką żwirową? Interesuje mnie czy ta posypka jest trwała (czy się nie ściera) oraz czy bardzo zachodzi brudem - i jak to czyścić. Czy jest jakiś sposób na wywabienie z kostki betonowej tłustych plam - np. oleju? Zastanawiam się nad tą kostką betonową z posypką bo wygląda lepiej niż betonowa bez dodatków http://www.blechert-kostka-betonowa.pl/images/IMGP0615A.jpg , a jest równiejsza od granitowej (po granitowej bardzo niewygodnie chodzi się w butach na obcasie z powodu nierównej powierzchni). Edytowane 24 Lipca 2011 przez una Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts