Majkel_B 04.04.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witam forumowiczów i bardzo proszę o komentarze dotyczące projektu PALLADIUM 6 (129,57 m2): http://www.palladium.com.pl/katalog/6.htm# Zewnętrzna szerokość domu 11,29 m, długości niestety nie znam na stronie nie podają, dach ma konstrukcję z wiązarów kratowych, pokrycie dachówka ceramiczna. Proszę o komentarze od strony technicznej, kwestia urody to opinia subiektywna i ile forumowiczów tyle zdań, ale interesują mnie opinie odnośnie rozwiązań architektonicznych, funkcjonalnych, itp, być może jest coś w tym projekcie na co nie zwróciłem uwagi, a co jest ważne. Mnie najbardziej martwi małe pomieszczenie gospodarcze, czy 3 m2, determinują zastosowanie określonego rodzaju pieca gazowego? Moja działka ma wymiary 20 m x 58 m, prostokąt ustawiony według stron świata północ wjazd, południe ogród, rodzina 2+2, Priorytetem jest koszt budowy oczywiście, ma być jak najniższy ale nie badziewny, zakładam ściany - 3W. W projekcie jest wentylacja grawitacyjna, ja chciałem mechaniczną z rekuperatorem, czy w związku z tym mogę zrezygnować z jednego komina? Czy konstrukcja dachu - wiązary kratowe pozwoli na montaż instalacji wentylacji mechanicznej, a co z ociepleniem stropu? dziękuję i pozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 04.04.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 moim zdanie jest ok, ale wprowadzilabym kilka zmian:-z pom. gospodarczego (nr 2) zrobilabym spizarnie- z garazu "wykroilabym" kotlownie- wiatrolap jest zbyt maly jak na 3 drzwi - nie ma sansownego miejsca na chocby mala szafke na buty, a przydalaby sie porzadna na ubrania, a najlepiej garderoba, ta szafa w holu chyba srednio sie bedzie nadawac- nie pasuje mi to, ze wchodzac do domu blizej jest do tzw. czesci prywatnej (nocnej) niz do dziennej generalnie najbardziej bedzie doskwieral brak pom. gospodarczych i pralni z suszarnia - lazienka w cz. nocnej jest malutka i szkoda jeszcze ja zagracac pralka chyba dobrze byloby wysunac bardziej garaz i zrobic w nim kotlownie z pralnia, a pom. gospodarcze nr 2 podzielic na spizarnie i garderobe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 05.04.2006 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 dzięki, mam bardzo podobne spostrzeżenia, ale gdzieś wyczytałem, że w kotłowni gdzie jest piec gazowy z automatyką, nie powinno się robić pralni-suszarni , wilgoć w istotny sposób wpływa na urządzenie, jeszcze niałem okazji pytać się czy to prawda. Niemniej chyba mi pozostaje właśnie trochę wysunąć garaż i tym sposobem wykroić parę metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz 12 04.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 PALLADIUM 6 projekt z pracowni palladium jakich kolwiek informacji zdjęć itd ...dziękuję za wszystkie info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz 12 05.01.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 szukam informacji na temat projektu domu parterowego PALLADIUM 6 z pracowni PALLADIUM czy ktoś go budował jakieś zdjęcia itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts