Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basia na Archipelagu czyli dom Iwonki Wojtka i Franusia

Recommended Posts

Jak wcześniej pisałem na wiosnę 2007 r. zaczynam budowę, jestem na etapie liczenia ilości potrzebnych materiałów budowlanych, zamówioną mam już więźbę dachową i drewno na schody, czekam na wycenę położenia dachu będzie z dachówki ceramicznej lub blachodachówki, jeszcze nie wiem, zależy od ceny (jak widać zaczynam od góry, bo dach będą robili mi znajomi i z nimi się dogadałem, drewno na więźbe będzie od znajomego z tartaku) . Mam tylko prośbę, jak możesz i pamiętasz to poproszę o ilości zużytych materiałów budowlanych, pozdrawiam :wink:

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Juz kiedyś oglądałam zdjęcia Waszego domku. Nie komentowałam ale teraz kiedy jeszcze raz je oglądnełam - to już muszę. :)

PIĘKNIE !!! Z DUSZĄ, Z CHARAKTEREM z TYM CZYMŚ CZEGO ZAWSZE SZUKAM WE WNĘTRZACH. :D :D :D

A z zewnątrz - no cóż, też mi sie bardzo podoba. Taki mój jest. Myślałam o nim jak wybieraliśmy projekt ale jakieś "ale" się znalazło i jest Kasia.

Gratuluję. :D Dla mnie BOMBA !!!

• 6 months później...

czy opłaca sie podnosić scankę kolankową ? myślę że tak ale najlepiej sobie to policzyć na planie. NIe możan zapominać o tym że trzeba jeszcze pociągnąć niżej dach żeby nie stracić bryły

witajcie, jestem tu świeżak, podoba mi się wasz dom i nawet widziałem go w realu. o budowie narazie snuję wielkie plany które mnie trochę przerażają

bardzo mnie interesuje to podnoszenie ściany kolankowej żeby zwiększyć metraż, czy możecie mi wyjaśnić takim prostym językiem, co to za ściana i w jaki sposób przybywa metrów w domku.

pozdrawiam