SławekD 06.04.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Rezi z ciekawości spytam gdzie kupowałeś ? My na Kotowie - trochę taniej wyszło niż w Italice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.04.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 ALGLOB na bukowskiejspieszyło mi sie ... mieli na stanie to co chciałem więc cena zeszła na 2 plan . zrobili mi w ciągu 3 dnia biora z gorzowa z firmy kliner (???) a to samo za duuuuuzo mniejsze pieniadze w Łodzi http://www.marwen.com.pl/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 06.04.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Hm... dlaczego zmora ? Jeśli masz za wąski parapet a lubisz kwiatki (Kasia na pewno lubi ), to nie będą się mieściły na nim doniczki, tzn. średniej wielkości doniczka się zmieści ale jak kwiatek bujniejszy to będzie się opierał o okienko albo o firankę. Ja mam dosyć wąskie parapety, bo też nie mam grzejników tylko podłogówkę i wydawało mi się, że takie będą ładniejsze...ale byłam u znajomych i oni mają szerokie (coś około 40cm-ale z góry założyli, że nie będzie firanek ew. krótkie do parapetu) i naprawdę ładnie to wygląda. Ale czy parapety służą jako "podstawek" pod kwiat ? Moim zdaniem dokonując wyboru szerokości parapetu, akurat fakt czy będą stać na nim kwiaty czy nie, nie ma wielkiego znaczenia, a przynajmniej nie powinno to być podstawowe krytwerium. Przyznam ze podobają mi sie one oneobecnie na tyle, że nie specjalnie jestem za zasłanianiem ich kwiatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.04.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 U nas parapet wystaje ok 3 cm i nie jest to przeszkodą dla ogrzewania. Jednak firana która na niego zachodzi i jest poważną barierą. Wystaje lekko za grzejnik i załe powietrze wpada w przestrzeń między firaną i oknem. Zimą jak wywijaliśmy firany na parapety dom szybciej się nagrzewał i osiągał wyższą temperaturę. Tak więc nie ma co przesadzać w obu przypadkach. Wydaje mi się, że optimum byłby parapet dość wysoko nad grzejnikiem zasłaniający przestrzeń między firaną a ścianą dzieki czemu powietrze wymijałoby firanę i "wpadało" do pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 06.04.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ale czy parapety służą jako "podstawek" pod kwiat ? Moim zdaniem dokonując wyboru szerokości parapetu, akurat fakt czy będą stać na nim kwiaty czy nie, nie ma wielkiego znaczenia, a przynajmniej nie powinno to być podstawowe krytwerium. Przyznam ze podobają mi sie one oneobecnie na tyle, że nie specjalnie jestem za zasłanianiem ich kwiatami Oczywiście, że nie służą. Ja również nie jestem zwolenniczką zagracania parapetów. U mnie wypada jeden kwiatek na jedno okno i starczy. I tak jak napisał Rafałek, nie ma co przesadzać w żadną stronę, najlepiej wybrać to co komu się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 04.10.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 o ile parapet powinien być dłuższy niż niż okno (otwór okienny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 o ile parapet powinien być dłuższy niż niż okno (otwór okienny)? Witam. Dlaczego zadajesz takie głupie pytanko???To się nazywa widzimisię.Z reguły są wypuszczone poza szerokość otworu okiennego o wartość jaką sam ustalisz.Na równo też ładnie wyglądają. http://images83.fotosik.pl/57/5a7b2f9584bfb02b.jpg http://images84.fotosik.pl/56/530a97e0ff193ac5.jpg 10 lat temu konglomerat nie mylić z marmurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts