Karolina 18.02.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Gdzie w Warszawie można znaleźć inne niż wszędzie listwy wykończeniowe. Gdzie nie pójdę wszystkie są takie same, a ja potrzebuję brązowe nie-za-ciemne do wykończenia cokoliku w salonie. Terakota - drewnopodobna. Pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sąsiad 18.02.2003 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 a nie da się tej terakoty zeszlifować? Wszystkie kanty w łazience mamy szlifowane i wyglada to swietnie. W salonie mamy laczenie z wykladzina dywanowa i tam dalismy porzadna deche debowa. Tez doskonale sie komponuje. Przemysl to moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 18.02.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Kanty wewnętrzne nawet lepiej wyglądają bez listew, natomiast zewnętrzne trudno zabezpieczyć, to polecałbym jednak listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 18.02.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Ja polecam jednak szlifowanie. Niestety mało któremu fachowcowi chce się to robić. listwu rysują się albo obłażą z farby po paru latach. Równo wyszlifowane krawędzie są dużo lepsze pod tym względem pozatym moim zdaniem wyglądają lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 18.02.2003 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Pierwszy raz słyszę o szlifowaniu. Mój glazurnik nic o tym nie wspomina, może w tym przypadku jest to niewykonalne? Płytki mają wymiar 15 x 45 (niedokładnie, bo zazwyczj brakuje tu milimetr, tam dwa)i są to plytki cięte. Cokolik chcę mieć 5 cm. Jak to zeszlifować żeby było równo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 18.02.2003 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 jeżeli glazurnik wcześniej tego nie robił to lepiej niech się nie uczy na twojej glazurze - pomyłki na glazurze w tym rozmiarze są kosztowne. różnice tego rzędu da się wyrównać na fudze. Gorzej jeśli płytki nie trzymają płaszczyzny - to też się zdaża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.02.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 My też mamy płytki zeszlifowane. Brzeg płytki szlifuje się pod kątem, wyrównywałam potem gipsem i pomalowałam przy malowaniu ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 18.02.2003 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Ściany mam już pomalowane, więc obróbka gipsem i malowanie odpada, ale zapytam swojego "orła" czy może to zeszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 20.02.2003 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Powiedział, że nie widzi jak by to można zeszlifować. Nie chcę drążyć tematu, bo skoro on nie wie o co chodzi (a ja tym bardziej) to wolę nie eksperymentować na mojej terakocie. Wraca zatem pytanie: gdzie widzieliście jakieś listwy wykończeniowe (10-ki lub 12-ki) w ciekawych kolorach? Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts