AnonimGall 04.04.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Stosował ktoś ten wynalazek...? słyszałem że 8cm tego materiału odpowiada (jeżeli chodzi o izolację cieplną) 14-stu cm styropianu....Muszę się zmieścić w 10-12 centymerach z dociepleniem i wylewką. Może ktoś zna orientacyjne ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimGall 05.04.2006 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 nikt tego nie zna....? a powiedzcie mi proszę ile kosztuje metr docieplenia posadzki styropianem 15cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 05.04.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Z tym obliczeniem 1m^2 styropianu to nie przesadzaj dzielisz cenę 1 m^3 styropianu na 6,66 i masz cenę 1 m^2 (przy grubości 15 cm) lepiej napisz co to jest ten Vapotherm, ile kosztuje i kto tym handluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimGall 05.04.2006 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 http://www.ecotherm-pl.com/ - tam jest o vapothermie, z tego co wiem to dopiero budują struktury dystrybucyjne, towar dostarczany (przynajmniej na nasz region dostarczany jest bezpośrednio z Gniezna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 05.04.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 No to wszystko jasne twarda pianka poliuretanowa dwuskładnikowa. Super towarek ale cena będzie wysoka. Z ciekawości, jak się dowiesz jaka cena to wrzuć do wątku Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimGall 06.04.2006 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 cena też jest super... 49zł netto (cena wyjściowa) za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Framer 24.05.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ciekawy materiał , ale powiedz coś więcej o cenie, jakiego materiału dotyczy tz, jaka grubośc płyty. Dla porównania ceny styropianu EPS 50 – 042 (5cm) - zwykły 92 zł za m3, frezowany 98zł/m3EPS 100 – 038 zwykły 138 zł/m3, frezowany 145zł/m3 - W metrze 3 masz wiec 10 m2 styropianu o grubości 10cm , koszt 14,5zł/m2 Podaj jak wychodzi m2 odpowiedniego vapothermu. Mam na myśli cene do zakupu po możliwych do uzyskania rabatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Framer 24.05.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Podnoszę temat, Sprawdziłem na stronie Eco-thermu wspołczynnik oporu termicznego rzeczywiścei rewelacyjny, zresztą sprawdziłem i pianka poliuretanowa w płytach jest od dawna stosowana do ociepleń domów w stanach, a u nas do ociepleń zbiorników , zasobników wody w chłodniach itd. Może odezwie sie ktoś kto wybrał piankę w płytach zamiast styropianu lub wełny jak wyglądał koszt ocieplenia. Sam zastanawiam się nad tym materiałem ze względu na możliwość zaoszczędzenia na grubości materiału i możliwość obniżenia podłogi na gotowo po wylewkach. Tylko pytanie - jak wychodza koszty na gotowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimGall 24.05.2006 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ja kupiłem (tzn. dałem zaliczkę) vapotherm ale nie XR tylko MG o grubości 8cm o nieznacznie gorszych parametrach 0,027 W/(m.K). Zapłaciłem 37,50 brutto za m2 (końcówka jakiejś promocji...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 06.01.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Czy ktoś ostatnio kupował lub orientował się w cenach Vapother XR? Jakie są koszty transportu - rząd wielkości? Chcę robić w marcu posadzki, więc temat zaczynam drążyć. Wyliczyłam, że w stosunku do zwykłego styro FS20 o lambdzie 0,039, zastosowanie XR da mi oszczędność (na zmniejszeniu strat energii ok. 1350 kWh czyli licząc 35gr za 1kWh przy energii z gazu GZ50 sieciowego) jakieś 450zł na sezon grzewczy. Okres zwrotu z inwestycji liczę zgrubnie na jakieś 7 lat. Liczę na odzew . Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 06.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 ja będę tym docieplał cały budynek : podłogi, ściany i strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 07.01.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 ja będę tym docieplał cały budynek : podłogi, ściany i strop A jak cena ? orientowałeś się? będę wdzięczna za info. Chcę dać jeszcze chyba MG jako izolację na balkon nad kuchnią, w projekcie mam 20 ekstrudowanego styro, dzięki temu materiałowi będzie max 14 - lepszy efekt wizualny - cieńsza płyta balkonowa. dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts