Agacka1719499039 18.02.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Proszę o poradę.Moja działka jest w trakcie zmiany planu zagospodarowania przestrzennego w gminie. I tak po jego zatwierdzeniu bedzie to dziąłka w częsci budowlana.Jednak jak się okazuje ta zmiana może się ciągnąć latami, w zwiazku z tym postanowiłam starać się o zabudowę siedliskową (po spełnieniu wszystkich warunków: powyżej 1 ha + rolnik)I tu spotkała mnie niespodzianka: Powiedziano mi że jak ziemia jest w stanie zmiany prawnej to nie można się starać o siedlisko.W/g mnie(ale ja nie jestem obiektywna w tej sytuacji)na dzień dzisiejszy jestem posiadaczką działki rolniczej więc mi jednak przysługuje siedlisko. Poradźcie jesli cos wiecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 18.02.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 agacka, mnie sie wydaje, ze oni maja rację. Plany zagospodarowania sa w trakcie realizacji (o długosci nie wspomne)a potem byłby problem, bo z siedliska to sie budowlanej tak łatwo nie da zrobić. Bo inna kwestia to odralnianie a inna to siedlisko.Tak mi sie wydaje z doswiadczenia, ale nie jestem pewna na 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 18.02.2003 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Lola to mnie nie pocieszyłaś zbytnio!To trochę nie fair bo jakbym chciała dziś sprzedać tą dziłkę to fizycznie sprzedaje grunt rolniczy nie budowlany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 18.02.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 No i masz rację. Jak rozwiążesz problem to prosze dasj znać, bo to zeczywiscie ciekawa sprawa, ze przez opieszałosc urzedów trzeba powstrzymywać swoje działania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts