Edka 05.04.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Warto zapłacić 500 zł. więcej za piekarnik z prowadnicami 3-częściowymi, czy odpuścić i wybrać tańszy z 1 częściową?Pozdrwaim Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 05.04.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 oczywiście, że warto, z 1 częściową (jelsi masz na mysli jeden wózek z trzema prowadnicami tak zainstalowany, ze się całość wysuwa) jest strasznie neiwygodnie. Musisz otworzyc bardoz dużo ,,szeroko" piekarnik, zeby cos wsadzic-wyjąć. no i jesli ograniczasz sie do pieczenia zapiekanek, to no big deal, ale jeśli ktoś tak jak ja piecze chleby i inne wrażliwce- temperaturowe (suflety, ptysie, biszkopty) to strasznie duzo ciepla ucieka - i wypiek moze zostać zniszczony. ja biorę pod uwage tylko 3 -częsciowe prowadnice 9aczkolwiek tu trzeba pamietac, ze jesli piekarnik jest z pyroliza, trzeba je odkręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 05.04.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 ja biorę pod uwage tylko 3 -częsciowe prowadnice aczkolwiek tu trzeba pamietac, ze jesli piekarnik jest z pyroliza, trzeba je odkręcać. serio??????????????? czyli trzeba zakladac tylko dopieczenia???? Chyba nie bardzo lapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Falki 05.04.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Przydałoby się jakieś wyjaśnienie... Czy te prowadnice 3-częściowe działają tak, że drzwiczki piekarnika otwierają się standardowo, a w zależności od tego jak daleko wysuwa się blacha kolejne części prowadnicy wysuwają się na zewnątrz? Czy chodzi o jeszcze inny patent? Jeżeli jest tak jak myślę, to mogę tylko służyć radą dot. prowadnic jednoczęściowych - gdzie zamiast wsuwać blachę w poziome rowki w ściankach piekarnika wyjeżdża ona na takich rolkach sprawdza się to doskonale i nie widzę powodu dopłacania nawet złotówki do jakichś 3-częściowych patentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 05.04.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 3-czesciowe prowadnice sa takie same jak 1-czesciowe tylko x 3 Nie mylic z wozkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 05.04.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 hm... no to mamy niescislosci nazwenicze dla mnei 3 częsciowe - to 3 szyny wysuwane kazda oddzielnie - najlepsze rozwiązanie 1 szyna - to dla mnie prowadnica pojedyncza a 1-częściowe - to dla mnie taki jakby wózek, gdzie 3 szyny wysuwają sie razem (i nie mówię tu o wózku Bosha/Siemensa!!!) i oczywiście tak - w większosci piekarników (może jakieś gaggenau czy cos, robi inaczej ) nalezy na czas piekarnika wyjac i kratki i prowadnice - wszystko stalowe zasadniczo. No ale to powinno byc w instrukcji - lub w przypadku DOKUPYWANYCH teleskopek - trzeba sie dowiedziec u producenta. Pyrolizowanie z prowadnicami lub kratka moze zniszczyc i kratki i piekarnik. Tak słyszałam i czytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts