Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile teraz za położenie płytek?

rafal9

Recommended Posts

Zależy od regionu. Kolega płacił w małym miasteczku po 20 zł/m2 bez dopłat za cokoliki i inne pierdołki.

W większym mieście 30 do nawet 40 zł/m2 za powierzchnie płaskie + dodatkowo szlifowanie,dywaniki, zabudowy , półeczki itp. wyceniane indywidualnie.

A ile w W-wie to nie wiem :roll:

Pozdr.

• 2 weeks później...

Pod Warszawą 40 zł/m2 ale tak naprawdę stanowiło to 1/3 kosztów robocizny glazurnika w łazience (poza podłączeniami hydraulicznymi).

W sumie łazienka 9m2, płytki nisko i nie wszędzie, wanna, prysznic, 2 geberity i umywalka wpuszczana w blat (blat w płytkach).

Skusiła nas atrakcyjna (jak na Warszawę) cena za ulożenie płytek ale glazurnik odbił sobie na innych pracach.

Witam!

Ceny za jakie ja wykonuję usługi glazurnicze są następujące:

Kafle o formacie od 20 do 40 cm---------------40pln m2

Kafle o formacie od 10 do 15 cm---------------50pln m2

mozaika np 2 na 2cm ----------------------------100pln m2

szlifowanie kafli ------------------------------------10pln sztuka

gresy (duże rozmiary)----------------------------od 60pln m2

gresy bezfugowe-----------------------------------od 80pln m2

otwory pod gniazda---------------------------------15pln

cokoły ------------------------------------------------20pln mb

montaż kibla ----------------------------------------150pln

montaż tzw geberit zabudowa lekka --------------300pln

umywalka--------------------------------------------100pln

wanna z zabudową kafelkami-----------------------300pln

brodzik z zabudową----------------------------------150pln

Ceny mogą wydawać się wysokie, ale jakość musi mieć cenę :) ,poza tym sprzęt którym pracuje musi się zamortyzować.

Jestem z piaseczna k/warszawy.

Pozdrawiam Andrzej

U mnie po 25zł za posadzki bez bajerowania (dekory ,dywaniki itp).Łazienki- cena od dzieła razem z zabudowami (wanny brodziki,gebetity itd),białym montażem.Cene zawsze ustalam i negocjuje po wykonaniu(każda łazienka wymaga innego wkładu pracy).ważnym czynnikiem wpływającym na czas wykonania a co za tym idzie -cene ma jakość podłoża na którym układam płytki.Ma to też znaczny wpływ na ilość kleju potrzebnego do płytkowania(znowu kasa)Sugestia :tam gdzie płytki tam dobry tynk(najlepiej cementowo wapienny na szynach) i równiusieńka nie koniecznie super gładka wylewka betonowa.Przypilnujcie fachowców w tych miejscach a mniej gotówki ubędzie wam w przyszłości z portfela.pozdro.

witam, ja też mam pytanie: ile zapłacić powinienem za położenie 6m2 płytek na balkonie wraz z uprzednim zbiciem już istniejących płytek kładzionych na cement - dawno temu

JA za takie balkoniki życze sobie

100zł zbicie starego z wyniesieniem

jeżeli prosto to 200zł (25zł - za m2 i 50zł na wycinanie i zabawe przy nużkach balustrady)

jeżeli karo to 300zł

do tego dochodzi jeszcze cokolik 7zł mb

Tak ja wyceniam w gdańsku jak mam taką robote!

Każde miasto ma inaczej czym dalej od centrum tym ceny spadaja, dochodzi rachunek cena wzrasta, dochodzi materjał fachowca lub przywiezienie go cena wzrasta.

Pozdrawiam!

8)