rafal9 05.04.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Ile teraz się płaci za położenie płytek glazuro-greso-terakot?Chodzi o cenę dla ekipy nie najtańszej, ale też nie drogiej.A jak się powinno liczyć dekory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.04.2006 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Nikt ostatnio nie kładł płytek ceramicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 06.04.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Zależy od regionu. Kolega płacił w małym miasteczku po 20 zł/m2 bez dopłat za cokoliki i inne pierdołki. W większym mieście 30 do nawet 40 zł/m2 za powierzchnie płaskie + dodatkowo szlifowanie,dywaniki, zabudowy , półeczki itp. wyceniane indywidualnie. A ile w W-wie to nie wiem Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 10.04.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Ja płaciłem w zesztym roku 35 zł za mkw.ceny w-wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 10.04.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 małe miasto w małopolsce, bardzo dobra ekipa 25zł za standardową glazurę, do 45zł jeśli bardzo drobne płyteczki lub jakieś szczególne wzory; za terakotę też 25zł m2 chyba że ekipa sama robiła wylewkę (sa b.dokładni) to za ułożenie na niej płytek nawet 20zł za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yozka1 15.04.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 25-30,00zł m2 + dekory 3zł mb (położenie płytek standart) 30,00 i powyżej za szlifowane narożniki i mniejsze płytki. Tak mniej więcej to się odbywa w szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman1591 27.04.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 28 zł/m2 zarówno na ścianie jak i na posadzce. Do tego 100 zł za osadzenie wanny.Miejscowość - PoznańWykonawca z okolic ŚremuCeny z lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolsta1 28.04.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Pod Warszawą 40 zł/m2 ale tak naprawdę stanowiło to 1/3 kosztów robocizny glazurnika w łazience (poza podłączeniami hydraulicznymi).W sumie łazienka 9m2, płytki nisko i nie wszędzie, wanna, prysznic, 2 geberity i umywalka wpuszczana w blat (blat w płytkach). Skusiła nas atrakcyjna (jak na Warszawę) cena za ulożenie płytek ale glazurnik odbił sobie na innych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 29.04.2006 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Musiał sobie odbić Komu by sie chciało fatygowac do połozenia paru m2 płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biker1 29.04.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam! Ceny za jakie ja wykonuję usługi glazurnicze są następujące: Kafle o formacie od 20 do 40 cm---------------40pln m2 Kafle o formacie od 10 do 15 cm---------------50pln m2 mozaika np 2 na 2cm ----------------------------100pln m2 szlifowanie kafli ------------------------------------10pln sztuka gresy (duże rozmiary)----------------------------od 60pln m2 gresy bezfugowe-----------------------------------od 80pln m2 otwory pod gniazda---------------------------------15pln cokoły ------------------------------------------------20pln mb montaż kibla ----------------------------------------150pln montaż tzw geberit zabudowa lekka --------------300pln umywalka--------------------------------------------100pln wanna z zabudową kafelkami-----------------------300pln brodzik z zabudową----------------------------------150pln Ceny mogą wydawać się wysokie, ale jakość musi mieć cenę ,poza tym sprzęt którym pracuje musi się zamortyzować. Jestem z piaseczna k/warszawy. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolsta1 29.04.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 W sumie 30m2 płytek to chyba nie parę. Poza tym ceny były inne przed pracą a po okazało się, że nie uwzględniały wielu rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 30.04.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Biker1 ceny to faktycznie masz wysokie nawet jak na mit o cenach spod warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 30.04.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Ceny ma PRZYSTEPNE:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 30.04.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Przy układaniu płytek najlepiej się umówić "za całość" wtedy się uniknie nieporozumień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianbober 05.05.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 U mnie po 25zł za posadzki bez bajerowania (dekory ,dywaniki itp).Łazienki- cena od dzieła razem z zabudowami (wanny brodziki,gebetity itd),białym montażem.Cene zawsze ustalam i negocjuje po wykonaniu(każda łazienka wymaga innego wkładu pracy).ważnym czynnikiem wpływającym na czas wykonania a co za tym idzie -cene ma jakość podłoża na którym układam płytki.Ma to też znaczny wpływ na ilość kleju potrzebnego do płytkowania(znowu kasa)Sugestia :tam gdzie płytki tam dobry tynk(najlepiej cementowo wapienny na szynach) i równiusieńka nie koniecznie super gładka wylewka betonowa.Przypilnujcie fachowców w tych miejscach a mniej gotówki ubędzie wam w przyszłości z portfela.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 07.05.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Gdańsk 25zł - pdłogi ściany - prosto 30zł - podłogi ściany - tzw. karo 7zł mb cokolika wycinanie kółek na gniazdka i inne duperele w cenie mb. Oczywiście wszystko bez rachunku. Roboty mam na pół roku w przód - także musi być tanio, no chyba że jestem już takim specjalistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskuda 08.05.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 witam, ja też mam pytanie: ile zapłacić powinienem za położenie 6m2 płytek na balkonie wraz z uprzednim zbiciem już istniejących płytek kładzionych na cement - dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 09.05.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 witam, ja też mam pytanie: ile zapłacić powinienem za położenie 6m2 płytek na balkonie wraz z uprzednim zbiciem już istniejących płytek kładzionych na cement - dawno temu JA za takie balkoniki życze sobie 100zł zbicie starego z wyniesieniem jeżeli prosto to 200zł (25zł - za m2 i 50zł na wycinanie i zabawe przy nużkach balustrady) jeżeli karo to 300zł do tego dochodzi jeszcze cokolik 7zł mb Tak ja wyceniam w gdańsku jak mam taką robote! Każde miasto ma inaczej czym dalej od centrum tym ceny spadaja, dochodzi rachunek cena wzrasta, dochodzi materjał fachowca lub przywiezienie go cena wzrasta. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.05.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Za płytki w domu płaciliśmy 20 zł/m2 bez wydziwiania gdzie i jak kładzione (narożniki szlifowane bez listew PCV). Do garażu wstępnie znalazłem za 18 zł/m2 bez faktury, ale też bez wydziwiań. Ma być to zrobione dobrze i tyle. Facet kładzie okazyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 11.05.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 To sobie tak mylę,że 35 zł. za metr terakoty 45x45 (na 80 metrach, prawie bez scian działowych) to jednak sobie sporo życzy glazurnik...przemylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts