zolw 11.05.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Kraków 25-35 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 12.05.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 pod Warszawą, swietny glazurnik, myslący, 35zł za m2 nieważne jakie płytki, 10zł mb cokolik, dekor w cenie płytek, dodatkowo za szlifowanie, obudowa wanny od 300do 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrus3101 04.08.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 U mnie po 25zł za posadzki bez bajerowania (dekory ,dywaniki itp).Łazienki- cena od dzieła razem z zabudowami (wanny brodziki,gebetity itd),białym montażem.Cene zawsze ustalam i negocjuje po wykonaniu(każda łazienka wymaga innego wkładu pracy).ważnym czynnikiem wpływającym na czas wykonania a co za tym idzie -cene ma jakość podłoża na którym układam płytki.Ma to też znaczny wpływ na ilość kleju potrzebnego do płytkowania(znowu kasa)Sugestia :tam gdzie płytki tam dobry tynk(najlepiej cementowo wapienny na szynach) i równiusieńka nie koniecznie super gładka wylewka betonowa.Przypilnujcie fachowców w tych miejscach a mniej gotówki ubędzie wam w przyszłości z portfela.pozdro. Bardzo cenna uwaga dla klientów,dopilnujcie podloży a koszty całej robocizny będa zdecydowanie mniejsze,skróci sie równiez czas całej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 08.08.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 U mnie w okolicach Katowic chcą za nieskomplikowane powierzchnie (np. kotłownia i garaż) 25,0 PLN wraz z wycinaniem otworów. Na parterze za pralnię, WC i podłogi w holu i kuchni 30,0 PLN (łacznie z obudowaniem rur spustowych i Geberitu, a także wycinaniem otworów), a na piętrze w dwóch łazienkach, gdzie jest dużo zabawy (półeczki, otwory, dwa Geberity itd) chcą 40,0 PLN od metra, bez dodatkowej kasy za duperele. Wszystko bez faktury. Powierzchnie równe.Jak myślicie dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 08.08.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 W irlandii footpath po 15euro mb,glazura/terakota od 15 do 20m2.za bloczek 6 cali 3 euro,za 4 calowy po 2 jurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tytusdj 08.08.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam! Ceny za jakie ja wykonuję usługi glazurnicze są następujące: Kafle o formacie od 20 do 40 cm---------------40pln m2 Kafle o formacie od 10 do 15 cm---------------50pln m2 mozaika np 2 na 2cm ----------------------------100pln m2 szlifowanie kafli ------------------------------------10pln sztuka gresy (duże rozmiary)----------------------------od 60pln m2 gresy bezfugowe-----------------------------------od 80pln m2 otwory pod gniazda---------------------------------15pln cokoły ------------------------------------------------20pln mb montaż kibla ----------------------------------------150pln montaż tzw geberit zabudowa lekka --------------300pln umywalka--------------------------------------------100pln wanna z zabudową kafelkami-----------------------300pln brodzik z zabudową----------------------------------150pln Ceny mogą wydawać się wysokie, ale jakość musi mieć cenę ,poza tym sprzęt którym pracuje musi się zamortyzować. Jestem z piaseczna k/warszawy. Pozdrawiam Andrzej a ta amortyzacja to chyba po miesiącu musi nastąpić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamww 08.08.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 U mnie w okolicach Katowic chcą za nieskomplikowane powierzchnie (np. kotłownia i garaż) 25,0 PLN wraz z wycinaniem otworów. Na parterze za pralnię, WC i podłogi w holu i kuchni 30,0 PLN (łacznie z obudowaniem rur spustowych i Geberitu, a także wycinaniem otworów), a na piętrze w dwóch łazienkach, gdzie jest dużo zabawy (półeczki, otwory, dwa Geberity itd) chcą 40,0 PLN od metra, bez dodatkowej kasy za duperele. Wszystko bez faktury. Powierzchnie równe. Jak myślicie dużo? ja myśle że mało ale te ceny i tak wzrosną ( już rosną posłuchaj tv ) przeciesz jesteśmy w uni więc zarabiajmy jak w uni a nie jak w.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 13.08.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Ja wczoraj rozliczyłem się z płytkarzem - z efektu jestem zadowolony. Za ok. 115 m2 płytek(podłogi, kuchnia.2 łazienki,balkon) za robociznę zapłaciłem 5 tys. Oto szczegóły:Powierzchnie płaskie - 25 zł/m2Cygara,dekory - 5 zł/mbPaski z 2-4 kostek mozaiki - 10 zł/mbSzlifowane rogi - 30 zł/mbWanna narożna zabudowa,instalacja baterii,obłożenie mozaiką - 500 złCokoły - 6 zł/mbDocinki do dekorów,wstawek,dywaników,połączenia łukiem z parkietem - 10 zł/mbUważam, że nie jest to tanio, miałem oferty "nieznanych" wykonawców za np 20 zł/m2 ale jak już wpomniałem wcześniej robota moim zdaniem wykonana aż miło popatrzeć i nie żal tych pieniędzy. Gorzej by było zaoszczędzić 1 tys. i później codzień patrzeć na fuszerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.08.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Bardzo cenna uwaga dla klientów,dopilnujcie podloży a koszty całej robocizny będa zdecydowanie mniejsze,skróci sie równiez czas całej inwestycji. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby wykonawca policzył mi mniej bo ma wyjątkowo dobrze przygotowany front robót. Pilnowaliśmy tych spraw przez długi czas a teraz już machamy ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maikel 13.08.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 moja opinia to ze za dobra usluge zaplaciles niewiele standart dobrzy wykonawcy od tego poziomu zaczynaja stawki morzna szukac tanszych ale odradzam znam takich co i za wino poloza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts