lenowo 18.02.2003 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Czy ktoś mi może poradzić gdzie i kiedy migę uzyskać adres pocztowydla mojej budowy ?! Rozpoczynam budowę siedliska na działce rolneji chciałbym wiedzieć pod jakim adresem znajduje się moja budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tambala 20.02.2003 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 O informację o adresie pocztowym należy zwrócić się do urzędu gminy, wydział geodezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Rozumiem, że nie masz żadnych sąsiadów, których można by zapytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 21.02.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Obawiam się, że adresu w UG nie uzyskasz. Będzie to możliwe po zgłoszeniu budynku do odbioru i nadaniu numeru posesji. Możesz także zgłosić na poczcie fakt przebywania w danym miejscu i poprosić o przekazywanie korespondencji pod umówiony adres (jeśli sąsiad z prawej ma np nr 5 a z lewej 6 to umów się z pocztą, że Twój będzie 5a) Pewnym wyjściem może być adres opisowy, ale możesz go zastosować raczej dla korespondencji towarzyskiej, nie urzędowej. Przykład dość humorystyczny - moja koleżanka dostała kiedyś kartkę pocztową z wakacji gdzie jako adres (bez nazwiska) był opis "Katowice siostry Kasia i Gosia plac (tu nazwa), mają dużego psa Brutusa". Pozdrawiam, napisz co udało się tobie "wywalczyć" _________________ [ Ta wiadomość była edytowana przez: Wowka dnia 2003-02-21 10:42 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 U mnie było tak: numer domu otrzymałem wraz z pozwoleniem na budowę. Można to zrobić - tak ustaliłem w gminie. Adres funkcjonował od początku budowy bez zarzutu: Plac budowy, Miejscowość Nr_domu, Nr_działki, kod pocztowy. Z miejscowym listonoszem dogadałem się, że tak adresowane przesyłki będą trafiać do wskazanej skrzynki. No i tyle - żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenowo 21.02.2003 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Dzięki za odpowiedzi.Jak coś załatwię, a będę na początku marcaw gminie , to wam opowiem.lenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts