MarzannaPG 11.04.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 No, Wojty, to zajrzyj na wątek 'Pseudohodowla" i napisz jeszcze raz to o hodowcach i pieniądzach, to zobaczysz jak się odezwie chór oburzonych, bo tylko pseudohodowle są 'be' a ci 'prawdziwi' to wzór cnót, sami miłośnicy zwierząt co to do hobby jeszcze dopłacają... Polecam na podniesienie poziomu adrenaliny... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64959&postdays=0&postorder=asc&highlight=pseudohodowla&start=0 Wracając do psów z Kębłowic: nie dotarłam tam dzisiaj, bo najpierw jak jechałam do siebie, to p. Marcina jeszcze nie było. Miał być o 19. O 19 zadzwonił i powiedział, że musi pilnie jechać do Związku Kynologicznego a ja nie mogłam wszystkiego rzucić na budowie i jechać, choć to niedaleko. Miał podjechać do mnie, ale nie podjechał - może nie trafił albo się bardzo spieszył. Szkoda, bo miałam mięso dla psów, nie tylko suchą karmę. Jutro natomiast i pojutrze okazało się, że mnie nie będzie. A skoro już pomocy nie potrzeba, karma trafi do schroniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 11.04.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Właśnie we wrocławskiej telewizji w Faktach było o kębłowickich psach! Same rewelacje: - problem zgłosili zaniepokojeni stanem psów mieszkańcy! - przed kamerami wystąpilli przedstawiciele gminy Kąty Wrocławskie, również zaniepokojeni sytuacją piesków! A zwłaszcza nieprawidłowym przehowywaniem ras niebezpiecznych - wystąpił sołtys też... (patrz wyżej) - wystąpiła p. Anna Korojewo (jakoś tak) z TOZ-u też bardzo zaangażowana i zachęcająco do adopcji - wystąpiła również przejęta redaktorka... - wystąpił prezenter zapowiadając, że rychły sąd odbierze prawa właścicielowi do zwierząt a na razie te pieski są u UWAGA! TYMCZASOWYCH ZASTĘPCZYCH WŁAŚCICIELI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 11.04.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Właśnie we wrocławskiej telewizji w Faktach było o kębłowickich psach! Same rewelacje: - problem zgłosili zaniepokojeni stanem psów mieszkańcy! - przed kamerami wystąpilli przedstawiciele gminy Kąty Wrocławskie, również zaniepokojeni sytuacją piesków! A zwłaszcza nieprawidłowym przehowywaniem ras niebezpiecznych - wystąpił sołtys też... (patrz wyżej) - wystąpiła p. Anna Korojewo (jakoś tak) z TOZ-u też bardzo zaangażowana i zachęcająco do adopcji - wystąpiła również przejęta redaktorka... - wystąpił prezenter zapowiadając, że rychły sąd odbierze prawa właścicielowi do zwierząt a na razie te pieski są u UWAGA! TYMCZASOWYCH ZASTĘPCZYCH WŁAŚCICIELI... acha a Lepper sie nie wypowiadał? zartuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 11.04.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Może się wypowiadał, ale go wycięli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 11.04.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 To ja wam coś powiem, mieszkańcy i owszem zgłaszali ale sprawa zawsze cichła, policja była odtatnio jakieś 3-4 mce temu i wszystko było ok... TOZ przez cały czas nie zrobił NIC, w ogóle te wszystkie baby tam nie mają zielonego pojęcia o psach... matko normalnie szlag mnie trafi ..... Dzisiaj się widziałam ze słaynna kierowniczką....poprostu zenada. Co ciekawe pojechałam tam bo miały psy znajdować domki a tam...... reporterzy FAKTU ... no nieeeee tak to my sie nie bawimy.... Moja niepewność związana z nowymi rodzicami adopcyjnymi została w wielkiej mierze rozwiana, sprawcą całego zamieszania okazała się cudowna p.Anna Mroczek.... A tak dla informacji jeszcze jakiś czas temu ta hodowla była w bardzo dobrym stanie, psy były zadbane w boksach był piaseczek i sprzątniete, niektóre z tych psów były w czołówce na wystawach... co się stało nie wiedomo.. Wiadomo natomiast że TOZ nie kiwnął palcem a teraz robią z siebie błogosławionych bohaterów [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CCI 12.04.2006 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Martadela masz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.04.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 No, Wojty, to zajrzyj na wątek 'Pseudohodowla" i napisz jeszcze raz to o hodowcach i pieniądzach, to zobaczysz jak się odezwie chór oburzonych, bo tylko pseudohodowle są 'be' a ci 'prawdziwi' to wzór cnót, sami miłośnicy zwierząt co to do hobby jeszcze dopłacają... Polecam na podniesienie poziomu adrenaliny... Marianno tu akurat racji nie masz albo nieuwaznie czytalas tamtem watek - takie zarejestrowane hodowle (legalne) jak postepuja w taki jak w/w opisany sposob rowniez dla mnie sa pseudohodowlami i zapewniam cie ze nie sa "cacy" i nie tylko dla mnie, i to chyba jasne Ja sie w tamtym watku tez udzielalam i prosze o nie przypisywanie mi slow ktorych nigdy w zyciu bym nie wypowiedziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.04.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Mam pytanie : Ten facet na codzien pracuje, wraca ok 18 tak wiec on ma to w glebokim powazaniu. Zreszta jesli jest znieczulony tak jak reszta tubylcow to trudno sie dziwic. W koncu nikt mu za to nie placi. Za pieniadze ktore jest mu rzekomo winien MF ma wziac jednego z mlodych samcow - azjatow. Bardzo ufnego, spokojnego. lekko zszokowalo mnie to zdanie.... czy to naprawde dobry pomysl zeby facet ktory przez iles tam czasu beznamietnie przygladal sie gehennie tych zwierzat bral teraz psa? jakiegokolwiek? ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 12.04.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Marzanna przeczytałem podany wątek i cóż... ja tam nie jestem jakimś szczególnym miłośnikiem psów (to już raczej moja Druga Połowa), mam jedynie jednego takiego ze schroniska i tyle mam wspólnego z psami a na tym forum przede wszystkim jestem z tego powodu, że budujemy nasz domek. Jednak ta sprawa m.in. wywołała u mnie takie przemyślenia jak powyżej napisałem. Dzisiaj np. znalazłem w googlu stronkę Związku Kynologicznego o/Wrocław i cóż tam czytam: Jednym z podstawowych zadań Związku jest propagowanie "kultury posiadania psa rasowego"... no cóż... jaki związek taka kultura... A ze to są linie hodowlane ("ładna" nazwa, ale nie moja) i nie ma to żadnego przełożenia na jakąś "miłość" do psa, chęci posiadania przyjaciela itp to dlatego, że znalazłem też takie forum z tej okazji: http://www.psiarnia.pl/forum/viewtopic.php?t=46&postdays=0&postorder=asc&start=30 zdjęcie na 3 str. No cóż ten psiak był wystawiany na wystawie i co.... Wg. mnie gość sobie założył "linie hodowlaną" gdzie oprócz psów rasowych wystawianych, miał też takie bez papierka (dla mniej zamożnej części społeczeństwa) i biznes kwitł... I m.in. dlatego mam taką opinię o całej tej hodowlano-rasowej hucpie, a żeby nie było tylko to zdjęcie, to natrafiłem jeszcze na jeden wątek ze 01/2006: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20131&page=1 czyli jak rozumiem na tych zdjeciach na naszym forum to juz są boksy po "przebudowie", to ciekawe jak wyglądały wcześniej (przypominam koleś wystawiał psy rasowe, a "byznes" kwitł) No cóż takie przemyślenie na koniec: wystawy, puchary, dyplomy, rodowody, lekarze do orzekania o zgodności ze wzorcem, sędziowie - po to by napędzać "potrzebę posiadania ładnych RASOWYCH psów" a jak przychodzi do tragedii jak ta, to co robi związek (jak przeczytałem dali wykaz psów rasowych z tejże hodowli do TOZu), poza tym, to jakoś mi sie nie wydaje ze nikt nie wie wsrod maniaków danej rasy o hodowli tak tragicznie prowadzonej. A nawet jak to miałaby być wzorcowa hodowla (gdzie psy mają żarcie i wodę), to mi to jakąś rozmnażalnię przypomina czy ewentualnie ogród zoologiczny, a nie osobę pałającą miłością do swego rasowego pupila/przyjaciela. Aha - nie neguję ze na wystawach, czy też ogólnie istnieją ludzie którzy mają swego przyjaciela i chcą się z nim pochawalić światu jaki on super psiak, czy też nawet podzielić się jego genami, tylko uważam że takie ogólne założenie elitaryzmu RASY ma pomóc napędzać/tworzyć pewne potrzeby, które później będą zaspokajane przez ludzi (ale nie wiem czy z pożytkiem i radością dla samych zainteresowanych - czyli psiaków/kotów/świnek morskich/koni etc.) Wojty (właściwy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 12.04.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 No, Wojty, to zajrzyj na wątek 'Pseudohodowla" i napisz jeszcze raz to o hodowcach i pieniądzach, to zobaczysz jak się odezwie chór oburzonych, bo tylko pseudohodowle są 'be' a ci 'prawdziwi' to wzór cnót, sami miłośnicy zwierząt co to do hobby jeszcze dopłacają... Polecam na podniesienie poziomu adrenaliny... Marianno tu akurat racji nie masz albo nieuwaznie czytalas tamtem watek - takie zarejestrowane hodowle (legalne) jak postepuja w taki jak w/w opisany sposob rowniez dla mnie sa pseudohodowlami i zapewniam cie ze nie sa "cacy" i nie tylko dla mnie, i to chyba jasne Ja sie w tamtym watku tez udzielalam i prosze o nie przypisywanie mi slow ktorych nigdy w zyciu bym nie wypowiedziala Sorry, ale mowa o wątku, bez publicznych wycieczek. Nie miałam zamiaru nikogo urazić, przykro mi, że odebrałaś to osobiście, w końcu nie tylko ty się w nim wypowiadałaś i nie przypisuje nikomu konkretnemu żadnych słów... Zatem z góry przepraszam wszystkich urażonych. Nie sądzę też, żeby ktoś zdrowo myślący potraktował kębłowicką hodowlę jako 'cacy' i czego wcale tu nie imputuję. Zwracam jedynie uwagę na to samo, co Wojty wspomiała mimochodem- dla mnie nie ma czegoś takiego jak legalne czyli 'rodowodowe' hodowle i te bez nazywane najczęściej pseudohodowlami. Wszystko zależy od ludzi, którzy je prowadzą... Co widać dobitnie na przykładzie Kębłowic. I oby takich było jak najmniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.04.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Marianno ok - moze faktycznie zle to odebralam pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 12.04.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 ...Wojty wspomiała ... Ja tylko nieśmiało w kwestii formalnej : ten Wojty - czyli Wojty (właściwy ) ta 2 polowa Wojty'ego - czyli Wojtowa, moja Druga Ładniejsza Połowa -- Wojty (właściwy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 23.04.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Czy ktoś wie, czy wszystkie psy znalazły domy? Przyznam bez bicia, że ostatnio nie zaglądnęłam do Kębłowic po rozmowie z p. Marcinem, że już nie trzeba pomocy. Ale może jednak potrzeba nadal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 23.04.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 No właśnie, nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 24.04.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Cztery psy jeszcze zostały:1 kaukaz - agresywny, wymagający b doświadczonej osoby, 2 azjaty - patrz jak wyżej....1 azjatka - charakter mi nie znany, wydaje się wmiarę spokojna, Mam nadzieję że im też się uda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 24.04.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 A jednak są...Na adopcję nie mam obecnie możliwości. Mogę jednak kupić i dostarczyć karmę, tylko że ostatnio p. Marcin jej już nie chciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 24.04.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Podobno karmy sporo zostało i Pani z TOZu zamierzała ją sobie zabrać, jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 24.04.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Jutro postaram się tam wpaść i sprawdzę.... Mam nadzieję że tamten pan jej nie shandlował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 24.04.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ok, zobacz co i jak, podobno często brakowało im nawet wody a teraz robi się ciepło to trudniej im znieść i psy się męczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts