Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Potrzebna Pomoc natychmiast

CCI

Recommended Posts

No, Wojty, to zajrzyj na wątek 'Pseudohodowla" i napisz jeszcze raz to o hodowcach i pieniądzach, to zobaczysz jak się odezwie chór oburzonych, bo tylko pseudohodowle są 'be' a ci 'prawdziwi' to wzór cnót, sami miłośnicy zwierząt co to do hobby jeszcze dopłacają... Polecam na podniesienie poziomu adrenaliny... :evil:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64959&postdays=0&postorder=asc&highlight=pseudohodowla&start=0

Wracając do psów z Kębłowic: nie dotarłam tam dzisiaj, bo najpierw jak jechałam do siebie, to p. Marcina jeszcze nie było. Miał być o 19. O 19 zadzwonił i powiedział, że musi pilnie jechać do Związku Kynologicznego a ja nie mogłam wszystkiego rzucić na budowie i jechać, choć to niedaleko. Miał podjechać do mnie, ale nie podjechał - może nie trafił albo się bardzo spieszył. Szkoda, bo miałam mięso dla psów, nie tylko suchą karmę. Jutro natomiast i pojutrze okazało się, że mnie nie będzie. A skoro już pomocy nie potrzeba, karma trafi do schroniska.

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie we wrocławskiej telewizji w Faktach było o kębłowickich psach! Same rewelacje:

- problem zgłosili zaniepokojeni stanem psów mieszkańcy! :o

- przed kamerami wystąpilli przedstawiciele gminy Kąty Wrocławskie, również zaniepokojeni sytuacją piesków! A zwłaszcza nieprawidłowym przehowywaniem ras niebezpiecznych :o

- wystąpił sołtys też... (patrz wyżej) :-?

- wystąpiła p. Anna Korojewo (jakoś tak) z TOZ-u też bardzo zaangażowana i zachęcająco do adopcji :o

- wystąpiła również przejęta redaktorka...

- wystąpił prezenter zapowiadając, że rychły :o sąd odbierze prawa właścicielowi do zwierząt a na razie te pieski są u UWAGA! TYMCZASOWYCH ZASTĘPCZYCH WŁAŚCICIELI...

Właśnie we wrocławskiej telewizji w Faktach było o kębłowickich psach! Same rewelacje:

- problem zgłosili zaniepokojeni stanem psów mieszkańcy! :o

- przed kamerami wystąpilli przedstawiciele gminy Kąty Wrocławskie, również zaniepokojeni sytuacją piesków! A zwłaszcza nieprawidłowym przehowywaniem ras niebezpiecznych :o

- wystąpił sołtys też... (patrz wyżej) :-?

- wystąpiła p. Anna Korojewo (jakoś tak) z TOZ-u też bardzo zaangażowana i zachęcająco do adopcji :o

- wystąpiła również przejęta redaktorka...

- wystąpił prezenter zapowiadając, że rychły :o sąd odbierze prawa właścicielowi do zwierząt a na razie te pieski są u UWAGA! TYMCZASOWYCH ZASTĘPCZYCH WŁAŚCICIELI...

acha ;)

a Lepper sie nie wypowiadał?;)

zartuje;)

To ja wam coś powiem, mieszkańcy i owszem zgłaszali ale sprawa zawsze cichła, policja była odtatnio jakieś 3-4 mce temu i wszystko było ok...

TOZ przez cały czas nie zrobił NIC, w ogóle te wszystkie baby tam nie mają zielonego pojęcia o psach...

matko normalnie szlag mnie trafi .....

Dzisiaj się widziałam ze słaynna kierowniczką....poprostu zenada.

Co ciekawe pojechałam tam bo miały psy znajdować domki a tam...... reporterzy FAKTU :o ... no nieeeee tak to my sie nie bawimy....

Moja niepewność związana z nowymi rodzicami adopcyjnymi została w wielkiej mierze rozwiana, sprawcą całego zamieszania okazała się cudowna p.Anna Mroczek....

A tak dla informacji jeszcze jakiś czas temu ta hodowla była w bardzo dobrym stanie, psy były zadbane w boksach był piaseczek i sprzątniete, niektóre z tych psów były w czołówce na wystawach... co się stało nie wiedomo..

Wiadomo natomiast że TOZ nie kiwnął palcem a teraz robią z siebie błogosławionych bohaterów :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: [/u]

No, Wojty, to zajrzyj na wątek 'Pseudohodowla" i napisz jeszcze raz to o hodowcach i pieniądzach, to zobaczysz jak się odezwie chór oburzonych, bo tylko pseudohodowle są 'be' a ci 'prawdziwi' to wzór cnót, sami miłośnicy zwierząt co to do hobby jeszcze dopłacają... Polecam na podniesienie poziomu adrenaliny... :evil:

Marianno tu akurat racji nie masz albo nieuwaznie czytalas tamtem watek - takie zarejestrowane hodowle (legalne) jak postepuja w taki jak w/w opisany sposob rowniez dla mnie sa pseudohodowlami :evil: i zapewniam cie ze nie sa "cacy" i nie tylko dla mnie, i to chyba jasne

Ja sie w tamtym watku tez udzielalam i prosze o nie przypisywanie mi slow ktorych nigdy w zyciu bym nie wypowiedziala :-?

Mam pytanie :

Ten facet na codzien pracuje, wraca ok 18 tak wiec on ma to w glebokim powazaniu. Zreszta jesli jest znieczulony tak jak reszta tubylcow to trudno sie dziwic. W koncu nikt mu za to nie placi.

Za pieniadze ktore jest mu rzekomo winien MF ma wziac jednego z mlodych samcow - azjatow. Bardzo ufnego, spokojnego.

:o :o :o lekko zszokowalo mnie to zdanie....

czy to naprawde dobry pomysl zeby facet ktory przez iles tam czasu beznamietnie przygladal sie gehennie tych zwierzat bral teraz psa? jakiegokolwiek? :-? ????? :o

Marzanna przeczytałem podany wątek i cóż...

ja tam nie jestem jakimś szczególnym miłośnikiem psów (to już raczej moja Druga Połowa),

mam jedynie jednego takiego ze schroniska i tyle mam wspólnego z psami

a na tym forum przede wszystkim jestem z tego powodu, że budujemy nasz domek.

Jednak ta sprawa m.in. wywołała u mnie takie przemyślenia jak powyżej napisałem.

Dzisiaj np. znalazłem w googlu stronkę Związku Kynologicznego o/Wrocław i cóż tam czytam:

Jednym z podstawowych zadań Związku jest propagowanie "kultury posiadania psa rasowego"...

no cóż... jaki związek taka kultura...

A ze to są linie hodowlane ("ładna" nazwa, ale nie moja) i nie ma to żadnego przełożenia na jakąś "miłość" do psa,

chęci posiadania przyjaciela itp to dlatego, że znalazłem też takie forum z tej okazji:

http://www.psiarnia.pl/forum/viewtopic.php?t=46&postdays=0&postorder=asc&start=30

zdjęcie na 3 str. No cóż ten psiak był wystawiany na wystawie i co....

Wg. mnie gość sobie założył "linie hodowlaną" gdzie oprócz psów rasowych wystawianych,

miał też takie bez papierka (dla mniej zamożnej części społeczeństwa) i biznes kwitł...

I m.in. dlatego mam taką opinię o całej tej hodowlano-rasowej hucpie, a żeby nie było

tylko to zdjęcie, to natrafiłem jeszcze na jeden wątek ze 01/2006:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20131&page=1

czyli jak rozumiem na tych zdjeciach na naszym forum to juz są boksy po "przebudowie",

to ciekawe jak wyglądały wcześniej (przypominam koleś wystawiał psy rasowe, a "byznes" kwitł)

No cóż takie przemyślenie na koniec: wystawy, puchary, dyplomy, rodowody, lekarze do orzekania

o zgodności ze wzorcem, sędziowie - po to by napędzać "potrzebę posiadania ładnych RASOWYCH psów"

a jak przychodzi do tragedii jak ta, to co robi związek (jak przeczytałem dali wykaz psów rasowych

z tejże hodowli do TOZu), poza tym, to jakoś mi sie nie wydaje ze nikt nie wie wsrod maniaków danej rasy

o hodowli tak tragicznie prowadzonej.

A nawet jak to miałaby być wzorcowa hodowla (gdzie psy mają żarcie i wodę), to mi to jakąś rozmnażalnię przypomina

czy ewentualnie ogród zoologiczny, a nie osobę pałającą miłością do swego rasowego pupila/przyjaciela.

Aha - nie neguję ze na wystawach, czy też ogólnie istnieją ludzie którzy mają swego przyjaciela

i chcą się z nim pochawalić światu jaki on super psiak, czy też nawet podzielić się jego genami,

tylko uważam że takie ogólne założenie elitaryzmu RASY ma pomóc napędzać/tworzyć pewne potrzeby,

które później będą zaspokajane przez ludzi

(ale nie wiem czy z pożytkiem i radością dla samych zainteresowanych

- czyli psiaków/kotów/świnek morskich/koni etc.)

Wojty (właściwy 8) )

Marianno tu akurat racji nie masz albo nieuwaznie czytalas tamtem watek - takie zarejestrowane hodowle (legalne) jak postepuja w taki jak w/w opisany sposob rowniez dla mnie sa pseudohodowlami :evil: i zapewniam cie ze nie sa "cacy" i nie tylko dla mnie, i to chyba jasne

Ja sie w tamtym watku tez udzielalam i prosze o nie przypisywanie mi slow ktorych nigdy w zyciu bym nie wypowiedziala :-?

Sorry, ale mowa o wątku, bez publicznych wycieczek. :o Nie miałam zamiaru nikogo urazić, przykro mi, że odebrałaś to osobiście, w końcu nie tylko ty się w nim wypowiadałaś i nie przypisuje nikomu konkretnemu żadnych słów... :o Zatem z góry przepraszam wszystkich urażonych.

Nie sądzę też, żeby ktoś zdrowo myślący potraktował kębłowicką hodowlę jako 'cacy' i czego wcale tu nie imputuję. Zwracam jedynie uwagę na to samo, co Wojty wspomiała mimochodem- dla mnie nie ma czegoś takiego jak legalne czyli 'rodowodowe' hodowle i te bez nazywane najczęściej pseudohodowlami. Wszystko zależy od ludzi, którzy je prowadzą... Co widać dobitnie na przykładzie Kębłowic.

I oby takich było jak najmniej...

• 2 weeks później...