Einstein 05.04.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam serdecznie. W jaki sposób mam rozumieć zapis w uchwale z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego : " ... Przyjmuje się następujące ustalenia dotyczące obowiązującej formy dla budynku mieszkalnego – jednorodzinnego na terenach zabudowy mieszkaniowej – jednorodzinnej i jednorodzinno –usługowej :- budynek, powinien posiadać maksymalną wysokość II kondygnacjinadziemnych, w tym poddasze użytkowe pod dachem symetrycznym - dwuspadowym, o nachyleniu połaci dachowych 35-45 stopni- obowiązek stosowania max jednego kąta nachylenia dla wszystkich połaci dachowych w budynku- zakaz stosowania innych form dachów typu: stropodach płaski i dach jednospadowy ..." Czy to oznacza, że marzenia o ładnym domku z dachem czterospadowym mogę odłożyć na bok i szukać nowego projektu domu z dachem dwuspadowym, czy może się mylę.Pani w urzędzie załamała mnie mówiąc, że nowe domy należy budować tylko z dachami dwuspadowymi. Przechodząć ulicą, przy której chcę wybudować dom, widzę tylko dachy czterospadowe, więc jak się ma zapis w uchwale do rzeczywistości. Nic nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 05.04.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Mi tez marzyl sie dom o dachu wielospadowym i co z tego..... W mojej gminie planu zagospodarowania przestrzennego nie ma na chwile obecna i musialam swoj projekt dostosowac do warunkow najblizszej zabudowy,czyli dach dwuspadowy.Polacie moga sie przenikac,ale kat nachylenia musi wynosic 45% i na dodatek dom od drogi nie moze byc szerszy niz 10,5 metra,dlugosc nie ma znaczenia.Nie znalazlam zadnego gotowego projektu,ktory moglby spelnic moje oczekiwania i pozostal indywidualny projekt.Mam nadzieje,ze spelni moje oczekiwania. Jezeli chodzi o wybudowane juz domy o roznych dachach,to jezeli dobrze sie orientuje to od tego roku wyszlo nowe zarzadzenie dotyczace tego problemu.Nie znam dokladnie tego przepisu,moze wypowiedza sie forumowicze bardziej w tym temacie kompetentni. Einstein nie zalamuj sie ,ja identycznie myslalam jak ty,naprawde mozna i z dachu dwuspadowego wykombinowac piekny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts