Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ogrodzenie?

mika31

Recommended Posts

Podmurówka, siatka, słupki.

Jakie są ceny.

Dostaję różne oferty z materiałami i bez, dlatego też interesują mnie oba warianty.

Jak na razie ceny kosmiczne jak dla mnie.

Od 30-60 za robociznę.

Ostatnio dostałam ofertę no 90zł, ale materiały wliczone w cenę.

Zastanawiam się czy przed budową opłaca mi sie to robić?

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Odpowiadając na ostatnie pytanie: w świetle prawa - tak, działka powinna być ogrodzona. W praktyce wygląda to najczęscie tak, że ogrodzenie robi się po ukończeniu stanu surowego.

Nie ogrodzona tylko zabezpieczona. Ogromna róznica. Wystarczy oddzielenie sznurem , deskami itp .. i zapis ustawowy zostanie spełniony :-)

Podmurówka, siatka, słupki.

Jakie są ceny.

Dostaję różne oferty z materiałami i bez, dlatego też interesują mnie oba warianty.

Jak na razie ceny kosmiczne jak dla mnie.

Od 30-60 za robociznę.

Ostatnio dostałam ofertę no 90zł, ale materiały wliczone w cenę.

Zastanawiam się czy przed budową opłaca mi sie to robić?

30zł/mb - robocizna

heheh

pewno panowie budowlańcy zza wschodniej granicy tyrali?? :p

Witam

I tu się mylisz .Robiła to filma z podlubelskiej wsi .Firma produkuje słupki ,siatke i wszystko co do ogrodzenia siatką jest potrzebne .Gość ma swoich ludzi którzy robią ogrodzenia . Dodam że ja materiały kupiłem i innej firmie więc nie była to robota promocyjna za zakup materiałów u niego .

pozdro D.RZ

My do ogrodzenia budowy kupilismy siatke leśną i paliki drewniane - mąż sam ogrodzenie postawił, a teraz rok po wprowadzeniu rozglądamy się za płotem. Nasza działka to 2200m2, siatka leśna to koszt ok. 700zł.

Ogrodzenie, które chcemy zrobić teraz to Pantanet Family Betafence - koszt za 1mb kompletnego ogrodzenia o wys. 150 cm to około 30zł plus robocizna około 27zł (my nie robimy z podmurówką).

Wybieraj ale myslę, że rozwiązanie z siatką leśną było super, a my ją teraz akurat rozbieramy i oddajemy następnym osobom budującym dom, ponieważ jest nie zniszczona

Karina

Robiliśmy z sąsiadem na spółkę 30 m ogrodzenia. Właściwie to on wszystko zrobił, ja nie tknąłem palcem. Mój znajomy geodeta tylko sprawdził czy dobrze wytyczone.

Wszystko kosztowało to 4000 złotych na dwóch. Czyli 2000 PLN na głowę.

Być może zawyżył, ale miałem wtedy inne problemy niż ogrodzenie.

- Fundament pod ogrodzenie - na głębokości ok. 60-70 cm w ziemię,

- podmurówka +25cm, szerokość chyba ze 30 cm,

- słupki - profile prostokątne przystosowane do tego aby w przyszłości zrobić ładny płotek, były dość drogie

- siatka ogrodzeniowa,

- robocizna 50 PLN/mb. - 1500

Witam.

Jestem z Lublina, a ponieważ zamierzam ogrodzić działkę, mam pytanie odnośnie firmy która wykonywała u Ciebie ogrodzenie. Interesuje mnie w szczególności zakup siatki i słupków. Czy mogę prosić o namiary na tą firmę na maila ??

Czekam na info.

Pozdrawiam

Anula

Ja mam podmurówkę i słupki zrobione. Nawet miałem podmurówkę otynkowaną przez fachowców takich... że o zimie tynk całkowicie odpadł.

Ile powinienem liczyć porządne otynkowanie ( tak aby trzymało się lata...) oraz za stachety do płotu oraz słupy drewniane osadzane na metalowych słupkach

34mb ogrodzenia -wykop,fundament zazbrojony i lany z betoniarki na budowie,pomurówka szalowana wysokości 35cm,szer. 15cm z dylatacją co 10m,osadzenie słupków 13szt wys. 180cm.Całość 1500zł robocizna.

Rozciągniecie siatki "moja brocha" :)Namęcze się ale naciągne...czasem trzeba coś sobie ponaciągać:):):):):):)

Materiały: Słupki malowane proszkowo ,siatka wysokosci 155cm o oczkach 55*55mm powlekana PCV grubość drutu 3,1mm razem z otuliną,druty,naciągi ,kapturki i inne puperele

całość 960zł kupione w http://www.siatki.com.pl wydaje mi się ,że dobre ceny i duży wybór materiałów...

Cement.piasek,zbrojenie ,styropian na dylatacje-zostały po budowie szacuje ,ze poszło tego za 300zł

Całość ca. 2,8tys za 34mb czyli można założyć ,że 80-90zł za solidnie wykonane ogrodzenie z siatki na podmurówce tyle kosztuje.Po rozmowach z innymi "budujacymi" taka kwota średnia krąży w Poznaniu i okolicach

Ja mam podmurówkę i słupki zrobione. Nawet miałem podmurówkę otynkowaną przez fachowców takich... że o zimie tynk całkowicie odpadł.

Ile powinienem liczyć porządne otynkowanie ( tak aby trzymało się lata...) oraz za stachety do płotu oraz słupy drewniane osadzane na metalowych słupkach

Ceny sztachet bywają różne, w zalezności od tego czy mają być impregnowane, szlifowane, zaokraglone itp cena to ok.2zł za te najzwyklejsze (czasem nawet nieoszlifowane :o )

,zaimpregnowane np to koszt już 6 zł za sztachetę.

ceny Poznań i okolice

Ceny sztachet bywają różne, w zalezności od tego czy mają być impregnowane, szlifowane, zaokraglone itp cena to ok.2zł za te najzwyklejsze (czasem nawet nieoszlifowane :o )

ceny Poznań i okolice

Fundamentu(cokolik) ogrodzenia sie nie tynkuje,trzeba przytrezeć świerzy beton zaraz po rozszalowaniu i wówczas jest równiutki.

ceny Poznań i okolice

Fundamentu(cokolik) ogrodzenia sie nie tynkuje,trzeba przytrezeć świerzy beton zaraz po rozszalowaniu i wówczas jest równiutki.

Fundament mam lany 9to co w ziemi) natomiast podmurówka (30-50cm ponad powierzchnię) jest z bloczków betonowych i mówiłem o tynkowaniu tych bloczków.

rafalg - a czy mozesz wypowiedziec sie na temat podanych przeze mnie w poscie ponizej cen wykonania fundamentu pod brame?

Trudno mi się wypowiadać, bo mnie brama jest na razie niezagospodarowana a fundamenty i podmurówkę ogrodzenia robiłem za z góry ustaloną kwotę bez przeliczania na metry.