mika31 05.04.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Podmurówka, siatka, słupki.Jakie są ceny.Dostaję różne oferty z materiałami i bez, dlatego też interesują mnie oba warianty.Jak na razie ceny kosmiczne jak dla mnie.Od 30-60 za robociznę.Ostatnio dostałam ofertę no 90zł, ale materiały wliczone w cenę.Zastanawiam się czy przed budową opłaca mi sie to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 06.04.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Odpowiadając na ostatnie pytanie: w świetle prawa - tak, działka powinna być ogrodzona. W praktyce wygląda to najczęscie tak, że ogrodzenie robi się po ukończeniu stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 21.04.2006 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Odpowiadając na ostatnie pytanie: w świetle prawa - tak, działka powinna być ogrodzona. W praktyce wygląda to najczęscie tak, że ogrodzenie robi się po ukończeniu stanu surowego. Nie ogrodzona tylko zabezpieczona. Ogromna róznica. Wystarczy oddzielenie sznurem , deskami itp .. i zapis ustawowy zostanie spełniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 22.04.2006 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Podmurówka, siatka, słupki. Jakie są ceny. Dostaję różne oferty z materiałami i bez, dlatego też interesują mnie oba warianty. Jak na razie ceny kosmiczne jak dla mnie. Od 30-60 za robociznę. Ostatnio dostałam ofertę no 90zł, ale materiały wliczone w cenę. Zastanawiam się czy przed budową opłaca mi sie to robić? 30zł/mb - robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 23.04.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witam Ja płaciłem pod Lublinem rok temu 8zł /metr (robocizna)ale bez podmurówki .Robota wykonana bardzo dobrze . 30-60 zł to szczyt ździerstwa niestety . Co ciekawe wtedy jeszcze nie miałem prądu na działce i beton chłopcy mieszali w spalinowej betoniarce pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 23.04.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 heheh pewno panowie budowlańcy zza wschodniej granicy tyrali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 23.04.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 heheh pewno panowie budowlańcy zza wschodniej granicy tyrali?? Witam I tu się mylisz .Robiła to filma z podlubelskiej wsi .Firma produkuje słupki ,siatke i wszystko co do ogrodzenia siatką jest potrzebne .Gość ma swoich ludzi którzy robią ogrodzenia . Dodam że ja materiały kupiłem i innej firmie więc nie była to robota promocyjna za zakup materiałów u niego . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka73 30.04.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 My do ogrodzenia budowy kupilismy siatke leśną i paliki drewniane - mąż sam ogrodzenie postawił, a teraz rok po wprowadzeniu rozglądamy się za płotem. Nasza działka to 2200m2, siatka leśna to koszt ok. 700zł.Ogrodzenie, które chcemy zrobić teraz to Pantanet Family Betafence - koszt za 1mb kompletnego ogrodzenia o wys. 150 cm to około 30zł plus robocizna około 27zł (my nie robimy z podmurówką).Wybieraj ale myslę, że rozwiązanie z siatką leśną było super, a my ją teraz akurat rozbieramy i oddajemy następnym osobom budującym dom, ponieważ jest nie zniszczonaKarina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.05.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Robiliśmy z sąsiadem na spółkę 30 m ogrodzenia. Właściwie to on wszystko zrobił, ja nie tknąłem palcem. Mój znajomy geodeta tylko sprawdził czy dobrze wytyczone. Wszystko kosztowało to 4000 złotych na dwóch. Czyli 2000 PLN na głowę.Być może zawyżył, ale miałem wtedy inne problemy niż ogrodzenie.- Fundament pod ogrodzenie - na głębokości ok. 60-70 cm w ziemię, - podmurówka +25cm, szerokość chyba ze 30 cm,- słupki - profile prostokątne przystosowane do tego aby w przyszłości zrobić ładny płotek, były dość drogie- siatka ogrodzeniowa, - robocizna 50 PLN/mb. - 1500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula_lub 04.05.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Witam. Jestem z Lublina, a ponieważ zamierzam ogrodzić działkę, mam pytanie odnośnie firmy która wykonywała u Ciebie ogrodzenie. Interesuje mnie w szczególności zakup siatki i słupków. Czy mogę prosić o namiary na tą firmę na maila ?? Czekam na info.PozdrawiamAnula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gradowski 05.05.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 40-50zł/mb ogrodzenia/robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 05.05.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ja mam podmurówkę i słupki zrobione. Nawet miałem podmurówkę otynkowaną przez fachowców takich... że o zimie tynk całkowicie odpadł. Ile powinienem liczyć porządne otynkowanie ( tak aby trzymało się lata...) oraz za stachety do płotu oraz słupy drewniane osadzane na metalowych słupkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 07.05.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 34mb ogrodzenia -wykop,fundament zazbrojony i lany z betoniarki na budowie,pomurówka szalowana wysokości 35cm,szer. 15cm z dylatacją co 10m,osadzenie słupków 13szt wys. 180cm.Całość 1500zł robocizna. Rozciągniecie siatki "moja brocha" :)Namęcze się ale naciągne...czasem trzeba coś sobie ponaciągać:):):) Materiały: Słupki malowane proszkowo ,siatka wysokosci 155cm o oczkach 55*55mm powlekana PCV grubość drutu 3,1mm razem z otuliną,druty,naciągi ,kapturki i inne puperele całość 960zł kupione w http://www.siatki.com.pl wydaje mi się ,że dobre ceny i duży wybór materiałów... Cement.piasek,zbrojenie ,styropian na dylatacje-zostały po budowie szacuje ,ze poszło tego za 300zł Całość ca. 2,8tys za 34mb czyli można założyć ,że 80-90zł za solidnie wykonane ogrodzenie z siatki na podmurówce tyle kosztuje.Po rozmowach z innymi "budujacymi" taka kwota średnia krąży w Poznaniu i okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 07.05.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 w Poznaniu robocizna z podmurówką 30zł-bez 15zł. Jeśli chodzi o słupki to ceny sa różne-moze warto poszukać na złomowiskach? czasem można znależć masę słupków-w dobrym stanie za niewielką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 07.05.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Ja mam podmurówkę i słupki zrobione. Nawet miałem podmurówkę otynkowaną przez fachowców takich... że o zimie tynk całkowicie odpadł. Ile powinienem liczyć porządne otynkowanie ( tak aby trzymało się lata...) oraz za stachety do płotu oraz słupy drewniane osadzane na metalowych słupkach Ceny sztachet bywają różne, w zalezności od tego czy mają być impregnowane, szlifowane, zaokraglone itp cena to ok.2zł za te najzwyklejsze (czasem nawet nieoszlifowane ) ,zaimpregnowane np to koszt już 6 zł za sztachetę. ceny Poznań i okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 07.05.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Dzięki za info. Chyba pójde do lasu po te "sztachety" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 07.05.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 rafalg - a czy mozesz wypowiedziec sie na temat podanych przeze mnie w poscie ponizej cen wykonania fundamentu pod brame? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 08.05.2006 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Ja mam podmurówkę i słupki zrobione. Nawet miałem podmurówkę otynkowaną przez fachowców takich... że o zimie tynk całkowicie odpadł. Ile powinienem liczyć porządne otynkowanie ( tak aby trzymało się lata...) oraz za stachety do płotu oraz słupy drewniane osadzane na metalowych słupkach Ceny sztachet bywają różne, w zalezności od tego czy mają być impregnowane, szlifowane, zaokraglone itp cena to ok.2zł za te najzwyklejsze (czasem nawet nieoszlifowane ) ,zaimpregnowane np to koszt już 6 zł za sztachetę. ceny Poznań i okolice Fundamentu(cokolik) ogrodzenia sie nie tynkuje,trzeba przytrezeć świerzy beton zaraz po rozszalowaniu i wówczas jest równiutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 09.05.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Ja mam podmurówkę i słupki zrobione. Nawet miałem podmurówkę otynkowaną przez fachowców takich... że o zimie tynk całkowicie odpadł. Ile powinienem liczyć porządne otynkowanie ( tak aby trzymało się lata...) oraz za stachety do płotu oraz słupy drewniane osadzane na metalowych słupkach Ceny sztachet bywają różne, w zalezności od tego czy mają być impregnowane, szlifowane, zaokraglone itp cena to ok.2zł za te najzwyklejsze (czasem nawet nieoszlifowane ) ,zaimpregnowane np to koszt już 6 zł za sztachetę. ceny Poznań i okolice Fundamentu(cokolik) ogrodzenia sie nie tynkuje,trzeba przytrezeć świerzy beton zaraz po rozszalowaniu i wówczas jest równiutki. Fundament mam lany 9to co w ziemi) natomiast podmurówka (30-50cm ponad powierzchnię) jest z bloczków betonowych i mówiłem o tynkowaniu tych bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 09.05.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 rafalg - a czy mozesz wypowiedziec sie na temat podanych przeze mnie w poscie ponizej cen wykonania fundamentu pod brame? Trudno mi się wypowiadać, bo mnie brama jest na razie niezagospodarowana a fundamenty i podmurówkę ogrodzenia robiłem za z góry ustaloną kwotę bez przeliczania na metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts