Karolina 18.02.2003 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Po wielu latach Bog spojrzal znow na ziemie i stwierdzil, ze sie bardzozle dzieje. Ludzie byli zepsuci i sklonni do przemocy, wiec postanowilznowzeslac potop i zniszczyc ludzkosc.Ale przedtem zawolal Noego i powiedzial: "Zbuduj arke z drzewa cedrowego,tak jak wtedy: 300 lokci dluga, 50 lokci szeroka, 30 lokci wysoka. Zabierzzone i dzieci, i z kazdego gatunku zwierzat po parze. A za 6 tygodni zeslewielki deszcz". Noe nie byl zachwycony - znow 40 dni deszczu, 150 dni bez wygod naarce, bez telewizora i z tymi wszystkimi zwierzetami - ale byl posluszny iobiecal spelnic wymagania Boga.Po 6 tygodniach zaczelo padac dzien i noc. Noe siedzial w ogrodku iplakal,bo nie mial arki. Bog wychylil sie z nieba i zapytal "Dlaczego niespelniles mojego rozkazu?"Noe odpowiedzial: "Panie, cos mi uczynil? Jako pierwsze musialemzlozyc podanie o budowe. W urzedzie mysleli, ze chce budowac stajnie dlabaranow.Potem nie podobala im sie architektura - za wymyslna dla baranow, a wbudowe statku na ladzie nie chcieli wierzyc. Takze wymiary nie znalazlypoparcia, bo dzis nikt nie wie, jaka miara jest lokiec.Po przedlozeniu nowych planow dostalem znow odmowe, bo budowastoczni w terenie zamieszkanym jest niedozwolona. Po kupnie odpowiedniejdzialki zaczely sie nowe klopoty. W tej chwili np. chodzi o to, ze wplanachnie sa uwzglednione systemy do gaszenia w czasie pozaru. Na moja uwage, zebede przeciez otoczony woda, przyslali mi psychiatre powiatowego. Kiedypsychiatra upewnil sie, ze jednak buduje statek, zadzwonili do mnie zwojewodztwa, zeby mi uswiadomic, ze na transport statku do morza bedziepotrzebne nowe zezwolenie, a bedzie o nie trudno, bo minister podal sie dodymisji. Kiedy powiedzialem, ze statku nie musze transportowac, bo bedzieitak otoczony woda, kazali mi z ministerstwa marynarki wojennej, wedlugprzepisow unii, zlozyc podanie do Brukseli w osmiu odbitkach i trzechurzedowych jezykach o zezwolenie na zalanie terenow zamieszkalych.Z drzewa cedrowego musialem tez zrezygnowac - nie wolno go juz zewzgledow ekologicznych sprowadzac. Probowalem kupic tutejsze drzewo, alenie dostalem tej ilosci ze wzgledu na przepis o ochronie srodowiska,najpierwmusialbym zadbac o sadzenie drzew zastepczych. Na moja wzmianke o tym, zeitak bedzie potop i nie oplaca sie tu sadzic zadnych drzew, przyslali minowego psychiatre, tym razem z wojewodztwa.Krotko mowiac - dalem kilka lapowek, kupilem drzewo, znalazlem nawetcieslido budowy, ale oni najpierw utworzyli zwiazki zawodowe. Kiedy sie okazalo,ze nie moge ich placic wg. taryfy, to rozpoczeli strajk, tak ze budowaarki znow sie odwlekala.W miedzyczasie zaczalem sprowadzac zwierzeta. Tylko ze wmieszal siezwiazek ochrony zwierzat i zabronil mi (zarzadzenie unii europejskiej Nr.733/6/987) transportu jeleni w okresie rykowiska. Poza tym musialem podaccel transportu tych zwierzat, jestem na stronie 22 pierwszego formularza z47, moi adwokaci sprawdzaja, czy przepisy dotyczace krolikow obejmujarowniez zajace.A dzialacze z Greenpeace wskazali na koniecznosc specjalnegourzadzenia do pozbycia sie gnoju i innych odpadow pochodzacych z hodowlizwierzat.Panie Boze, teraz jeszcze podal mnie moj sasiad do sadu, twierdzac,ze buduje prywatne zoo bez zezwolenia. Moje nerwy sa zszarpane, niemoge spac, arka nie gotowa, a ty juz zeslales deszcz." W tej chwili przestalo padac, wyszlo slonce i tecza. Noe spojrzal wniebo i powiedzial: "Czyzbys sie Boze rozmyslil i nie chcesz juz zniszczycludzkosci?" Bog odpowiedzial: "Nie trzeba. To zalatwi biurokracja". Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2003 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Dlaczego w tym dziale?Do licha,przestrzegajmy jakiegoś porządku,nie śmiećmy tam gdzie nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilk 18.02.2003 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Dlaczego Anonimowy? Przestrzegajmy jakiegoś porządku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 18.02.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Ręce mi opadają, co za beznadzieja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szekle 18.02.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 To sie ciesz, mnie juz wszystko opadlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 19.02.2003 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Bardzo trafnie odzwierciedlający rzeczywistość dowcip. To Anonimy swoją obecnością zaśmiecają forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.02.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Klaudio popieram:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eya 19.02.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Ten kawał jest śmieszny, choć podejrzewam, że bardziej by mi się podobał gdybym nie była w trakcie budowy! Czekam na następne! Pozdrawiam wszystkich "zmęczonych" budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 19.02.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Ludkowie mili! Jest uruchomiony wątek "Dowcipy" w Klubie Budującym. Zapraszam tam do wpisywania dowcipków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 19.02.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 dobre ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryb_ka 19.02.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 KAROLINA: To Ty masz taka super umowę dla wykonawcy budowy?????????? Jeśli tak - błagam, prześlij mi na maila - [email protected] !!!!!!!!!!! Mam do piątku czas, żeby coś takiego zrobić, a nie mam pojęcia, jak się za to zabrać !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 20.02.2003 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Już Ci wysłałam. Pozdowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts