Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących 50-latków

zygmor

Recommended Posts

• Odpowiedzi 641
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajny watek. :p

Witam rowiesnikow. :p 8) :p Wiec , lubie dobrze zjesc i zapic . moim hobby jest kolekcjonowanie pieniedzy i wydawanie ich. :p

Czy ktos z rowiesnikow lubi sporty wodne?

http://img489.imageshack.us/img489/6003/p1010019crsd7.jpg

Ja dzisiaj z moja cora ciagalem nogi po wodzie prawie do godziny 15. 8)

Ale mają podejrzane pryszcze na nogach... Już lepsze budowanie w zdrowiu, fizycznym i... psychicznym.

Nie mówię, że złe, tylko że potem wieczorem strasznie spać się chce i nie ma mowy o tym co pisał poeta:

Za młodzi na sen,

Za starzy na grzech

...

Ja mogę być stary, ale nie za stary!

Witaj krzysztof54. Wprawdzie jam tu niezbyt gospodarz, jeno zwykły członek, ale myślę, że szefostwo wybaczy mi to, że zapytam cie o więcej szczegółów. napisz, proszę, coś o sobie np.: co budujesz lub remontujesz, czym się zajmujesz zawodowo, czy masz dzieci, a może masz wspaniałe wnuki :wink: i w ogóle tylko to co zechcesz napisać. No, ale coś zechcij :lol:

Nie tylko lubi ale i z nich korzysta. Mam jacht "Mors RT", wybudowałem się w lesie niedaleko Zalewu Zegrzyńskiego i przygotowuję się do spędzenia jak najprzyjemniej okresu emerytalnego.

Jeszcze tylko człkowicie wykończyć dom a potem to już pozostają nieustanne bieżące remonty i modyfikacje. :wink:

Nie tylko lubi ale i z nich korzysta. Mam jacht "Mors RT", wybudowałem się w lesie niedaleko Zalewu Zegrzyńskiego i przygotowuję się do spędzenia jak najprzyjemniej okresu emerytalnego.

Jeszcze tylko człkowicie wykończyć dom a potem to już pozostają nieustanne bieżące remonty i modyfikacje. :wink:

Ja posiadam motorowa, "tyz" fajna sprawa. 8)

Witaj krzysztof54. Wprawdzie jam tu niezbyt gospodarz, jeno zwykły członek, ale myślę, że szefostwo wybaczy mi to, że zapytam cie o więcej szczegółów. napisz, proszę, coś o sobie np.: co budujesz lub remontujesz, czym się zajmujesz zawodowo, czy masz dzieci, a może masz wspaniałe wnuki :wink: i w ogóle tylko to co zechcesz napisać. No, ale coś zechcij :lol:

Oczywiście, już naprawiam gafę i się przedstawiam.:wink:

Jestem z rocznika 1954, mam żonę i dwoje dorosłych dzieci. Córka już pracuje, a syn w tym roku kończy studia. Oboje jeszcze mieszkają z nami. Wnuków niestety jeszcze nie posiadamy.

Zawsze marzyliśmy o małym domku z ogródkiem i w zeszłym roku zaczęliśmy realizować nasze marzenia. Dom będzie parterowy z użytkowym poddaszem, garażem i piwnicą. Żona i ja pracujemy zawodowo, ja często 24 godziny na dobę, a to niestety nie sprzyja budowie. Z tego powodu idzie ona jak po grudzie. Mamy dopiero stan surowy i wciąż szukamy fachowców do wykonania kolejnych prac. Wiem, że macie podobne problemy, a że jak człowiek porozmawia z bratnią duszą, to mu lżej, więc postanowiłem dołączyć do szacownego grona. 8)

Witaj Krzysztofie. Pasujesz do naszej ferajny. Sami młodzi duchem :D

Wnuków się doczekasz, nie ma obaw. Ja za kilka tygodni będę miał czwartego :o :D

retrofood,

jeszcze troszkę poczekaj...

Ja miałem na myśli słowa moich sąsiadek, które patrząc na moją samotną walkę o estetykę na działce, twierdzą, że w końcu coś z tych, co kursują po drodze (albo raczej w ich okolicy) do mnie przyjdzie :wink: i nawet czasem się dopytują, czy coś nie przyszło, ale jak dotąd - nic!!! :cry: Pewnie dlatego, że tro aż ok. 100 m od głównej drogi ... :wink:

Za to TIR-y słychać znacznie mniej, niż przy głównej. :)

A tu mi każą czekać jeszcze ... :roll:

retrofood,

myśmy papierologię załatwialiśmy prawie trzy lata, głównie z powodu błędu na mapie w starostwie, braku praw do drogi wyciętej w części z naszej działki i protestów sąsiadów tych nowobogackich, nasza działka przy rodzinie od stulecia. Jacy sąsiedzi potrafią być bezinteresowni i zawistni i potrafią mnożyć pisma do urzędu bez jakiego oparcia w rzeczywistości to wiemy bardzo dobrze...

Jacy sąsiedzi potrafią być bezinteresowni i zawistni i potrafią mnożyć pisma do urzędu bez jakiego oparcia w rzeczywistości to wiemy bardzo dobrze...

Zyczliwosci sasiadow doswiadczylismy rowniez, sasiad zablokowal nam budowe na przeszlo rok, ile zdrowia nas to kosztowalo, nerwow. Czasami odechciewalo sie wszystkiego. Zwyciezylismy jednak po dziesiatkach pism, odwolan, uzasadnien, oswiadczen i ogromnych kosztach.

Jacy sąsiedzi potrafią być bezinteresowni i zawistni i potrafią mnożyć pisma do urzędu bez jakiego oparcia w rzeczywistości to wiemy bardzo dobrze...

Ależ ja to też doskonale znam:

a) na mojej wsi, ok. 200m ode mnie, po drugiej stronie drogi, mieszka facet o ksywie "prokurator". Takie miano wieś nadała mu juz jakieś 30 lat temu. Ten sądzi się ze wszystkimi o wszystko. Nawet jego dzieci zupełnie go nie odwiedzają.

b) jak wspomniałem, mam rodzinę "budowlaną" i często słyszę, jak osoby, którym załatwiali papiery przychodzą po poradę, bo "dobrzy" sąsiedzi coś znowu oprotestowali.

c) wspominałem, że miałem 2-letni epizod pracy w Urzędzie Gminy i Miasta. W czasach, kiedy nie było Starostw i budowlanka była w kompetencjach urzędu. Bywały horrory, co miałem okazję oglądać.

Ja tylko pozwoliłem sobie na mały żart :wink: