zygmor 27.10.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 U nas tak łatwo nie jest, żona ma problemy z kręgosłupem więc dźwiganie odpada. A ja pracuję w zmianach i nie zawsze mogę, dlatego niektóre prace muszą zrobić fachowcy. A z nimi tak łatwo nie jest, zresztą wszyscy wiedzą, bo ci lepsi wyjechali a ci co zostali...Ale mamy już dom pod dachem, na parterze brakuje tylko podług, a górę chcę zrobić samemu i to jak się uda do końca roku. Pytając się o kredyt w naszym banku przy dwóch pensjach budżetowych, dostaliśmy taką propozycję, że ręce opadają, a spłacić trzeba ponad 160%.Odpuściliśmy sobie. I budujemy powoli, choć zaczynaliśmy w połowie stycznia i to była wielka niewiadoma. Zaczęliśmy tak nietypowo, bo papierologię załatwialiśmy ponad 2lata i już nie mogliśmy się doczekać kiedy wreszcie zaczniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.10.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 p.s. A JAK SOBIE PRZYPOMNĘ KTO MNIE NAMÓWIŁ NA FORUM MURATORA NA FUNDAMENT WYLEWANY TO MU NOGI Z D..... POWYRYWAM..... pozdrawiam wszystkich budujących i czekających na wiosnę też. Przypomniał mi się stary dowcip o facecie, który chodził po targu z niedźwiedziem na łańcuchu i kazdemu sprzedawcy zaglądał w oczy. Gdy go zapytano po co to robi, to odparł, że szuka tego sk...syna, co mu dwa lata temu na tym targu chomika sprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 28.10.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 My budujemy tez w zolwim tempie, zaczelismy w 2002, a tak wyglada nasz dom teraz. Odsylam do albumu: http://picasaweb.google.de/gabriela551001/NaszDomWPolsce Musimy sie jednak pospieszyc,bo ceny w Polsce rosna, a wartosc euro spada, pamietam jak kupowalismy klinkier euro bylo po 4,75 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 28.10.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 p.s. A JAK SOBIE PRZYPOMNĘ KTO MNIE NAMÓWIŁ NA FORUM MURATORA NA FUNDAMENT WYLEWANY TO MU NOGI Z D..... POWYRYWAM..... pozdrawiam wszystkich budujących i czekających na wiosnę też. Przypomniał mi się stary dowcip o facecie, który chodził po targu z niedźwiedziem na łańcuchu i kazdemu sprzedawcy zaglądał w oczy. Gdy go zapytano po co to robi, to odparł, że szuka tego sk...syna, co mu dwa lata temu na tym targu chomika sprzedał. Retrofood, rozbawiłeś mnie aż mi stare zajady pogojone popuszczały. Ale powiem lepszy numer, nie rozumiem, ale naopowiadałem ile trudu było z wylewanym fundamentem, i że nigdy bym już tego nie zrobił, i dwóch znajomych już planuje przez to robić wylewany. Rozumiecie coś z tego? p.s. cieszcie się ze mną, u mnie stoją ściany z ytonga wysokość pod szyję - dwa dni roboty dwóch murarzy i ja siwy pomocnik. wyścig z zimą trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 28.10.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 stach_past,Powodzenia na budowie.W jednej z prognoz długoterminowych wyczytałem, że zima zacznie się i skończy w grudniu, także w grudniu przerwa i od styczna dalej, ale pamiętaj będziesz starszy o rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.10.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Stachu, trzymaj się. Będzie dobrze. "Będzie pan zadowolony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 30.10.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 A propos grzybobrania z poprzedniej strony. Przytłoczony nadmiarem grzybów, jakim obdarzyła nas natura w tym roku wymyśliłem sposób na ich suszenie. Kupiłem pręty fi 4mm ze stali nierdzewnej, pociąłem je na odcinki 1m, zaostrzyłem z jednej i zagiąłem z drugiej strony, z resztek listwy aluminiowej zrobiłem podpórki z nacięciami. Po rozpaleniu kominka rusztowanie ustawiałem przed kominkiem, pręty z grzybami wkładałem poziomo w nacięcia i tak suszyłem. Teraz urządzenie złożone czeka na przyszły sezon. Piszę o tym, bo może komuś ten pomysł się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.10.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Nasze grzybki najpierw suszyły się na siatce: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/grzyby_suszenie.jpg a gdy pogoda się zepsuła, powiesiliśmy każdy sznurek na patyczku z bambusa i wetknętliśmy patyczki w kaloryfer. Na to, na wszelki wypadek puściliśmy wentylator. Nie muszę pisać jak w "składziku" pachniało Teraz dosychają na wspólnym patyczku: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/grzyby_suszenie2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.10.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Słoneczko, piękny zbiór. Gratuluje. Na Mazurach grzybów było tyle co na lekarstwo. Suszonych starczy na jeden, może dwa bigosiki. Suszyłem w piekarniku nastawionym na ok. 50 stopni + termoobieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.11.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Oj gdzie ja włazłam??? Czy to ..hm.. hm.. Klub Budujących 40-latków??? ..Ale mnie zaraz pogonicie.... Ale mój Niemąż się łapie A w ogóle pozdrawiam Was wszystkich serdecznie! I taka anegdotka - w zeszłym roku (byłam na III roku studiów, oczywiście zao) i generalnie wszyscy prawie współstudenci byli ode mnie ok. 20 lat młodsi (he he). Ale generalnie ja nie wyglądam na swoje lata i nikt mnie o mój wiek nie podejrzewał. Kiedyś rozmawialismy co tam w ogóle w zyciu robimy no i ja opowiadam, jak to remontujemy dom na wsi i będzie cos w rodzaju agroturystyki.. Na to moja koleżanka, która wczesniej opowiadała o swoich rodzicach mieszkających na wsi, że to fajny pomysł! Mówię więc jej - Twoi rodzine tez by mogli spróbować a ona na to - "Ale oni są PO CZTERDZIESTCE to juz im się na pewno nie będzie chciało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.11.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Oj gdzie ja włazłam??? Czy to ..hm.. hm.. Klub Budujących 40-latków??? ..Ale mnie zaraz pogonicie.... Ale mój Niemąż się łapie Gagato, małolato. Przyjmujemy Cię tylko i wyłącznie z uwagi na Romka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.11.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Dzięki Komturze za miłe słowa A Romkowi przekażę.... A ja tylko tak - czasem - sobie wpadnę za pozwoleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.11.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Wpadaj, wpadaj, oczywiście do tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.11.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Baaaardzo śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.11.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Pewnie, że bardzo smieszne. Wpadaj, wpadaj, smarkata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.11.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 ...smarkata, małolat.. Ach - jaka to miła odmiana po tym studiowaniu z małolatami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 04.11.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 To ja Stasiek. Z tymi grzybami to żeście mnie dobili. Ja tu się zaharowuję i nie mam chwili na grzyby ani na ryby. Ale zima się przestraszyła i dała mi postawić ściany. w siedem dni ściany gotowe. gazobeton na kleju. Teraz dach i okna i czekamy na wiosnę.Kiedy ja sobie takie posty o grzybkach będę wysyłał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.11.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Staśku, niedługo. Przyszłą jesienią. Grzyby będą, Ty w fotelu przed kominkiem... "Będzie pan zadowolony..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.11.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Staśku, niedługo. Przyszłą jesienią. Grzyby będą, Ty w fotelu przed kominkiem... "Będzie pan zadowolony..." ... Ty w fotelu przed kominkiem... obok stoliczek, a na nim karafka z przezroczystym płynem... a obok słoik marynowanych prawdziwków ... a Ty nie tylko patrzysz w ekran... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstruktor 15.11.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 mój dziadek ma 71 lat a w lipcu wymurował siostrze dom 89m2:D i kto tu jest seniorem a kto juniorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts