Sloneczko 24.02.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Sloneczko nowy avatarek ? piękny ten kominek, co to wizualizacja, czy u Ciebie tak przytulnie To akurat gifek Nasz kominek już stoi i działa i też ma podstawę z kamieni, ale jeszcze nie jest skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.02.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 to zdjęcie by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.02.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Takiego niegotowego? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/kominek-nasz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.02.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Co z tego, ale klimatyczny jest, a co to za sowa w kącie?I z czego jest półokrągła ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.02.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Zaczęłam dziennik ale chyba coś z komentarzami mi nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Super pędzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.02.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Próbuję jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.02.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Mój kominek, po przebudowie jest cały z kamieni. Działa trochę jak piec. Rozgrzewa się powoli i powoli stygnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 a zdjęcie gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.02.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 a zdjęcie gdzie Będzie obiecuję, tylko internet mi nawala i nie mogę go wysłac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.02.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Co z tego, ale klimatyczny jest, a co to za sowa w kącie? I z czego jest półokrągła ściana? Sowa, która przycupnęła przypadkiem już odfrunęła na półkę Poszła sobie również dębowa, klejona niby-decha, na rzecz litej z drewna iglastego, która być może kiedyś ładnie popęka Półokrągła "ściana", czyli czopuch (tak?) jest złożona z 2 odlanych kawałków szamotki i pokryta tynkiem mieszanym z gliną. Będziemy ją malować na biało. Ale kamienie mi spaprali Miały mieć naturalne kształty, to pocięli je w trójkąty, bo tak łatwiej. Nie dam im do zbudowania drugiego kominka http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/kominek2.jpg Mój kominek, po przebudowie jest cały z kamieni. Działa trochę jak piec. Rozgrzewa się powoli i powoli stygnie. Tomku, czy Twój kominek podczas palenia cały jest ciepły? U nas kamienie są zimne, tylko ta góra z szamotki się rozgrzewa. Tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.02.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Piękniusi ten kominek, a czopuch jest super w tym kolorze, przynajmniej na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.02.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Gdybyś nie powiedział, nie zauważyłabym tych trójkątów ale faktycznie jak już wiesz to denerwujące, pocieszeniem jest, że człowiek do wszystkiego się przyzwyczaja Natomiast ściana szamotowa z tynkiem zmieszanym z gliną wygląda super. Tak czy inaczej kominek piękny i nietuzinkowy. Ciekawa jestem jak wyglądać będzie ta belka nad kominkiem bo tu na fotce jej nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.02.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Uff... http://images35.fotosik.pl/68/89574f95493e3014m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.02.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 i Ty to tak sam superrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.02.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A jak spłaszczałeś te kamienie, u mnie na polu same okrągłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.02.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Gdybyś nie powiedział, nie zauważyłabym tych trójkątów ale faktycznie jak już wiesz to denerwujące, pocieszeniem jest, że człowiek do wszystkiego się przyzwyczaja Natomiast ściana szamotowa z tynkiem zmieszanym z gliną wygląda super. Tak czy inaczej kominek piękny i nietuzinkowy. Ciekawa jestem jak wyglądać będzie ta belka nad kominkiem bo tu na fotce jej nie widzę "Belka", ta stara klejona dębowa, jest na poprzedniej fotce. Teraz jest zdjęta i będzie, jak pisałAm z litego drewna iglastego Zastanawiam się, ponieważ kamienie to łupek, czy nie dałoby się wydłutować w tych dużych, trójkątnych rowki i włożyć w nie fugę? Tak by te kamole o sztucznym kształcie trochę "unaturalnić". Co o tym myślicie? Tomek, sam zbudowałeś kominek? Klimatyczny, piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.02.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A jak spłaszczałeś te kamienie, u mnie na polu same okrągłe Moje kamienie to różnokolorowe granity. Też były okrągłe. Trzeba je mocno ścisnąć. Najlepiej po podgrzaniu wrzątkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.02.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A na poważnie, młotek 5 kg i "łup" jak siekierą. Ładnie większość pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.02.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Zastanawiam się, ponieważ kamienie to łupek, czy nie dałoby się wydłutować w tych dużych, trójkątnych rowki i włożyć w nie fugę? Tak by te kamole o sztucznym kształcie trochę "unaturalnić". Co o tym myślicie? Tomek, sam zbudowałeś kominek? Klimatyczny, piękny! to pomoże, ale najpierw gdzieś z boku spróbuj jak daje się wyłupywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts