JackD 01.06.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 znaczy się mimo dziesiąt latek jestesmy dalej młodzi.... realizujemy marzenia, a to ze nam sie chce, to zdrowy objaw....Pochwalam parterowe rozwiązania.... zgadzam się w pelni, sam taki pomysł realizuję.....Mimo, że poddasze też mam w planie zagospodarować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 01.06.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 No, juz wrocilam z urlopu, fajnie bylo, ale krotko, 2 tygodnie minely tak szybko, a i pogoda byla jakby nie majowa. Wyrwalam wlasnorecznie tony mleczy, taki urodzaj!!!Za 5 tygodni wracam do kraju ale na 4 tygodnie urlopu!!Martwi mnie tylko, ze prawie wszyscy dobrzy miejscowi fachowcy wyjechali za chlebem, kto nam skonczy chalupe?POZDRAWIAM WSZYSTKICH PIECDZIESIECIOLATKOW!!!! tak teraz wyglada nasza dzialka:: http://img352.imageshack.us/img352/9923/resizeddscf60395ki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.06.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Bezmleczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 20.06.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Nie dosyć że buduję na stare lata to jeszcze bardziej zwarowałam i znowu mam psa ,zwariowanego szczeniaka.Teraz jest ale ruch w domu ,oczy trzeba mieć w koło głowy .Myslałam że już nigdy ale wytrzymałam 2 lata i córa mnie urobiła,ale jest" zabawa".Na budowie chwila przerwy uzgadniam z soba ostatnią i myslę ostateczną wersję kominka.W ogrodzie wszystko rosnie więc gdy sie przeprowadzimy to powinien juz byc piekny zakatek.Z wklejeniem zdjęc nic narazie nie wyszło bo 30 latka juz nie mozna złapać za kołnierz jak 15 ,ciąglenie ma czasu ale wykorzystam ostatnie okruchy matczynego wpływu na syna i musi mnie nauczyc to będzie pewniejsze.Pozdrawiam serdecznie wszystkich./Dzisiaj taki piekny wieczór można by już siedziec na tarasie i popatrzeć w gwiazdy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 20.06.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 EWA-S ja tez planuje, ze na stare lata, w swoim nowym domu w kraju przygarne jakas psine, a moze dwie. Ale kiedy to bedzie??Moi synowie juz mnie nauczyli jak wklejac zdjecia, ale tu na forum mamy przeciez dobrych nauczycieli, jest taki watek, bardzo przystepnie opisano w nim jak to sie robi.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.09.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam, A ja chciałam się pochwalić, ze jako prawie 50 latka, wczoraj zaliczyłam lot szybowcem z akrobacjami, była beczka, śruba i hopek. Eh są to absolutnie fantastyczne przezycia!!! a jaka adrenalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 04.09.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witam, A ja chciałam się pochwalić, ze jako prawie 50 latka, wczoraj zaliczyłam lot szybowcem z akrobacjami, była beczka, śruba i hopek. Eh są to absolutnie fantastyczne przezycia!!! a jaka adrenalina no...no... ja z moim lękiem przestrzeni nigdy bym sie na to nie zdecydował.... kiesys tam samolotem i owszem, ale byłem wbity we fotel okręcony pasami...i tylko czekałem na lądowanie.... no chyba że po sporych zastrzykach np... alkoholu... kto wie... w każdym razie gratulacje i niech mnie ktoś powie, że kobieta nie może.... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.09.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam, A ja chciałam się pochwalić, ze jako prawie 50 latka, wczoraj zaliczyłam lot szybowcem z akrobacjami, była beczka, śruba i hopek. Eh są to absolutnie fantastyczne przezycia!!! a jaka adrenalina no...no... ja z moim lękiem przestrzeni nigdy bym sie na to nie zdecydował.... kiesys tam samolotem i owszem, ale byłem wbity we fotel okręcony pasami...i tylko czekałem na lądowanie.... no chyba że po sporych zastrzykach np... alkoholu... kto wie... w każdym razie gratulacje i niech mnie ktoś powie, że kobieta nie może.... hehe Ha, ha a wiesz jaki ja mam lęk przestrzeni, boję się stanąć na balkonie na 4 piętrze! Ale ciekawość i chęć przeżycia takiego lotu była silniejsza od strachu i lęku. No i warto było, naprawdę warto !!! A to juz po wylądowaniu ... powitanie http://img101.imageshack.us/img101/3157/wyldowaamic2.th.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 14.09.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witajcie, czytają forum Muratora męczyło mnie wrażenie, że jakoś tu nie pasuję, właśnie ze względu na wiek. Bo co by nie powiedzieć większość to młodzi ludzie, z małymi dziećmi, którzy mają przed sobą szmat czasu aby m.in. spłacić kredyt. Jakże się ucieszyłam, że nie tylko ja mam taki pomysł aby w tym wieku (49 ja i 50 mąż) zacząć budować dom. Tylko dla nas, bo dzieci jeszcze nie dorosły do życia na wsi . Zawsze o tym marzyłam, ale z uwagi na trudne czasy, dawno temu uznałam te marzenia za nierealne. I nagle coś się odmieniło. Kupiliśmy działkę 30 km od W-wy, pięknie położoną, wraz z projektem i wylanym fundamentem . Mamy więc już pewnien malutki etap z głowy. Ale tak naprawdę chcemy zacząć budowę w przyszłym roku, gdyż najpierw musimy uporządkować pewne sprawy domowe. Już teraz jednak jeździmy często na naszą działkę i cieszymy się badzo tym naszym kawałkiem ziemi. Proszę więc o przyjęcie do klubu, chociaż mówiąc szczerze w ogóle nie czuję tego wieku i nie dopuszczam do myśli, że "teraz to już z górki" - jak mówią niektórzy. Myślę, że jak zaczniemy budowę to jeszcze odmłodniejemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.09.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Maju miło mi powitać Cię w Klubie. Wiesz, że ja miałam dokładnie tak samo jak Ty z tym wiekiem. Wydawało mi się, ze jestem najstarsza na forum, a potem okazało się, że jest nas sporo. pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.09.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Starsi rocznikiem Edziu. Ale wszyscy forumowicze, niezaleznie kiedy się urodzili są młodzi duchem A może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 26.09.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witam Wszystkich Dzisiaj odkryłam dopiero ten Klub . A ja myślałam że budujacych w tym wieku ( 49 i 52) nie ma , a tu proszę . Nasz domek też ma być docelowo dla dwojga . Dzieci studiuja poza miejsowością w której mieszkamy i nie planują powrotu do rodzinnego miasteczka . A my ... po 25 latach mieszkania w bloku , kilku latach poszukiwań małego domku do zamieszkania - bez rezultatu- ( budowa nas przerażała) , podjęliśmy decyzję o budowie 100 m2 dla siebie Decyzja była dość spontaniczna - zupełnie nie stosowana do TEGO wieku Ale my ciagle zapominamy po ile mamy lat .... Bardzo się cieszę że nie tylko my podejmujemy T A K I E decyzje po 50 - tce . Nie powiem , mam chwile zwatpienia , ALE Wiecej o domku naszych marzeń może jutro POZDRAWIAM WSZYSTKICH 50-LATKÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.09.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witaj Tysiu, tu są sami młodzi duchem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 05.10.2006 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 ambroma,Miło powitać, tu coraz więcej pań budujących widać,.Ta Sowia Wola, to może ta w obok Puszczy Kampinowskiej, bo kiedyś tam byłem, żony znajonma ma tam działeczkę. Pozdrawiam to niedaleko od nas jakieś kilkanaście kilometrów. My też w przyszłym roku zaczniemy, nasza papierologia już drogi rok w urzędach, ale liczymy na szczęśliwe zakończenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.10.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 ... aaaaaaaaaaaa jak pod 7dziesiątke to też czy już do innej grupyyyy J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 06.10.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Dopiero dzisiaj dojrzałem ten watek. Jeszcze dwa lata a musiałbym szukać watku +10 Już nie buduję. Już mieszkam - od pięciu miesiecy. Świadomośc tego, ze na Forum są Ci, których duch jest mlodszy od "leciwości" miałem od dawna. Teraz jest po prostu miło, ze pojawił sie taki "klub" Wpisuję sie do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 06.10.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Wspanialy dom Maciejon, gratuluje!! Jakiej firmy masz okna? Jestesmy na etapie wyboru okien, Twoje podobaja mi sie bardzo, drewniane???P.S. Tez naleze do tego klubu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 07.10.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 gabriela: dziękuję :) Dawno temu śledziłem co piszesz na grupie. Zapamiętałem Cię z racji tego, że budujesz "na odległość". (Kiedyś założyłem taki wątek) A okna pochodzą z firmy Goran z Lublina. Jest to meranti - kolor cyprys. Jak dotąd jesteśmy z okien bardzo zadowoleni. Nie polecam natomiast drewnianych parapetów ich produkcji. Z Gorana mamy również całą stolarkę drzwiowa - też bez zastrzerzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 08.10.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 "Dzieciakom" na forum nie będę zawracał głowy ale przed Wami się pochwalę. Od września już mieszkam. Jeszcze nie całkiem formalnie (cicho nie wydajcie mnie) bo geodeta przetrzymywał dokumenty przez blisko dwa miesiące, ale w lesie (tam mam dom) myślę ze nikt nie będzie sprawdzał. Jeszcze nie wszystko wykończone a to co używam też jeszcze trzeba dopieścić ale kominek (też nie obudowany) rozprowadza ciepełko po całym domu, gaz napędza kuchnię, ewentualnie podłogówkę a jak trzeba będzie to mam i kuchnię kaflową ( w lesie drewna w bród). Wokół cisza, spokój no i nareszcie spełniły się moje marzenia. Mam już nawet internet bezprzewodowy czyli pełna cywilizacja ale z dala od tumultu i smrodu. Tak miało być w moich oczekiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 09.10.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 ambroma, Miło powitać, tu coraz więcej pań budujących widać,. Ta Sowia Wola, to może ta w obok Puszczy Kampinowskiej, bo kiedyś tam byłem, żony znajonma ma tam działeczkę. Pozdrawiam to niedaleko od nas jakieś kilkanaście kilometrów. My też w przyszłym roku zaczniemy, nasza papierologia już drogi rok w urzędach, ale liczymy na szczęśliwe zakończenie... Witaj Zygmor, Tak, to ta Sowia Wola. Bardzo urocze, spokojne miejsce. Przyjeżdżamy tu dość często chociaż jeszcze nic nie mamy. Ale uwaga... Tak za tydzień, dwa będzie już stała tzw. szopka na narzędzia (3,5 x 3 m) oraz najważniejsza budowla, czyli kibelek! Takie niby nic, a już się ciszę, bo jak pojadę następnym razem to będzie gdzie schować się np. przed deszczem! I oczywiście z tej okazji musi być pierwsza imprezka (np. grill). A gdzie wy macie działeczkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts