Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PIĘKNE DO BÓLU.

Paty

Recommended Posts

Co sadzicie o nowym programie "upiększającym" nadawanym przez Polsat?

przeczytałam dziś rano ciekawy artykuł i wcale nie wygląda to tak różowo jak w programie.....

http://wiadomosci.onet.pl/1326509,720,kioskart.html

chyba nie spełniły się nadzieje tych kobiet........

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja do takich akcji podchodze z duuuza rezerwa. Czasem mysle, ze to targowisko proznosci. Wiem, ze niektorzy ludzie (nie koniecznie uczestnicy tegoprogramu) naprawde maja powazne defekty i wymagaja interwencji chirurga. Jednak ludze zaczynaja myslec, ze wyglad jest najwazniejszy, ze jak wygladasz jak gwiazda filmowa (ktora tak naprawde nie wyglada na codzien tak jak my ja widzimy TV), to wszystko przychodzi w zyciu z latwoscia, wrecz samo sie dzieje. Ludzie dali sobie wmowic, ze tak wlasnie jest i teraz cierpia, bo zmienia sie wyglad a zyce nie koniecznie. I ja sie wcale nie dziwie. Szkoda mi, ludzi, ktorzy przekonuja sie o tym po fakcie, ale madry Polak po szkodzie (zreszta nie tylko Polak).

efekt co prawda piorunujący, ale zastanawiam się jak to jest: pewnego dnia popatrzeć w lusto i zobaczyć zupełnie obcą twarz...

Najsmutniejsze jest to, że te kobiety wierzą, że po zmianie ciała diametralnie zmieni się ich zycie: znajda partnera, dostaną lepsza pracę, będa wreszcie szczęśliwe... :( Gdyby to było takie proste

Zmiany są fajne. Tylko nie zawsze, a nawet często pacjenci nie są do końca usatysfakcjonowani z wyników porawiania(mówię tylko o estetyce). Najczęściej wynika to z podejścia częściowego do sprawy a ograniczeniami są koszty. Mało kto zdaje sobie sprawę, że są to pieniądze porównywalne do... budowy domu! Małego co prawda ale zawsze. I jeszcze jedno te korekty wystarczają na kilka lat no może kilkanaście. Pamiętajmy czasu nie da się zatrzymać.

A swoją drogą to chciałbym mieć możliwość poprawy warunków bez oglądania się na koszy. A w życiu niestety tak nie jest i trzeba często kombinować jak koń pod górkę, żeby było dobrze i ładnie.

A znasz efekt nowych butów (torebki, guzików itd)? Kupujesz nowy ciuch, o którego wyjątkowości jesteś przekonana i od razu idziesz prościej i głowę tzrymasz wyżej. Nie szkodzi, że nikt na twoje buty nie zwróci uwagi... Im kompleksy większe i większe niepowodzenia, tym bodziec musi być większy. A pierwszy sukces napędzi następne. :D

A pierwszy sukces napędzi następne. :D

Jakie ? Sama sie praca znajdzie ? Samo sie w malzenstwie ponaprawia ?

Pewno, ze jak ktos sie poczuje pewniej, to mu sie latwiej zmagac z niektorymi problemami. Ale tylko "latwiej" bo nie samo nie przyjdzie tylko dlatego, ze ktos sie czuje ladniejszy... A z tego co widze, to ludzie tak wlasnie mysla. Jak bede ladniejszy, przystojniejszy, lepiej ubrany etc. to caly swiat padnie u mych stop a ja bede mogl brac i korzystac. To jest klamstwo i niestety jest przez tego typu programy z pelna premedytacja wtlaczane ludziom do glowek... A ludzie sluchaja tego i wierza, bo chcieliby zeby tak wlasnie bylo. Tylko ze nie jest...

Oczywiscie mozna sobie w taki czy inny sposob poprawic samopoczucie. Ale zaraz potem trzeba zakasac rekawy i wziac sie do roboty, zeby poprawic cos wiecej niz tylko wyglad (kazdy sobie tu moze wpisac co chce).

Nie oceniam takich osob

ja swoj wyglad akceptuje (poza drobnymi komplxsikami) wiec nie wiem jakby to bylo gdybym uwazala sama siebie za psaqude i szkarade i cierpiala patrzac w lustro

pewnie staralabym sie ze wszystkich sil to zmienic nawet najwyzszym kosztem

Inna rzecz - EZS napisal - to zalezy od tego co nam w glowie siedzi

celne spostrzezenie z tymi ciuchami :D , mam cos nowego i od razu ludzie zwracaja na mnie na ulicy uwage (albo tak mi sie wydaje :oops: :lol: ) bo pewnie ide wyprostowana i dumnie zadzierajaca nos :wink:

Czy osoba potwornie zakompleksiona (nad czym pracowala do tej pory usilnie) z dnia nadzien sie tych kompleskow pozbedzie zmieniajac twarz? Nie wiem , ale chyba mozliwe

jeszcze inna rzecz - piekno to nie tylko reg rysy twarzy maly nosek i duuuze oczy

To takze sposob w jaki sie poruszamy, mowimy , jakie wibracje i fluidy wydzielamy i przyciagamy badz odpychamy innych ,

:roll: ogolnie to "cos" sexapil czy jak to nazwac.feromony no:D

I tego zaden skalpel nie da ;)

ja sie pieknem "manekinowym" nigdy nie zachwycalam ani w wydaniu meskim ani zenskim

A pierwszy sukces napędzi następne. :D

Jakie ? Sama sie praca znajdzie ? Samo sie w malzenstwie ponaprawia ?

Ależ tak!!! Bo jak będziemy pewniejsi siebie, to i przyszły pracodawca spojrzy łaskawiej. Jak człowiek lubi i akceptuje siebie, to i dla męża ma więcej cierpliwości, jest milszy i bardziej lubiany a to może pomóc. Pewnie, że jak się mleko rozlało, to nic nie pomoże.. ale wtedy łatwiej znaleźć inne małżeństow :D 8) .

Inna sprawa, czy skalpel pomoże? Ale chyba może. Jedna z tych pań rozstała się z mężem. Pewnie, nie ma co pochwalać, ale tak się zastanawiałam, czy ona, zakompleksiona i nieszczęśliwa, nie trwała przy nim "bo lepszy wróbel w garści" aż nagle poczuła się piękna, atrakcyjna, poczuła, że nie musi trwać a może zacząć żyć. Nie wiem, jak tam była, to taka moja interpretacja. Możliwy jest też "kolorowy zawrót głowy" od telewizji :D

ja myślę że te wszystkie kompleksy biorą się z tego że cały świat , media - gazety , telewizja, internet rozpływają sie w peanach nad pieknymi zadbanymi i SZCZUPŁYMI paniami

lansuje sie pewien określony typ kobiety - szczupłej, zadabanej , szczęsliwej - nie ma w dzisiejszym świecie miejsca na otyłośc, odstające uszy, nierówne zęby , na bycie nieszczęsliwą, niekochaną , nieusmiechniętą

każda kobieta w pogoni z tym ideałem bedzie poddawać się niesamowitym cierpieniom ( oczywiście jeżeli ma na to odpowiednie fundusze lub gdy dostanie się do takiego programu) po to żeby ten ideał osiągnącć..........ale czy warto , czy dzięki temu zmieni się nasza psychika, nasze nastawienie do świata do naszej codzienności..........wątpie...........

Ależ tak!!! Bo jak będziemy pewniejsi siebie, to i przyszły pracodawca spojrzy łaskawiej.

Ale trzeba ruszyc tylek i tej pracy poszukac. Trzeba tez cos jednak umiec... prawda. Sam wyglad pomaga, ale nic nie zalatwia...

Jak człowiek lubi i akceptuje siebie, to i dla męża ma więcej cierpliwości, jest milszy i bardziej lubiany a to może pomóc.

Pomoc tak, ale nie zalatwi wszystkiego, bo trzeba sie nauczyc rozmawiac i sluchac, a to nie ma nic wspolnego z wygladem...

Nie twierdze, ze wyglad i dobre samopoczucie jest bez znaczenia. Masz racje, to ma pewien wplyw na czlowieka. Twierdze jednak, ze jest to nieco przereklamowane. Stad wygorowane oczekiwania uczestniczeg tego typu programow no i pozniej niestety rozczarowanie.

Paty bardzo zgrabnie ujelas to co usiluje powiedziec...

nie sądzę żeby któraś z tych kobiet z programu diametralnie zmieniła swoje życie...........chociaż nie jedna już się rozwodzi ..........

i nie ma co do tego wątpliwości= po zabiegach wyglądaja lepiej duzo lepiej , ale nie zapominajmy że przed finałowym wyjściem te kobiety są dopracowywane przez sztab fryzjerów ,wizażystów, czy one same w domu również dadzą radę zrobić z siebie takie piekności , czy ta ich zmiana zewnętrzna wystarczy aby zmienić swoje życie, aby stało się nagle lepsze inne , takie o jakim marzą..........??????????

ja myślę że te wszystkie kompleksy biorą się z tego że cały świat , media - gazety , telewizja, internet rozpływają sie w peanach nad pieknymi zadbanymi i SZCZUPŁYMI paniami

lansuje sie pewien określony typ kobiety - szczupłej, zadabanej , szczęsliwej - nie ma w dzisiejszym świecie miejsca na otyłośc, odstające uszy, nierówne zęby , na bycie nieszczęsliwą, niekochaną , nieusmiechniętą

każda kobieta w pogoni z tym ideałem bedzie poddawać się niesamowitym cierpieniom ( oczywiście jeżeli ma na to odpowiednie fundusze lub gdy dostanie się do takiego programu) po to żeby ten ideał osiągnącć..........ale czy warto , czy dzięki temu zmieni się nasza psychika, nasze nastawienie do świata do naszej codzienności..........wątpie...........

psychika? myślę że nie...jak już wcześniej napisałaś "lansuje się pewien określony typ kobiety-szczupłej, zadbanej, szczęsliwej"

Większoszość z tych kobiet ma poprostu kompleksy, nie podoba im się ich nos,usta czy piersi...

Wydaje im się, ze jeśli poddadzą sie tym operacjom( bo zabiegiem to trudno nazwać) to wtedy będą bardziej atrakcyjne, pociągające...że będą adorowane przez facetów..(swoich czy cudzych?) :wink:

Ale..czy po operacji będą miały w sobie tyle energii i siły by dalej kształcić i modelowac ciało nad którym już pracował skalpel.

I jeszcze jedno: większość facetów uważa że lubią naturalne kobiece kształty, bez użycia skalpela, liftingów, czy odsysaczy...a jednak kobiety decydują sie na operacje między innymi tez dla nich-i wtedy...nie przeszkadza im to że tu i ówdzie ich żona została "pocięta"

I to zdziwienie faceta , że ma teraz piękną żonę...TERAZ?? a kiedyś nie...

:wink:

nie znam tego programu, ale czytałam historię jednej z uczestniczek i ta kobieta dostała niesamowitej energii! naprawde zmieniło się jej podejœcie do życia, nabrała wiary w siebie, czuje się szczeœliwa.

Ładnemu łatwiej, to oczywiste :D

A że nie cała uroda zawiera się w długich nogach i buzi jak Angelina Joli, to druga prawda.

Tylko że jak od wewnštrz jest to zadowolenie z siebie (a Kobieta - prawdziwa Kobieta, seksowna , kobieca i pocišgajšca) chce dobrze wyglšdać, to jeœli to w swym lustrze czy oczach innych zobaczy, sama czuje się lepiej.

I nie ma w tym niczego złego, by tę urode poprawiać. Może nie aż tak radykalnie, kosztem ogromnych cierpień, ale już np. zadbane zęby (proste - aparaty kosztujš ciut ponad 2000 zł!), ładna cera (kupujesz np. nowe firanki, a dlaczego nie dobry krem itp.) to coœ zupełnie naturalnego moim zdaniem i żadna ekstrawagancja.

I nikt mi nie powie, że zachwyt w oczach męża ( a faceci to wzrokowcy 8) ) czy Partnera nie da Kobiecie pewnoœci siebie i zadowolenia - to przekłada się na sukcesy w innych dziedzinach.

JoShi - co do pracy, nie masz absolutnie racji, bo w większoœci sytuacji wygra kobieta zewnętrznie ładniejsza i bardziej zadbana.

I nie ma w tym niczego złego, by tę urode poprawiać.

To moze tez zalezec od tego co sie poprawia .

Czasem wystarczy wyprostowac krzywy nos (co nie zawsze pomaga) ,

a czasem jak Cher ...wycinac zebra , zeby poprawic figure .

To indywidualna sprawa.Trudno oceniac ludzi i ich wybory

rrmi

własnie to napisałam - poprawiać jak najbardziej, ale nie tak drastycznie :D

a Cher wcale mi się nie podba :D

I druga sprawa- ja nie oceniam ani tych pań, które się poddajš cierpieniom, by pięknie wyglšdać ani też tych, które nie majš odwagi albo œrodków albo chęci poprawiać swojš urodę.

Jeœli jednak ktoœ ma silne kompleksy na jakimœ punkcie - nie zastanawiała bym się ani sekundy na jego miejsu (pod warunkiem posiadania pieniędzy na operację , bo faktycznie ceny nie należš do najniższych - właœnie sobie przy okazji zajrzałam na strony kilku renomowanych chirurgów).

JoShi

tak a props pracy jeszcze słówko..

we firmie, w której pracowałam kilka lat wymieniono całš prawie załogę obsługujšca klientów.

Dlaczego?

Bo klienci (w tym akurat przypadku) to najczeœciej mężczyŸni.

I choć jest to okrutne, to natury nie zmienimy - meżczyŸni jak już napisałam to wzrokowcy.

A jeœli kobieta akceptuje jakiœ defekt swojej urody, na który nie ma akurat wpływu (bo sadełko można a nawet trzeba stracić, a odstajace uszy to już tylko kwestia zdolnego chirurga) to jeszcze lepiej - znaczy, że jest silnš osobš , która dobrze się czuje we własnym ciele.

A jeœli jest słabsza...po to sš chirurdzy, by pomóc.

I każdy zabieg z tego co czytałam, jest poprzedzony wizytš u chirurga, by wykluczyć do minimum rozczarowania.

Jeœli jednak ktoœ ma silne kompleksy na jakimœ punkcie - nie zastanawiała bym się ani sekundy na jego miejsu (pod warunkiem posiadania pieniędzy na operację , bo faktycznie ceny nie należš do najniższych - właœnie sobie przy okazji zajrzałam na strony kilku renomowanych chirurgów).

Wiemy , wiemy

Na pewno pamištkš po programie będš kreacje od Ewy Minge i piękny uœmiech, bo dentyœci poszli na całoœć. Paradoksalnie to oni ponieœli jedne z największych kosztów, bo wyszło na to, że Polki sš równie piękne, co zaniedbane. - Kwestia zaniedbania to temat delikatny. Osobiœcie preferowałem panie zadbane. Dawało to szanse, że nie zmarnujš daru, jaki dostały od twórców programu. Jeœli ktoœ zaniedbywał się wczeœniej, to sš małe szanse, że nagle zmieni podejœcie - tłumaczy doktor Sankowski.

38-letnia Renata przed programem miała 12 własnych zębów. Po konsultacji z dentystami okazało się, że trzeba je usunšć albo spiłować. W efekcie na stole operacyjnym spędziła ponad pięć godzin, a na fotelu dentystycznym ponad 20. Ale sprawdziły się obawy doktora Sankowskiego i pani Renata znów pali. Œnieżnobiałym uœmiechem wartym 70 tysięcy złotych nie będzie się cieszyć zbyt długo.

no właœnie ,jeœli same sobie szkodzš, to już im nic nie pomoże