Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PIĘKNE DO BÓLU.

Paty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ach, jeszcze zdšżyłaœ odpisać :)

a ja tylko dodam, że cany sš bardzo zrożnicowane z tego, co przejrzałam.

Trudny pewno wybór, bo czy wysoka cena to zawsze sukces chirurga ?

Na szczęœcie nie mam tego problemu.

miłych snów

Oleńka

I bardzo sie ciesze , ze juz po klopocie jestes.

Cena z efektem raczej niekoniecznie w parze idzie .

Znam nawet jedna dziewczyne co miala plastyczna operacje i wcale jej nie pomoglo

ps .Nie to , ze zdazylam , tylko wiedzialam , ze nie pojdziesz spac tak szybko :D

moim zdaniem nie pewien wpływ, lecz ogromny wpływ!

Moim zdaniem to poglad wylansowany przez media i nie do konca prawdziwy.

A je�li jest słabsza...po to sš chirurdzy, by pomóc.

Chirurg to nie psycholog... Jesli ktos ma naprawde kompleksy to poza operacja potrzebna jest jeszcze ciezka praca pacjenta i psychologa.

Chirurg to nie psycholog... Jesli ktos ma naprawde kompleksy to poza operacja potrzebna jest jeszcze ciezka praca pacjenta i psychologa.

zgadzam sie całkowicie, co z tego że kobieta zmieni swój wygląd, skoro jej psychika będzie dalej taka sama...

a poza tym..to takie operacje to chyba,,,już w ostateczności się robi, czy się mylę?

rrmi

I bardzo sie ciesze , ze juz po klopocie jestes.

wybacz, ale nie wiem, o czym piszesz :)

Przejrzenie stron w internecie - ofert gabinetów, kłopotliwe nie było., apowiem nawet, ze bardzo ciekawe, bo nie zdawałam sobie wczesniej sprawy z tego, ze większoœć operacji dotyczy korekty brzucha po cišży i odsysania tłuszczu oraz poprawiania piersi :o

Sšdziłam, że raczej 'defektów' natury.

A i program sobie z ciekawoœci zobaczę.

"Alicja Głębocka, psycholog kierujšca zespołem zajmujšcym się badaniami nad wizerunkiem ciała, zna odpowiedŸ. - Poszły, bo chciały się poczuć piękniejsze, i majš do tego œwięte prawo. Żyjemy coraz dłużej i coraz dłużej jesteœmy aktywni zawodowo, towarzysko, seksualnie. Nie ma nic złego w tym, że ktoœ chce czuć się lepiej - mówi. Tym bardziej że poprzeczka poszła w górę. - Niejedna kobieta, która narzeka na swój wyglšd, w latach 50. czy 60. mogłaby być modelkš. Teraz na wybiegi trafiajš dziewczyny już tak chude, że z medycznego punktu widzenia cierpiš na zaburzenia wagi - dodaje.

Większoœć pacjentek chirurgów powinno się kierować do psychologów, ewentualnie psychiatrów, a na operacyjny stół powinny trafiać jedynie te z utrudniajšcymi życie defektami i po wypadkach.

Doktor Głębocka jest jednak zwolenniczkš prawa do poprawiania swojego wyglšdu. - Operacje plastyczne to nie sš fanaberie. Poprawiajšc wyglšd, poprawia się jakoœć życia - tłumaczy. Chyba że pacjent uda się na operację z fałszywymi oczekiwaniami. - Na przykład jeœli oczekuje, że zmiana wyglšdu naprawi jego życie seksualne, choć tak naprawdę podłoże problemów seksualnych tkwi gdzie indziej."

moje podejscie na ten temat pokrywa się w 100 % z opiniš pani psycholog

jag_24

a poza tym..to takie operacje to chyba,,,już w ostateczności się robi, czy się mylę?

właœnie wychodzi na to, że wiele kobiet nie robi tego w ostatecznoœci, lecz w œlepym dšżeniu do "ideału piękna" :roll:

Takie mam spostrzeżenia po przeczytaniu tego artykułu i stronek chirurgów w internecie.

Jeœli korekta defektów natury jest tš ostatecznoœciš o której piszesz (takich "defektów" , które wywołujš kompleksy czy rodzš problemy zdrowotne - np. zbyt duże piersi ) , to zgadzam sie z Twojš opiniš.

pozdrawiam - Oleńka

"

właœnie wychodzi na to, że wiele kobiet nie robi tego w ostatecznoœci, lecz w œlepym dšżeniu do "ideału piękna" :roll:

Takie mam spostrzeżenia po przeczytaniu tego artykułu i stronek chirurgów w internecie.

Jeœli korekta defektów natury jest tš ostatecznoœciš o której piszesz (takich "defektów" , które wywołujš kompleksy czy rodzš problemy zdrowotne - np. zbyt duże piersi ) , to zgadzam sie z Twojš opiniš.

pozdrawiam - Oleńka

No właśnie... bo co innego za duży biust-(obciążenie kręgosłupa), krzywy nos (przegroda nosowa uniemożliwiająca oddychanie) a..co innego wyolbrzymianie problemu-jestem brzydka i koniec.

Co innego kompleks wtedy, gdy przepraszam że to napiszę ale gdy matka natura naprawdę bardzo skrzywdziła człowieka...a co innego własne widzi mi się...