Gość 06.04.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam Jak powinna być odległość garażu wolno stojącego od domu? Architekt adaptujący projekt powiedział, ze 6 albo 8 metrow (w zalezności od tego, czy są okna czy nie). Zadzwoniłam do starostwa z pytaniem, jaka musi byc ta odległosc, pani - po konsultacji z kolezanka powiedziała, ze nie ma przepisow regulujących te kwestie (ja zadając pytanie nie podpowiadałam tych 6 i 8 m). Teraz nie wiem, co mam robić. Architekt nie chce rysować mapek, bo mowi, że i tak odrzucą. Czy to zalezy od interpretacji urzednika? pozdr justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 09.04.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Nie jest wymagana odległość sugerowana przez architekta jeśli garaż i dom stoją na tej samej działce i nie występują inne uwarunkowania, jak np. przesłanianie. Projekt garażu musi jednak spełniać wymogi dotyczące zabezpieczenia przeciwpożarowego (przeciwwybuchowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 REDD NAPISAŁ Nie jest wymagana odległość sugerowana przez architekta jeśli garaż i dom stoją na tej samej działce i nie występują inne uwarunkowania, jak np. przesłanianie. Projekt garażu musi jednak spełniać wymogi dotyczące zabezpieczenia przeciwpożarowego (przeciwwybuchowego). Czyli co? Jakieś inne materiały?Czy wystarczy, że garaż będzie murowany? A jesli dach deskowany i papa? To może być czy nie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 10.04.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czyli co? Jakieś inne materiały?Czy wystarczy, że garaż będzie murowany?Wystarczy, zaś stropodach ze zwykłych płyt korytkowych lub w przypadku konstrukcji drewnianej zabezpieczenie płytami g-k np. nida ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts