Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Emanuela II w Lusówku

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
Zamiast BK wzielismy Porotherm i to wszedzie a fundameny maja byc z bloczkow. Obok sasiad wybudowal Libre i polecil mi wykonawce. Probuje sie z nim dogadac na odleglosc. Mieszkam w Kanadzie wiec musze mu zlecic cala budowe "pod klucz". A pozwolenie na budowe zalatwiam poprzez mojego pelnomocnika. Jest to osoba od ktorej kupilem dzialke (1001m2). Zobaczymy jak na tym wyjde.

Przejrzalem zdjecia bardziej dokladnie i widze, ze tak jak u was mam tez lustrzane odbicie. Domek na dzialce umiescili mi tak, ze garaz jest 4 m od granicy a od strony kuchni bedzie jakies 8-9 m do plotu. Zas z tylu od sciany do plotu powinno byc jakies 15 m. Mam nadzieje, ze wystarczy dla dwojga emerytow.

Mozna wiedziec jakie ogrzewanie planujecie? Myslalem o podlogowym ale w koncu zona postawila na swoim i beda koloryfery. Tu w Kanadzie mamy nadmuchowe i mamy tego dosc. Za bardzo halasuje i roznosi kurz po calym domu.

Gdzie lezy Losowko. Czy jest szansa zeby zobaczyc domek z bliska jak stoi? Zyczymy szybkiego zakonczenia budowy.

Witam,

My budujemy Emanulele I lustro. Zaczelismy na poczatku czerwca i mamy juz sciany na parterze, strop i scianke kolankowa na poddaszu i czekamy na postawienie więźby (właśnie sie impregnuje). W tym roku jeszcze dach, a wykonczanie wykonczeniówka zostawiamy na przyszły rok (coby sie domek choć troche osiadł :wink: )

Czy robiliscie jakies zmiany w ramach adaptacji? My podnieslismy scianke kolankowa o 1 pustak, zdecydowalismy sie na schody zelbetowe, mamy luksfery w garazu (zeby sie przysunac blizej granicy dzialki), wydzielilismy garderobe i zastanawiam sie nad zlikwidowaniem "przedsionka" w duzej łazience na poddaszu.

pozdrawiam

Asia

• 2 weeks później...

Planujemy zakup projektu Emanuela II. Mamy pomysł na następującą zmianę: chcemy obniżyć strop nad garażem w celu powiększenia powierzchni użytkowej. W ten sposób powstałby dodatkowy pokój z łazienką na półpiętrze. Natomiast wysokość garażu z ponad 3 metrów zminejszyłaby się do ok 2,3m co zdaje nam się być wystarczające.

Czy ktoś z Was robił podobne zmiany? Co sądzicie o takim pomyśle?

Pozdrawiam

Agnieszka

Tomek,

Zgodnie z zyczeniem wrzucilam pare fotek. Na szczescie robota znow wre (i murarze i ciesle na placu :D ). Jak pogoda pozwoli do konca tygodnia bedzie wiezba i wtedy cos jeszcze dorzuce.

Mam jeszcze pytanko odnosnie wiezby - w projekcie okucie katowe krokwi naroznych wystaja poza obrys wienca - czy cos z tym zrobiles? czy zostawiles tak jak jest

dzieki!

A.

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=51922&q=manuela&k=11