jolka009 06.04.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Aby przyspieszyć uprawomocnienie się pozwolenia budowę chcę sama obejść wszystkich sąsiadów i wziąść od nich podpis że nie zgłaszają zastrzeżeń.Kto musi nie mieć zastrzeżeń - z moją działką graniczę dwie inne i trzecia tylko rogiem. Tylko jedna z działek jest zabudowana.Czy muszę mieć podpis tylko właściciela tej niezabudowanej działki czy też muszę dotrzeć do właścicieli pustych parceli?A co z działkami po drugiej stronie drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 06.04.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Urząd zawiadomi wszystkich właścicieli działek graniczących z Twoją, a tych po drugiej stronie drogi - nie, bo nie ma takiej potrzeby.Jeżeli to faktycznie ma przyspieszyć - zbierz podpisy od tych 3 sąsiadów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.04.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 dzisiaj dzwonilam do starostwa m.im. w tej sprawie rowniez.W uprawomocnieniu decyzji wazne jest, ile jest ,,stron" w sprawie, czyli np wspołwłascicieli działki. A jesli chodzi o sasiadów, to tez nie wszyscy są ,,stroną". Zalezy to m in. od wysokosci zabudowy, czy sa budynki w granicy, czy sasiedzi wyrazali zgode na cos. A jesli wszyscy są poodsuwani na odpowiednie odległości, to chyba nawet od nich nie sa wymagane oswiadczenia. Ale pani w starostwie powiedziala, ze kto jest dla mnie ,,stroną" powie dopiero, jak złożymy papiery na pozwolenie na budowe.A jesli sie okaze, ze tylko ja z mężem jestesmy ,,stroną", to na miejscu przy odbieraniu pozwolenia podpiszemy oswiadczenie, ze zgadzamy sie z decyzja urzedu, nie bedziemy wnosic zadnych zastrzezen i pozwolenie bedzie prawomocne. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 06.04.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 dzięi wielkie za wyczerpujšcš odpowied Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 19.04.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 dzisiaj dzwonilam do starostwa m.im. w tej sprawie rowniez. W uprawomocnieniu decyzji wazne jest, ile jest ,,stron" w sprawie, czyli np wspołwłascicieli działki. A jesli chodzi o sasiadów, to tez nie wszyscy są ,,stroną". Zalezy to m in. od wysokosci zabudowy, czy sa budynki w granicy, czy sasiedzi wyrazali zgode na cos. A jesli wszyscy są poodsuwani na odpowiednie odległości, to chyba nawet od nich nie sa wymagane oswiadczenia. Ale pani w starostwie powiedziala, ze kto jest dla mnie ,,stroną" powie dopiero, jak złożymy papiery na pozwolenie na budowe. A jesli sie okaze, ze tylko ja z mężem jestesmy ,,stroną", to na miejscu przy odbieraniu pozwolenia podpiszemy oswiadczenie, ze zgadzamy sie z decyzja urzedu, nie bedziemy wnosic zadnych zastrzezen i pozwolenie bedzie prawomocne. pozdr dokladnie tak powinno byc. jezeli dzialka jest tylko Wasza, a projekt jest wykonany zgodnie z mpzp i nie naruszacie zadnych granic (typu 4 metry od granicy dzialki) to zaden sasiad nie jest strona i decyzja powinna byc jednoczesnie prawomocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 20.04.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 dokladnie tak powinno byc. jezeli dzialka jest tylko Wasza, a projekt jest wykonany zgodnie z mpzp i nie naruszacie zadnych granic (typu 4 metry od granicy dzialki) to zaden sasiad nie jest strona i decyzja powinna byc jednoczesnie prawomocna U mnie decyzja się uprawomacnia (ojej, jest takie słowo? po 14 dniach. Działka jest tylko moja. Wczoraj odebrałem pozwolenie na budowę zjazdu i też mam czekać 14 dni. Może powiat musi się wypowiedzieć? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts