JJKonsulting 18.02.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Prosze o poradę. Pod koniec 2001 roku uzyskałem pozwolenie na budowę domu jednorodzinego ,jednak z uwagi na pośpiech projekt domu który wybrałem niesatysfakcjonuje mnie.Z uwagi na powyższe mam zamiar zlecić wykonanie projektu zamiennego a co za tym idzie dostanę kolejne pozwolenie na budowę w związku z tym zwracam się z pytaniem co z ulgą budowlaną jak odnoszą się do tego przepisy prawa budowlanego i Urzędy skarbowe czy traktują taki projekt jako rozpoczęcie nowej budowy czy kontynuację starej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 19.02.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 nie nowe pozwolenie, tylko projekt zamienny składa sie w ramach starego pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.02.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Pozwolenie będzie stare - stara będzie ulga. Warunkiem załapania się na ulgę było poniesienie wydatków. Ciekawe tylko jak podejdą do sprawy, jeżeli jedynym wydatkiem jaki poniosłeś był koszt projektu. Może powiedzą Ci coś w tym stylu - "jak zwróci pan materiał do hurtowni - to też go nie może pan odliczyć. Skoro nie ma pan innych wydatków - więc nie rozpoczął pan inwestycji. Skoro nie rozpoczął pan inwestycji - to nie ma pan ulgi." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 20.02.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Nalezy w tym przypadku udać się do twojego Urzędu Skarbowego i zapytać wprost:kiedy budowę uznaje się za rozpoczętą?Kiedyś słyszałem opinie, że rozpoczeta budowa to: - przygotowanie terenu i m.in. samo wytyczenie budynku (wpis do dziennika budowy może Ci zrobić geodeta),- innym razem słyszałem opinię, że rozpoczęciem budowy jest wykonanie fundamentów.Ja robiem projekt zamienny garażu po wytyczeniu geodezyjnym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts