Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do PRZYTULNEGO domu Ani i Mariusza

Nefer

Recommended Posts

Mam te same wrażenia co wy - wciąż wydajemy pieniądze, a na razie urosła tylko kupka papierów. :( Dlatego ja też nie mogę się już doczekać koparki i zalewania ław. :D (Zaczynamy w poniedziałek :lol: )

Ale, ale... doczytałam, że macie teraz silną motywację do szybkiej budowy! Gratulacje!!!! :D Oby wam wszystko poszło gładko. :lol:

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 3 months później...
  • 3 months później...

Szanowni Państwo przeglądając forum muratora natrafiłem na Państwa opis budowli wg projektu d12.Jeślibyście Państwo nie mieli nic przeciwko temu to bardzo bym prosił o informację gdzie mieści się Państwa dom .Chciałby zobaczyc jak wygląda bryła budynku. Sam rozpoczynam w marcu budowę wg projektu d12 i chciałbym popytac Państwa o dokonane zmiany, plusy i minusy projektu.Bardzo proszę o odpowiedź.Adam Nowak

• 3 weeks później...

Witajcie :D :D :D

dziś przeczytałam cały Wasz dzienniczek...było mi tak przyjemnie ...to jakbym czytała swój ( ja zaczynam w tym roku) ..nawet łezka zakręciła mi się.....

najważniejsze gratuluję Wam synka, który był z Wami przez cały czas budowy :lol:

problemy Was nie ominęły ale jakoś daliście sobie z nimi radę.....

Aniu pisałaś,że musisz policzyć ile Was kosztował stan surowy otwarty, zamknięty...ale nie napisałaś o tym w dzienniku....czy nie miałabyś nic przeciw żeby podzielić się tymi informacjami ( może na priv) ....a może wkleisz jeszcze zdjęcia - bardzo proszę , jestem taka ciekawa jak Wasz domek teraz wygląda....chociaż mój jest z garażem i poddaszem (bez antresoli) to jednak też Przytulny.....czy będę mogła liczyć na podpowiedź w razie jakiś pytań ?????

cieszę się bardzo razem z Wami z Waszych osiągnięć i gorąca pozdrawiam całą rodzinkę :D :D :D :D :

Witam "kropkq"!! Dzięklujemy za tyle ciepłych słów. My też na samy początku byliśmy rozentuzjazmowani i uradowani myślą o zamieszkaniu w naszym Przytulnym, ale teraz po kilku miesiącach mieszkania w nim, trochę zmalał nasz zachwyt i dostrzegamy pewne mankamenty np: Kiedy w kuchni gotuje sie woda, w salonie nie słychać telewizora, więc między kuchnią a jadalnią przydałyby sie jakieś przesuwne drzwi. Drzw wejściowe zamontowaliśmy normalne 90-tki i brak szybek w drzwiach, obok nich czy nad nimi skutkuje tym, iż w wiatrołapie jest zupełnie ciemno gdy sie wchodzi. A nie wszyscy goście jeszcze widzą gdzie jest włącznik światła. Dziś zmniejszyłabym wejscie do salonu, które jest ogromne. Teraz z mężem stwierdziliśmy, że następny dom będzie z bali. Tam nie trzeba tynkować, malować ścian wewnątrz, nie trzeba robić elewacji, taki domek jest bardziej przytulny od naszego Przytulnego.

Widziałam Przytulny w wersji podstawowej ale zmieniony w środku, strefa dzienna zupełnie odcięta od nocnej z kuchnią otwartą ..ludzie tam mieszkający bardzo zadowoleni (mają przepiękne wnętrza) :lol: :lol: :lol:

oraz dom z antresolą (koszty ogrzewania ogromne-sprzedają go) też zauważyłam ogromny korytarz - dlatego zmniejszamy go z 280cm do 190cm, antresoli oczywiście nie chcemy...natomiast zadnego oddzielenia kuchni ścianką do salonu nie będzie, ścianka tworzy dużą kuchnię a i tak jak sama piszesz nie zamyka jej i zabiera niepotrzebnie metry które mogą być salonem.Ale dziękuję za sugestję dot. drzwi wejściowych, masz racje, że jest ciemno..wezmę to pod uwagę bo nie myślałam o tym wcześniej :wink:

Teraz z mężem stwierdziliśmy, że następny dom będzie z bali. Tam nie trzeba tynkować, malować ścian wewnątrz

ale ciągle ten sam klimat :wink: gdzie nie spojrzysz to drzewo :wink:

a tu co parę lat zmieniasz kolory ścian i juz inny domek :wink:

pozdrawiam :D :D :D

• 4 weeks później...

Witam witam.

GRATULUJĘ świetny domek. To co najgorsze macie już za sobą (tak sobie myślę, że jak już stoją mury to jest SUPER). Ja dopiero w poniedziałek zaczynam z murami (fundamenty zrobiliśmy w zeszłym roku). Czekamy oczywiście jeszcze na fotki z wnętrza, ja osobiście jestem bardzo ich ciekaw - głównie z tego względu, że będę mogła wybiec w przyszłość i zobaczyć jak to będzie u mnie.

A co z meblami do kuchni udało się już znaleźć jakiegoś wykonawcę za uczciwą cenę? Chętnie poleciłabym Wam kogoś solidnego, sprawdzonego i przede wszystkim nie drogiego, ale jedyny minus to taki, że on jest z mojej okolicy (tzn. z Kutna) jakieś 120 km od Was.

pozdrawiam cieplutko

• 2 months później...

Witajcie.

Zaglądam systematycznie do Waszego dzienniczka, ale nieststy z żalem muszę stwierdzić, że już od dłuzszego czasu nic nowego nie zamieściliście. Czyżbyście zrezygnowali z prowadzenia dzienniczka??? Jeśli tak to wielka szkoda, bo z przyjemnością zagłębiałam się w jego lekturę; tym bardziej, bo my też bydujemy "Przytulnego" wariant III.

Pozdrawiam ciepło i w wolnej chwili zapraszam do lektury mojego dzienniczka,

Rena

• 6 months później...
Witajcie.

Zaglądam systematycznie do Waszego dzienniczka, ale nieststy z żalem muszę stwierdzić, że już od dłuzszego czasu nic nowego nie zamieściliście. Czyżbyście zrezygnowali z prowadzenia dzienniczka??? Jeśli tak to wielka szkoda, bo z przyjemnością zagłębiałam się w jego lekturę; tym bardziej, bo my też bydujemy "Przytulnego" wariant III.

Pozdrawiam ciepło i w wolnej chwili zapraszam do lektury mojego dzienniczka,

Rena

My także domagamy się więcej! :wink: