Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pochwała konkurencji Muratora

Recommended Posts

Może to nie do końca fair, ale po przeczytaniu Ładnego Domu nie mogłem się oprzeć. Jest tam bardzo porządnie napisany artykuł o ściekach i śmieciach. Omówienie od A do Z, a może i Ż :grin:. Porżądnie, z cenami, producentami, różnymi wariantami rozwiązań, przepisami prawnymi itp.

Redakcjo weźcie się do wytężonej pracy, bo rośnie wam coraz solidniejsza konkurencja - wy niestety zazwyczaj tylko ślizgacie się po temacie (np. artykuł o kominkach) :smile:

Po tej zdrowej socjalistycznej krytyce dostanę od redakcji order albo kopa w ... i będę musiał logować się pod innym nickiem :wink:

Moim skromnym zdaniem "Ladny dom" nie odbiega bardzo od Muratora, za to "Budujemy Dom" ma czasami bardzo duzo szczegolowych informacji, z ktorych mozna sie cos nauczyc, ewentualnie samemu zrobic czy miec mozliwosc kontrolowania fachowcow, podczas gdy Murator w moim odczuciu bardzo pobieznie porusza rozne tematy, na konca prawie zawsze odsylajac do lub doradzajac skorzystania z fachowca. Jako czytelnik oczekuje mniej tematow, ale za to omowionych tak szczegolowo jak tylko mozna.

Ja nie chcę wcale chwalić Ładnego Domu jako całości :smile:.

Polecam tylko dobry i ciekawy artykuł przy okazji wbijając szpilę Redakcji, by zmobilizować ich do lepszej pracy :grin: ostatnio widzę, że lenią się - albo im zmniejszyła się mobilizacja, abo moja wiedza jest coraz większa i potrafię wyłapać gnioty :wink: