yagaya 12.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Hm, teraz zgupiałam. To nie były te testy genetyczne, ale te na wskaźnik Western Blot klasy IgG i IgM. To to chyba właśnie jest ten test Elisa, prawda? Wiem, słyszałam, że są niewiarygodne, ale też słyszałam, że w Poznaniu w testach genetycznych są pomyłki. No i tak to właśnie... Oxa, co radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagaya 12.05.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 a tak btw, to nie zwróciłam uwagi, że kręcą kleszcza w prawo, a Oxa ma rację - w lewo, przeciwnie do zegarowych wskazówek. a łapki i tak fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 13.05.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Jeśli Wester Blot to teoretycznie ok, wyszły ci ujemne we wszystkich paskach? Mi niestety nie ;/ Powtórz jeszcze za pół roku obie klasy - tak dla świętego spokoju.,,, i obserwuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagaya 13.05.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Dzięki Oxa. wyszły ujemne. też to u mnie dziwnie było, bo nie widziałam w tym miejscu nigdy kleszcza (miałam kilka razy w innych miejscach),a wędrujący niemały rumień miał miejsce. objawów innych żadnych. (ponadto w ciąży byłam, jak rumień się pojawił, panika straszna). Wszystko się dobrze skończyło. jedno tylko do dziś mnie zastanawia, bo dostałam wtedy w końcu antybiotyk i po tym antybiotyku rumień zniknął, co to więc było...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 16.05.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Był rumień? Jak długo brałaś antybiotyk? Chyba najlepiej będzie jak poczytasz sobie sama.... https://docs.google.com/View?docid=dfs9jh96_16gzkp8qfn i tu http://forum.gazeta.pl/forum/f,26140,Borelioza.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagaya 16.05.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 antybiotyk dwa tygodnie, lub 10 dni, juz nie pamiętam dokładnie. Dzięki oxa za linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epik 16.05.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Rozpoczął się bardzo trudny czas w którym nasze zwierzęta są narażone na kleszcze i pchły.Wychodząc na przeciw Państwa problemom proponujemy najlepsze preparaty zwalczające te pasożyty.Jedne z najlepszych preparatów to Frontline oraz Advantix. Dostępne są w naszym sklepie http://www.karmapupila.plZapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 07.06.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Mieszkam bezpośrednio na skraju lasu, dla swojego psa od kilku lat stosuje Ektopar , jest naprawdę skuteczny, kosztuje znacznie mniej niż te wyżej wymienione, produkowany w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senpo 06.07.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Bardzo niebezpieczne są kleszcze dla zwierzaków. Mój pies miał go raz, ale bałam sie mu sama wyciągnąć i poszłam do weterynarza. Pierwszy raz miałam do czynienia z kleszczem i stąd ten strach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 11.07.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) Aby nie było kłopotów z kleszczami, najlepsza jest profilaktyka. Ja swojego psiaka zaraz po leśnej wędrówce dokładnie wyczesywałem najpierw gęstym metalowym grzebieniem a potem ostrą szczotką stawiając go na rozpostartej gazecie. "Wszystko", co się wyczesało, od razu zwijałem i paliłem. Od czasu, gdy zastosowałem tę prostą metodę, nie było potrzeby "wykręcania" już opitych kleszczy z jego skóry. Pozdrawiam Edytowane 11 Lipca 2011 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epik 29.07.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 jeśli chodzi o koty to kleszcze nie są zagrożeniem no chyba że złapie kot kilkanaście na raz to może nabawic się anemi, jesli chodzi o psy to tu sprawa jest poważniejsza trzeba "nakapać" im na kark frontlinea lub innego niszczyciela i powinno byc ok.No i najważniejsze: sprawdzajcie sierść i wykręcajcie te świństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 07.08.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Owszem kleszcze są groźne tak dla psów jak i dla kotów,ale dla ludzi również.Z tą różnicą jednak,że człowiek się zorientuje,a zwierzak nie powie,że coś jest nie tak.Dlatego wszyscy musimy na nie uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania13 16.06.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Ja zabezpieczam mojego psa i kota kropelkami fiprex już od półtora roku i bardzo jestem zadowolona jak do tej pory się sprawdza i nie mam problemu już z tymi małymi paskudami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts