krzysztofh 12.04.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 no p.Chmielnicki gratuluje wyobrazni i polotu Nie rozumiem tej uszczypliwości. m.chmielinski opisał dokładnie jak byc powinno, a że czasem tak nie jest - łatwizna parkieciaży. Na potwierdzenie, powiem, że u mnie było tak: przyjechał parkieciaż przed dostarczeniem parkietu i zmierzył wilgotność posadzki elektronicznie aby wstępnie się zorientować, wtedy ustalaliśmy jaki parkiet jak położyć i orientacyjne wymiary pomieszczeń - generalnie wizja lokalna parkieciarza. Jak już parkiet był, przed jego położeniem parkieciarz zmierzył elektronicznie posadzkę aby ustalić najwilgotniejsze miejsce w domu, po czym zrobił w tym miejscu pomiar metodą karbidową - wyszło 2,2%. Zmierzył elektronicznym przyrządem wilgotność parkietu (zafoliowanego) - ok. 8%. Z uwagi na to, że sa to bardzo dobre parametry, ułożył parkiet. Po trzech tygodniach cyklina i lakier. Jak widzisz mstrogow, niektórzy pracują zgodnie ze sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstrogow 12.04.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 ja najmocniej przepraszam jezeli p.Chmielinski (teraz dobrze) poczuł sie dotkniety,ale pomiar CM wykonuje sie troche inaczej ,a wilgotnosc posadzki dla parkietu to 2% a przy ogrzewaniu podłogowym 1,8%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.04.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 I tak było. Wszędzie 1,7%, a w miejscu o średnicy 1m było 2,2%. W tym miejscu wcześniej kafelkarze cięli na mokro płytki, więc doschło do 2,2 i przy tej wilgotności zdecydowaliśmy się na układanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstrogow 13.04.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Jak widzisz mstrogow, niektórzy pracują zgodnie ze sztuką. sama "sztuka"nie wystarczy ( no chba ze b.ładna) wiedza jest tez potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Jak widzisz mstrogow, niektórzy pracują zgodnie ze sztuką. sama "sztuka"nie wystarczy ( no chba ze b.ładna) wiedza jest tez potrzebna Tak mi sie wydaje, ze sie czepiasz slowek... Na parkietach sie nie znam, ale tego typu przytyki nikomu chluby nie przynosza ani nie robia dobrej atmosfery na forum. Wiec moze wrzuccie na luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.chmielinski 14.04.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wiec moze wrzuccie na luz. Tak jak ja to uczyniłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts