Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś może buduje lub za mierza budować dom Lilia z pracowni Gmistudio. Interesuje mnie ten skomplikowany dach. Zastanawia mnie jak sobie z nim poradziliście. Wg informacji pracowni jest to dach tradycyjny czyli tzw. więźba.

Podaje adres do projektu poniżej:

http://www.gmistudio.pl/projekt_lilia.html

Byłbym wdzięczny za podzielenie się swoimi doświadczeniami

Mirek

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

tak samo jak Wy jestem zainteresowany tym projektem

Pokusiłem sie nawet o wykonanie modelu domu w trybie 3D

daje to troche lepszy widok na ten dom,(łatwiej dokonywać zmniany i zobaczyc efekt,co pomaga przy zagospodarowaniu poddasza.-chodzi o umieszczenie schodów w salonie na poddasze,narazie czekam na dokumenty o zagospodarowaniu przestrzennym

• 2 weeks później...
Chętnie bym zobaczył wynik Twojej pracy. Najbardziej ciekawi mnie jak wyglądają te schody, czy tam się da przejść do salonu. No i jeszcze te okna na poddaszu - jak one są wysoko od podłogi. Mogło by mi to ułatwić decyzję. Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 5 months później...
U mnie ze względów osobistych trochę się wszystko poprzesuwało jednak dalej mam zamiar budować dom i od nowego roku zajmę się tym na poważnie. Rozważam kupienie tego projektu ponieaważ nam się podoba...gacek daj znać jak kupisz chętnie bym Cię zapytał o parę szczegółów odnośnie tego projektu :wink:

• 4 weeks później...
  • 6 months później...
  • 1 month później...

Witam!

Ja załatwiam dokumenty i szukam projektu, i też wciąż wracam do tej Lilii...

Martwię się tylko kosztami-obawiam się, że ze względu np.na duży dach będę musiała szukać czegoś prostszego (chociaż wystarczy mi blachodachówka...)

Jeśli możesz, napisz z jakich materiałów budujesz (ja myślę o Ytong 36,5 lub 40 cm lub inny tego typu materiał, bez dodatkowego ocieplenia). Jestem też bardzo ciekawa, na jaki łączny koszt szacujesz stan surowy zamknięty.

Czekam niecierpliwie na odpowiedź. życzę owocnej budowy!!!