Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt kominka - proszę o opinie

Honzka

Recommended Posts

Honzka coś takiego? :oops:

http://img141.imageshack.us/img141/5629/2aaa8gr.jpg

:oops: :oops: :oops:

nie :oops:

ale już Cię nie będę męczyć, cięzko się tak zrozumieć jednak przez necik :wink:

może teraz mnie zrozumiesz, jak są dwa rzędy półek patrząc od góry, a przezdziela je ten brązowy pasek, to chodziło mi o to że ten rząd nad padkiem może wywalę, a te pod paskiem zostawię :wink:

dzięki wielkieza pomoc

na razie jeszcze nie podjełam :( ale zastanawiam się nad tą osotanią, co zrobiła edittka, bo jak to sobie wymierzyłam to te ostatnie pólki na górze są na wysokości 195 cm :o jestem wysoka, ale i tak ze stoleczkiembym musiała ścierać kurze, no i też tak się zastanawiam co ja tam będę stawiać :-?

czekam na spotkanie we wtorek, może coś mi doradzą

na razie jeszcze nie podjełam :( ale zastanawiam się nad tą osotanią, co zrobiła edittka, bo jak to sobie wymierzyłam to te ostatnie pólki na górze są na wysokości 195 cm :o jestem wysoka, ale i tak ze stoleczkiembym musiała ścierać kurze, no i też tak się zastanawiam co ja tam będę stawiać :-?

czekam na spotkanie we wtorek, może coś mi doradzą

Witam Was dziewczyny,jesli mogę wtrącic się to powtorze słowa mojej pani dekorator:telewizor i kominek nie powinny być natej smej scianie gdyż walczą ze sobą o "oglądalność":) zwłaszcza wieczorem gdy oba świecą. Jeśli to czarne obok po lewej to TV? Ja tez mam problem z zaprojektowaniem kominka,ale wiem ze na pewno bedzie on prosty-nowoczesny prostąkątna bryła obłozona np.marmurem" crema-marfil" ,obok tez jakies półki ale bez przesady,bo ta koncepcja -pierwsza wygląda dosć przesadnie ,nie wiadomo co podziwiać,czy kominek czy piekne półki?musisz sie zastanowić czy kominek ma byc w centrum uwagi czy półki?.pozdrawiam serdecznie.mam fajne rozwiazanie w gazecie ale nie wiem jak pokazac moge ewentualnie przesłac na maila.moj nr.GG8841574.ODEZWIJ SIE TO PRZESLE.

tak to czarne to TV, już niejednokrotnie słyszałam i czytałam że absolutnie nie może być TV i kominek obok siebie bo walczą o oglądalność, ale ja niestety jestem z tych, którzy bez TV nie wyobrażają sobie życia, nawet jak nie oglądam to jest włączony, TV albo radio, wybierać dla mnie czy patrzeć na kominek czy oglądać TV, to zbyt duży dylemat, niestety :oops: może mnie za to zganicie :(

kominek ma grzać ciepłym ogniem i być miłym dla oka, podczas gdy oglądam sobie TV, nie mam drugiej ściany gdzie mogę postawić TV i wygodnie go oglądać nie zastanawiając się wiele gdzie usiądę

poza tym ostatnio podczas wyjazdu na narty w saloniku był na jednej ścianie kominek a na drugiej TV, jak patrzyłam w komienk to widziałam odbijający się TV, a jak w TV to płomień tlący się w kominku, to dopiero byl dla mnie dramat, a nie były na przeciwko siebie, nie miałam ochoty patrzeć ani w jedno ani w drugie, także u mnie nic z tego, do tego nie dam się przekonać, ale dzięki za rady

nadal nie wiem co z tym zrobię, nie wykluczone że zostanie ta masa półek, ale w końcu najważniejsze żeby to się podobało mieszkańcom, pożyjemy zobaczymy

dzięki

jak patrzyłam w komienk to widziałam odbijający się TV, a jak w TV to płomień tlący się w kominku, to dopiero byl dla mnie dramat

serio?? :)

serio, i siedziałam tak patrząc w ten kominek lub TV, w sumie 2 w 1 :wink: i przypomniały mi się wtedy opinie właśnie z naszego forum i stwierdziałam że to nie do końca ma sens, bo naprawdę trzeba to wtedy idealnie ustawić żeby sie nie odbijało, u mnie się nie da, albo obok siebie i wiedzę i kominek i TV ale osobno, albo na innych ścianach ale wtedy jak oba świecą to nie ma znacznenia gdzie się patrzę :cry:

Hej. wiem wiem ze czasami nie da sie do konca zrobic tak jakby sie chcialo:( tv i kominek na przeciwko to rzeczywiscie zly pomysł. ciekawa jestem co pan od kominka zaproponowal tobie? ja siedzac na przeciw kominka tv bede miala z lewejstrony,ale tez nie mialam tak naprawde wolnej sciany na tv. wiec wymyslilysmy z pania dekorator ze zbudujemy sciane z karton-gipsu na ktorej zawisnie tv.sciana ta bedzie sie krecic wedle potrzeb.mysle ze fajne rozwiazanie?

wiec wymyslilysmy z pania dekorator ze zbudujemy sciane z karton-gipsu na ktorej zawisnie tv.sciana ta bedzie sie krecic wedle potrzeb.mysle ze fajne rozwiazanie?

myślę że bardzo oryginalny pomysł :wink:

u mnie zostaje tak jak powyżej, mimo tylu negatywnych opinii, zaryzykuję, już niedługo okaże się czy zrobiłam dobrze, wychodzę z założenia, że jak mi się to będzie podobało no i męzowi to wystarczy, w końcu dom się wykańcza przede wszystkim dla siebie, chociaż tez miło usłyszeć od innych że się podoba, zobaczymy...

Czesc Honzka jasne że tak ,to przede wszystkim wam ma sie podobac nie innym,niestety a moze stety ze kazdy ma inny gust bo nie moze byc tak ze kazdy ma tak samo! to o to chodzi zeby czyms zaskoczyc,spodziewam sie tego własnie gdy wszyscy zobaczą moją ruchomą scianę na tv.jak juz zrobicie ,wykonczycie kominek to koniecznie pokaz ją nam.pozdrawiam