bendzamin 07.04.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Czy macie jakies swoje sposoby na to zeby sprawdzic czy na działce jest woda oczywiscie nie wodociagowa Różdzkasz chce 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.04.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Czy gwarantuje zwrot kosztów w przypadku niepowodzenia po własnym typowaniu miejsca?Wątpię.Wziołbym sprawy w swoje ręce i co najwyżej zrobił konferencję z wiertaczami.Adam M. Popytaj u okolicznych mieszkańców i pozaglądaj im do studni.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 08.04.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Nanies sobie okoliczne studnie na mape ( glebokosci ), obserwuj rosliny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 08.04.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Czy gwarantuje zwrot kosztów w przypadku niepowodzenia po własnym typowaniu miejsca? Wątpię. Wziołbym sprawy w swoje ręce i co najwyżej zrobił konferencję z wiertaczami. Adam M. Popytaj u okolicznych mieszkańców i pozaglądaj im do studni.[/url] weż jednego wiertacza , niech zrobi ofertę . tylko nie firmę z żółtych stron , która od razu wciska ci projekt za 3.000 . ten wiertacz ma wejścia do starostwa , hyba wydział wodkan. tam wiedzą dokładnie na jakiej głębokości jest woda . ale tylko on to się dowie . ty jako persona privata na pewno nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość SS 09.04.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Czy macie jakies swoje sposoby na to zeby sprawdzic czy na działce jest woda oczywiscie nie wodociagowa Różdzkasz chce 150 zł To mało chce, bo tak 300 zł to norma Masz następujące metody poszukiwania wody czy też ustalania co jest: - wywiad w okolicy - czyli przepytac sąsiadów, jakie studnie, na jakiej głębokości, jak wydajnośc i jakość - wszedzie jednakowo - nie bierzesz nikogo tylko robisz taką studnia jaką mają sąsiedzi - ryzyko poniżej 1%, - wychodzi u sąsiadów różnie a nawet były puste odwierty to albo różdżakarz albo metoda elektroporowa bo po roślinności się nie zorietujesz - trzeba miec wprawę - metoda elektrooporowa daje ci 50% gwarancji i doskonale wyłapuje grube, zasobne warstwy do dużych głębokości, - metoda radiestezyjna - daje ci do 90% gwarancji ponieważ dobry różdżkarz wyłapie ci te warstwy które metoda elektrooporowa nie zauważy i jeszcze doradzi rodzaj studni a przypominam że studni kopanych jest trzy rodzaje różniące się zarówno sposobem wpuszczania kręgów jak i konstrukcją niektórych kręgów, studni wieronych jest kilka rodzajów ale od rodzaju ważniejszy jest sposób ich wykonywania bo może to być metoda: - wpłukiwana - w większości nie zauwazy warstw o miąższości poniżej 1-3 m, - z wiertnią ślimakową - jw - z wybierakiem - tam metoda jest bardzo dokładna ale zwykle znacznie droższa od pozostałych czyli jak widac nie tylko wytyczenie ale także dobór rodzaju studni i jej metody wykonywania a na koniec dobór podnośnika wody bo inaczej nic z tego nie będzie dla przypomnienia jak wygląda żuraw http://rebkow.za.pl/studnie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 09.04.2006 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 ten różdzkasz to zachwalany przez wszystkich sasiadów on robił w pobliskim rejonie wszystkim studnie jeden sie tylko wyłamał i zrobił wiercona na 20 metrów jak wieksza susza w lecie to wody nie ma. Sasiedzi maja studnie na ok 8 kręgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość SS 09.04.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 ten różdzkasz to zachwalany przez wszystkich sasiadów on robił w pobliskim rejonie wszystkim studnie jeden sie tylko wyłamał i zrobił wiercona na 20 metrów jak wieksza susza w lecie to wody nie ma. Sasiedzi maja studnie na ok 8 kręgów jakie, dennonaciekowe czyli zagłebione w warstwie, czy bocznonaciekowe czyli z kręgami filtracyjnymi lub z obsypką? i jaki jest w nich poziom wody dziś bo to jest najniższy poziom i drugi taki będzie we żniwa SJS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 12.04.2006 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 ja wczoraj pytalem u "kopaczy studni" to podali mi nr do rozdzkarza i niby bierze 20-30 zl i okresla zawsze trafnie (podobno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 12.04.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 A jak rozdzkarz pokaze , ekipa wykopie ( wywierci ) , a wody nie bedzie , to kto poniesie strate - inwestor , wykonawca , rozdzkarz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość SS 12.04.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 A jak rozdzkarz pokaze , ekipa wykopie ( wywierci ) , a wody nie bedzie , to kto poniesie strate - inwestor , wykonawca , rozdzkarz ? a jeśli przed zamówieniem różdżkarza wykonano sześć pustych odwiertów a różdżkarz wskazał i była woda to różdżakrz powinien dostac jako wynagrodzenie równowartość szęściu odwiertów? martwisz się o wskazania różdżkarzy a dlaczego nie zadajesz tego samego pytania dla metody elektrooporowej? tam trafnośc jest 50% a wedłu podobnie do ciebie myślących to przecież naukowa metoda i co tamta może złe wskazania? SJS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość SS 12.04.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 ja wczoraj pytalem u "kopaczy studni" to podali mi nr do rozdzkarza i niby bierze 20-30 zl i okresla zawsze trafnie (podobno) jeśli bierze tylko 30 zł to mu nikt głowy nie zawraca że coś nie wyszło nie ma metody dającej 100% gwarancji w przypadku negatywu jeszcze około 50% jest szansy na wodę przy zmianie rodzaju studni będzie na ten temat w najbliższym Muratorze SJS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał D 27.04.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 U mnie różdzkarz wziął 500zł ale był z polecenia firmy która wierciła po nim kilkaset razy, zawsze skutecznie. Problem w tym iz wode mam na 30 m w mert studni wierconej to 300 zł netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murek24 30.05.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witam widzę że stary temat ale może ktoś korzystał z metody sejsmoelektrycznej w poszukiwaniu złoża wody? Zastanawiam się czy ta metoda jest skuteczna i trafna mam zamiar wywiercić sobie studnie na mojej działce i posiadać darmową wodę. Opis tej metody znalazłem na tej stronie: http://www.szukaniewody.pl/metoda-sejsmoelektryczna/ zna ktoś może tego gościa może ktoś u niego coś już zlecał? Proszę o kontakt na Priv. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilion 31.05.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Istnieją specjalne sensory przy pomocy których można badać warstwy które znajdują się pod ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 20.01.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 A ja znajduję patrząc w szklaną kulę. Mam specjalnie wykonaną szklaną kulę z kryształu górskiego, nigdy mnie nie zawodzi. Promieniowanie rozchodzi się po sferach, w każdym kierunku, więc wszystkie metody oparte na płaszczyźnie są szarlatanerią. Tylko szklana kula odzwierciedla doskonale promieniowanie i daje najlepsze efekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts