cineusz 15.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Nietety, cena za materiały obejmuje tylko to co wymieniłem, czyli pustaki, bloczki, drewno konstrukcyjne i szalunkowe, stal, dachówkę z oknami połaciowymi i rynnami. Jeśli chodzi o robociznę, to obejmuje ona wszystko dot. stanu surowego, tzn. łącznie z izolowaniem fundamentów i wyciągnięciami kominów z klinkieru. Właśnie też załatwiliśmy kredyt. I też w GE Money Bank. Wg mnie dostaliśmy bardzo dobrą ofertę (poprzez Expandera). Oprócz spłaty kredytu, zobligowaliśmy się do oszczędzania miesięcznie 300 zł. w funduszach inwestycyjnych. W związku z tym dostaliśmy kredyt we frankach na oprocentowanie 3,05% i 1,2% marży. A jakie warunki Ty dostałeś Jubiler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 19.03.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Hej czy ma ktoś zdjęcia z realizacji domu w aloesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6dziewiatka7 19.03.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam Was serdecznie Domek śliczny, dzisiaj kupilam nowy katalog Archonu, i oglądałam Wasz domek: Dla mnie niestety za drogi ( dach!!!!!!!!) Będę budowała Dom w Melisie , ale dokleję garaż. Ale wyczytałam, że mogą zamienić dach 2-spadowy na 4-spadowy i odwrotnie, oraz że kosztorys za niecałe 100 zł, a co do ciepła uciekającego do góry to wyczytałam na forum, że wystarczy zamontować kominek z takim wariatem(nie wiem jak to się nazywa, ale działa jak dmuchawa w dół) i podłogówka na dole i podono wystarcza Pozdrawiam Was cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineusz 21.03.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Mam pytanie. Czy ktoś z Was posiada zestawienie materiałów dla aloesa ver. 2? My jeszcze nie kupiliśmy cegieł, a tyle się słyszy że ciężko je dostać, że chciałbym wiedzieć ile szacunkowo ich potrzeba. Jeśli ktoś miałby zestawienie materiałów (lub znał szacunkową ilość cegieł) to proszę o info. W razie czego podaję maila: [email protected]Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przecławianie 21.03.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam wszystkich, czytamy już z mężem od pewnego czasu wasze relacje ze zmagań z budową. My też zabieramy się za dom w aloesie 3. Czekamy właśnie na pozwolenie na budowę i jednocześnie jesteśmy na etapie wyboru ekipy budowlanej. Zaczęliśmy też badać rynek materiałów budowlanych i zastanawiać się nad wyborem dachówek, okien, oraz materiału na ściany. Nikt z Was jeszcze nie pisał nic o oknach (poza dachowymi). Czy macie już jakieś oferty cenowe? na plastiki lub drewniane? Jak ustalimy już jakieś ceny na wykonanie stanu surowego to damy znać, nasze ceny będą z okolic Szczecina, może komuś z Was ta wiedza się przydai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 01.04.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 02.04.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Mam wiadomosc zaczynamy w tym miesiacu! Odliczam dni ehhhh Jofia - Cieszymy się, że już zaczynacie w tym miesiącu. Bardzo Was proszę o zamieszczanie zdjęć z kolejnych etapów budowy tego cudeńka. Pozdrawiam i życzę duuuuuużo powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 02.04.2007 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Jubiler Dziekuje i oczywiscie zdjecia sie pojawia. Na poczatku za duzo nie bedzie sie dzialo, ponoc maja wylac lawty i zrobic miesieczna przerwe, ale do ktoregos sierpnia ma wszystko stac No chyba, ze znajda wiecej czasu teraz. A wy kiedy startujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 02.04.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Jofia - My planowo mamy wystartować 1 sierpnia. Zobaczymy jak będzie w praktyce. Termin zakończenia stanu surowego ustalony jest na 31 października. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przecławianie 04.04.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Hej Przecławianie Witajcie Cieszyme sie, ze nas coraz wiecej. Zycze szybkiego otrzymania pozwolenia na budowe Jezeli chodzi o okna to my myslimy o plastikach Avante. No tak naprawde to sie okaze w najblizszym czasie, bo robimy w tej chwili taki osobisty kosztorys i troche nam sie zasoby kurcza. Mam wiadomosc zaczynamy w tym miesiacu! Odliczam dni ehhhh Tak rośniemy w siłe ale my mamy już pierwsze pytanie. wspomniałaś o oknach avanti, my dzis probujemy dopasować jakieś standarciki na parterze i ni jak nie wychodzi , czyżby w aloesie wszystko trzeba robić pod konkretne zamówienie. jak to jest z Twoim avanti?? dopasowałaś czy będziesz zlecać- ciekawe jak to ma sie do kosztorysu jesli okna miały by być na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineusz 11.04.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Jeśli chodzi o okna avante to jest tylko nasz plan narazie. Nawet nie orientowaliśmy się jak wyglda sprawa z ceną - podobno są nieco droższe ale też bardzo odstają jakością od inych firm i warto nieco dopłacić. My dosyć mocno pozmienialiśmy okna na parterze. Zaraz po wymurowaniu całości (czyli wg planów pod koniec lipca) zamierzam przyjachać na budowę z osobą z firmy avante żeby zdjęła dokładne wymiary okien (daleko nie mają - jakieś 15 km). Wczoraj geodeci wyznaczyli nam budynek na działce Paliki już stoją. W sobotę wjeżdża fadroma i za niecałe 2 tygodnie murarze ruszają do boju. O zdjęcia trzeba męczyć Jofię - żonko kopsnij się no na działeczkę Jeśli zamierzacie spędzić wakacje nad Bałtykiem w okolicach Władysławowa to zapraszamy do nas na budowę. Będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 11.04.2007 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 11.04.2007 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 No dobra mam jedno zdechle zdjecie z komorki. Ale na takim etapie budowy to nie za bardzo wam sie spodoba Zeby powiekszyc, trzeba kliknac na zdjecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesik 14.04.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich! Jofia fajnie że już ruszyliście z budową.Pilnie śledze wasze poczynania i mam nadzieje że tych zdjęć będzie więcej.Niestety my chyba ruszymy z kolejną wiosną.Jesteśmy na etapie adaptacji projektu który złożyliśmy w marcu i ma być gotowy na koniec czerwca. Pozdrawiam i życzę powodzenia! [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 16.04.2007 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Agnesik witaj ponowie A jakich zmian dokonaliscie w projekcie?? A zdjec oczywiscie bedzie wiecej Na razie mamy wykop. U nas wyszedlna 40 cm i zrobil go nasz wujek prawie za friko Murarze beda ponoc w poniedzialek Jeszcze symbolicznie zdjecie. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesik 18.04.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Hej! Zmian dokonaliśmy niewielkich.Z tyłu garażu "dokleiliśmy"pomieszczenie i tam będzie kotłownia.Nieładnie to wygląda ale z tyłu domu może być.Nie chcieliśmy naruszać konstrukcji dachu ze względu na koszt.Myśle jeszcze o powiększeniu wiatrołapu i zrobienie garderoby ale zobaczymy jakie rozwiązanie nam zaprezentuje nasza pani architekt.Napewno wentylacja mechaniczna z rekuperatorem i wymiennikiem ciepła.Jak dla mnie to projekt jest idealny ma wszystko to czego szukałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Error_2006 22.04.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam. jesli jest to mozliwe prosze o zdiecia wnetrza aloesika 3 i i o kontakt osob budujacych i wybudowanych w okolicach Krakowa [email protected] Aloesowcy z południa- łaczmy sie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 28.04.2007 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 04.05.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Hop hop czy ktos tutaj w ogole zaglada? Wobec tego napisze krotko, co by monologu nie prowadzic Wyceniamy okna i bylismy u piewrwszego lepszego stolarza w sprawie schodow, bo gdzies wyczytalam, ze moga byc z nimi klopoty. No i sa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 05.05.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witaj JOFIA. Jakiego rodzaju kłopoty są ze schodami ???? Napisz coś bliżej, bo już zaczynam sie martwić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts