JENTIK 11.03.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Wybór moim zdaniem zależy od paru spraw .1 ile chcesz przeznaczyć na ten cel potem ilu mieszkańców a potem ile samochodów ,a na końcu pooglądaj dom w realu lub na zdjęciach .Życzę przyjemnej zabawy . JENTIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIA1719504740 01.04.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam !Ja także buduję aloesa będzie to dom w aloesie 3 . Właśnie trwaja prace nad fundamentami. Zmiany jakie dokonaliśmy:- Wyprostowana ścianka zewnętrzna tam z tyłu za garażem, gdzie niby miało być miejsce na drewno do kominka,- usunęliśmy drzwi w garażu te tylne,- okno w salonie będzie do samej ziemi, - kuchnie będziemy chcieli częściowo zamknąć,- nie będzie okna dachowego w łazience (tam są 2 a my robimy jedno), tak samo w pralni w projekcie są 2 okna a my robimy jedno. chyba tyle:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Polak 04.04.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Klamka zapadła - projekt kupiony. Dziękujemy Michałowi i jego uroczej Małżonce że pozwolili na obejrzeć swój dom. Jednak zobaczyć "na żywo" a na planie to dwi różne sprawy. Dom jest przytulny a jednocześnie wystarczająco obszerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 07.04.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Klamka zapadła - projekt kupiony. Dziękujemy Michałowi i jego uroczej Małżonce że pozwolili na obejrzeć swój dom. Jednak zobaczyć "na żywo" a na planie to dwi różne sprawy. Dom jest przytulny a jednocześnie wystarczająco obszerny Dziękuję za cieple slowa i życzę powodzenia w budowie. Cieszę się ze moglem pomóc w ten sposób. W czasie kiedy my szukaliśmy projektu i trafilismy na dom w aloesie niewiele osób mialo go juz wybudowany. Trzymam kciuki za wszystkich aloesowiczów w nowym sezonie budowlanym. Michal Wdowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudo 21.04.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam zamierzam postawic domek i wpadł mi w oko projekt aloes 4. Chetnie jednak przed kupnem projektu obejrzalbym domek na zywo (moze byc tez aloes 2, aloes 3 ). Jestem z pomorza jezeli ktos bylby tak mily z woj. pomorskiego, warm-maz i pozwolil mi na obejrzenie bylbym wdzieczny. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisiak2312 22.04.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Mam ogromną prośbę do osoby o loginie MMILA SYMPATYK FORUM, czy mogłaby zrobić taką wizualizację dla poddasza domku, gdyż trudno wyobrazić mi sobie jak wyglądają pokoje i czy są obstawne.Jeśi byłoby to możliwe- to bardzo dziękuję za przesłanie na meila [email protected], gdyż ja zastanawiam się dopiero nad kupnem tego projektu...pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisiak2312 22.04.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Mam ogromną prośbę do osoby o loginie MMILA SYMPATYK FORUM, czy mogłaby zrobić taką wizualizację dla poddasza domku, gdyż trudno wyobrazić mi sobie jak wyglądają pokoje i czy są obstawne.Jeśi byłoby to możliwe- to bardzo dziękuję za przesłanie na meila [email protected], gdyż ja zastanawiam się dopiero nad kupnem tego projektu...pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magrad26 25.04.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jeśli ktoś z Państwa buduje dom w aloesie 4 to proszę o wymainę zdań,o fotki ewentualnie.A może ktoś z dolnośląskiego wybudował dom w stanie surowym.Ja dopiero zastanawiam sie nad projektem domu.Miała być celozja ,ale teraz odkryłam ten projekt(aloes 4) i juz nie wiem,który lepszy.Może ktoś ma w surowym stanie do obejrzenia?Czy działka 9ar w kształcie prostokąta,może być za mała na ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 26.04.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Czy działka 9ar w kształcie prostokąta,może być za mała na ten dom? Wszystko zależy jakie są proporcje tej dzialki. Wedlug informacji ze strony archonu Min. wymiary działki 23,10x19,70 m Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magrad26 27.04.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Tak minimalne wymiary zostały by spełnione,w sumie nie wiemy dokładnie ile na ile, u geodety a są jakieś problemy , jesteśmy w trakcie jej podziału.W czwartek mąż idzie tam to się dowie więcej. Ale wiadomo,że trochę podwórka musi zostać na piskownice dla dzieci,na jakieś kwaiatki ,szopkę jaką itd.Do tego mamy dwa auta czyli najpierw budujemy dom z jednym garażem a potem poszerzymy go jedynie o wiatę bo tak taniej. Układ domu jest piękny,u mnie bok lewy domu ten najbardziej doświetlony to południe a przód domu byłby zachodem.To chyba dobry układ ,prawda??? Budowa napewno potrwa kilka lat u nas gdyż zaczniemy prawie od zera.Do wiosny planujemy uskładać materiały,już mamy 2000szt poromura porotherm Roben i pręty,a nie wiemy jeszcze jaki projekt wybierzemy? Kto z Państwa pomoże mi ???Interesuje mnie ile pieniędzy pochłonie budowa takiego domu w średnim standardzie?? Dom w aloesie 4?Proszę o informacje w miarę dokładne gdyż ułatwi mi to także decyzję. Czy wybierająć projekt z dachem dwuspadowym-aloes 4 zaoszczędzimy dużo niż gdybyśmy wybrali aloesa 2 lub 3? Jeśli ktoś nie chce tu pisać o kosztach to proszę na email: [email protected] I czy wreszcie kosztorysy archonu a wydatki pokrywają się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 30.04.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 magrad26 Co do ceny stanu surowego otwartego to u nas wyszlo ok 160 tys. (zakladalem 125-135 ale teoria 10% niedoszacowania sprawdza się znakomicie)Z wyceny pewnie da się urwać na robociźnie bo z materialów pewnie niewiele.U nas koszt ten zawiera ok 25 tyś robocizny. Dach wykonywalem sam z tatą więc sporo na tym zaoszczędziliśmy. Co do aloesa 4 to dach dwuspadowy powinien wplynąć na pomniejszenie kosztu budowy ale nie będzie to kolosalna różnica.Powodzenia w zalatwianiu formalnościPozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magrad26 01.05.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Panie Michale bardzo dziękuję za odpowiedź.My mamy już poromura i trochę pręta kupionego tak na oko.Bo do końca nie wiemy jeszcze czy to będzie ten projekt choć mi zaleźy bo piękny tu salon cudownie doświetlony oraz zauroczyła mnie ta antresolka.Nasza działka będzie miała ok.38 metrów na 27 czy jakoś tak,w każdym bądź razie wychodzi 10ar.Planujemy choć część piwnicy pod domem.Chcielibyśmy postawić w przyszłości ogrzewanie na eko groszek,a tam duży kocioł no i ,żeby się nie kurzyło chcielibyśmy choć troche piwnicy i na jakieś manele kawałek.Wtedy w miejscu obecnej kotłowni zrobiła bym łazienkę ,zaś w łazience spiżarkę ,schowek na większe gary itd. Czy ktoś z Państwa orientuje się ile podwyższy to cenę budowy taka piwnica ?np.pod jedną trzecią albo pod połową domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magrad26 03.05.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 a dziś wpadłam na kolejny pomysł:a może zamiast piwnicy w obecnej kotłowni z projektu aloes 4 zrobimy sobie taki schowek,spiżarkę czyli taką spiżarko-graciarnię,a za garazem dobudujemy kotłownie na eko groszek tam wychodzi wnęka na 16metrów ,tylko ciekawe czy jest taka możliwość ze strony archonu?Czekam na odpowiedż. Piwnica za droga jednak a skoro zaczynamy prawie od zera to chyba lepiej zrezygnować bo byśmy sie budowali 100lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFALM1981 02.06.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam, Może ktoś ma fotki, na których widać szalunek koła...??? Będe bardzo wdzięczny może jakieś rady czym zaszalować to koło. Dzięki A to mój aloes http://foto.onet.pl/3fmp0,4g4660o8n64n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 18.06.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 "w aloesie 4", juz po adaptacji i zrobilismy podobnie, jak myślisz: z kotłowni zrobimy sobie pomieszczenie gospodarcze, spizarnie czy co tam wyjdzie, garaz powiekszylismy i wydzielilismy w nim kotłownie - jest to mozliwe. Nasza kotłownia poki co bedzie malutka, bo mamy mieć gaz ziemny, ale bedzie tam tyle miejsca, ze w razie gdyby ceny gazu drastycznie przewyższyły ceny ekogroszku to wstawimy tam piec na ekogroszek wlasnie. Nasz garaz bedzie wygladal jak dwustanowiskowy, ale samochod wejdzie do niego tylko jeden - zyskamy jednak troche powierzchni na rozne graty typu rowery, kosiarki, krzesła, stoł ogrodowy itp. Bo nie chcemy z kolei juz zadnej szopy na dzialce. No i za 2-3 tygodnie ruszamy z fundamentami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 20.06.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witam, Może ktoś ma fotki, na których widać szalunek koła...??? Będe bardzo wdzięczny może jakieś rady czym zaszalować to koło. Dzięki A to mój aloes http://foto.onet.pl/3fmp0,4g4660o8n64n Na szalunek kola wykorzystalem sklejkę 8mm, jest wystarczająco sztywna a jednoczesnie daje się wyginać. pod kolem wykonaliśmy cale deskowanie, potem obrys zewnętrzny, wewnętrzny element wykonalem z boku i po zazbrojeniu kola wstawiliśmy do do środka. moze bedzie coś widać na zdjęciach ze stopki Pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFALM1981 21.06.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam, Dzięki za odpowiedź, już sobie poradziliśmy. Użyliśmy blachy przymocowanej do powycinanych desek. Bardzo fajnie wyszło, równo, beż zadnych nierówności. Jeszcze raz dzięki pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaH84 27.07.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 witam serdecznie, budujemy aloesika 3 z piwnica zdjecia na foto onet wprowadzilismy kilka zmian: 1 nasz aloesik 3 jest podpiwniczony 2, kuchnie i tym samym gabinet(u nas to pokój goscinny) powiekszylismy (sciana przesunieta o +1m ) 3, garaz powiekszylismy- sciana przesunieta o +1m, umiescilismy 2 mniejsze okna w garazu i przesunelismy drzwi 4, nie mamy przejscia z garazu do domu 5,kotlownia znajduje sie w piwnicy, natomiast w miejscu pierwotnej kotlowni bedzie lazienka 6, tam gdzie w projekcie znajude sie mala lazieneczka na parterze beda schody do piwnicy 7,w gabinecie (pokoju goscinnym) male, wąskie okno zastapia luksfery- w takim malu pomieszczeniu nie potrzebne sa 2 okna, ale usuniecie go wywolaloby niekorzystne zmiany w wyglacie elewacji budynku- z tad ten pomysl8, w pomieszczeniu nad garazem bedzie duza garderoba bez scianek dzialowych 9, lazienka bedzie powiekszona- przesunieta zostanie sciana miedzy pokojem a lazienka 10, rezygnujemy z 1 balkonu , zamiast niego bedzie pólokragle okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaH84 27.07.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 zdjecia w foto onet pl : katalog czas wolny , hobby/ dom-mieszkanie/nasz dom w aloesie 3 obecnie jestesmy na etapie zbrojenia 2 stropu jak skoncza umieszcze pare fotek. http://foto.onet.pl/nhbb6,8chc2xge8rk0,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaH84 27.07.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 http://archon.pl/projekty-domow-galeria-forum/381?topic_id=6938 to jest projekt naszej piwnicy- taki od reki, mam nadzieje ze w miare czytelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts