Pawex3000 20.08.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Zdjęcia z realzizacją są na forum archonu. Jeżeli ktoś ma ochotę poogladać to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 20.08.2007 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam bez zdjec-niestety rozlozyla mnie choroba Strasznie jestem ciekawa wlasnych postepow Robjar-my w 2 nie mielismy drzwi z tylu, ale je dodalismy i beda anty wlamaniowe. Powiekszylismy tez onko w salonie do ziemi-wyglada super! Jubiler-polecam Ci te suwanke. Mamy teraz taka w domu i jest rewelacyjna. Za nia postawilismy sofe i zyskalismy sporo przestrzeni. A wygoda w uzytkowaniu to jeszcze kolejny plus. Wyglada tak: http://img76.imageshack.us/img76/5427/salon7nb8.jpg Nasza bedzie "zamaskowana" i oczywiscie ze szprosami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 21.08.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Potrzebuje zdjęć żbrojenia koła w stropie .Czy ktoś takie posiada .? Czy mieliście problem z wykonaniem tego koła.Bardzo prosze wszystkich o informacje. I jeszcze jedno pytanie-w projekcje ścianki działowe są zalecane z plyt kartonowo-gipsowych czy nie ma problemu ze zmianą na pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 21.08.2007 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Hej Zwleklam sie i poszlam na budowe. Zdjecli szalunki i zrobilo sie 2 razy wiecej metrow Zrobilam troche nieudolne panoramy, zebyscie sobie dokladnie zwiedzili pomieszczenie. Jagodka-niestety zdjecli wszystkie szalunki oprocz tych z kuchni-sama nie wiem dlaczego Na nieszczescie nawet ich dzisiaj nie bylo i nie moglam ich poprosic zeby je zdjeli. Robjar my robimy scianki dzialowe z pustakow. Nie widzimy przeszkod. Zaraz zobacze czy mam gdzies zdjecie zwiazanej antresoli. Oto nasza wiezba w zasadzie skonczona. Biedny ciesla przez naszych murarzy, przychodzil codziennie po swojej pracy i siedzial do wieczora. Dzisiaj ma poprzycinac krokwie, dodac dwie belki do wykuszu i chyba koniec. ... Na samym wejscu widac antresole. Calkiem przyjemny widok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 21.08.2007 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Robjar mam tylko taka: http://img250.imageshack.us/img250/8603/antresolazbrojeniecj7.th.jpg U nas antresole do konca wiazali jak juz zalewali strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawex3000 22.08.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich. Mam do was pytanie odnosnie ściany kolankowej. Widze na zdjęciach u was różne wyskości np. dwa Max + wieniec to około 55 cm, 3 siporex to około 80 cm, 4 Max + wieniec to około 90 cm. Mam wrażenie że niektórzy dają mniej niż w projekcie (bo w projekcie jest 95 cm) to zmnijesza pokoje na górze. Jestem sam przed relaizacją góry i nie wiem ile dać żeby nie zepsuć czasem dachu lub niezrobić klitek na górze. Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 22.08.2007 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Pawex3000 Nie bardzo rozumiem twoje wyliczenia. Wszystko zalezy od tego jaki masz projekt. Wiem, ze najmnijsza scianke kolankowa ma aloes 3 i ma tez mniejszy kont nachylenia dachu. My w aloesie 2 mamy niby scianke 107 cm, ale z pustakow wyszla minimalnie wieksza - na 114 cm i jest ok. Nie scinalismy pustakow do poziomu 107. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawex3000 22.08.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 a ile dałaś pustaków i jakich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineusz 22.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 No Jofiu nie zgodzę się z Tobą . Ściankę kolankową mamy dokładnie tak wysoką jak w projekcie. Jeśli chodzi o ściankę kolankową to pamiętajcie, że najważniesze jest zachowanie identycznych jak w projekcie różnic wysokości poszczególnych jej elementów. Inaczej cieśla nie zrobi wam dachu bo konstrukcyjnie będzie to niemożliwe Przykładowo, jeśli podnosicie lub obniżacie ściankę o 10 cm to zróbcie tak wszędzie (również nad garażem i oknami na okrąglaku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineusz 22.08.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 a ile dałaś pustaków i jakich ? 3 pustaki + wieniec 22 cm (razem 99 cm) + mur-belka (14cm) = 113cm Oczywiście nad garażem i nad okrąglakiem są inne wymiary - nad garażem jest znacznie niżej. Pamiętaj, że budujemy wersję 2 aloesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawex3000 22.08.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 A dlaczego nad okrąglakiem niżej? Nie wyjdą jakieś jaja z dachem? Ja buduje aloesa bez wersji garazowych ale akurat okraglak jest wszedzie taki sam i w projekcie mam 107 cm sciany kolankowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineusz 22.08.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Kurcze nie mam przy sobie planów (jeden egzemplarz ma cieśla a drugi kierownik budowy), ale na jeśli się nie mylę to na rys A-5 masz wysokości. Zwróć uwagę, że nad okrąglakiem jest niżej. Nie pamiętam dokładnie o ile - ale chyba 68 cm (głowy nie dam). Poza tym - nikt wcześniej o tym nie pisał, projektanci trochę źle obliczycli wysokość właśnie nad okrąglakiem (cieśli nie wyszło wg projektu) i trzeba było dodać jeszcze jedną mur belkę. Jofia nie zrobiła zdjęć scianek kolankowych - chora jest i na budowę nie pójdzie. Ja zrobię zdjęcia jutro i wyślę pod wieczór - przyłożę miarę żeby było widać wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 22.08.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 a ile dałaś pustaków i jakich ? 3 pustaki + wieniec 22 cm (razem 99 cm) + mur-belka (14cm) = 113cm Oczywiście nad garażem i nad okrąglakiem są inne wymiary - nad garażem jest znacznie niżej. Pamiętaj, że budujemy wersję 2 aloesu Kurcze bylam pewna, ze wedlug projektu mamy scianke 107 cm. No tak przynajmniej pisza na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawex3000 22.08.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Ja mam złożony problem tego dachu ponieważ wykonuje jeszcz stropodach przed stawianiem więżby więc ten okraglak jet dla mnie dość ważny, bo na pozostałej części to nie ma problemu. Ale tu muszę jakość to sobie wyobrazić aby coś nie spalić i właśnie nie wiem jak te ściany kolankowe i resztę ze sobą powiązać. Ale myśle że fachowcy coś wymyślą i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawex3000 22.08.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 O to kilka zdjęćhttp://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=894a1e692494015b]http://images13.fotosik.pl/44/894a1e692494015bm.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawex3000 22.08.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 http://images29.fotosik.pl/67/5048255872cbf2dam.jpg' alt='5048255872cbf2dam.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawex3000 22.08.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 http://images28.fotosik.pl/66/3ea4fab3a51d2e39m.jpg' alt='3ea4fab3a51d2e39m.jpg'> [/img]http://images21.fotosik.pl/376/a32ab002873c8e8cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 23.08.2007 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Pawex no piekny domek Ci rosnie Zapomnialam powiedziec, ze postanowilismy dac dwa okna dachowe nad antresola. Nie moglismy przebolec, ze to piekne swiatlo wpadajace od gory ma zostac zasloniete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 23.08.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Jofia a da się tam wcisnoć jakieś okna.Jak tak to może juz masz jakieś zdjęcia zeby można bylo zobaczyć .Ile kosztowało was zrobienie stropu material+robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 23.08.2007 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Robjar da sie wcisnac calkiem sprytnie, ale nie w ten kosz, bo tam to ponoc i tak zly pomysl (bedzie tam zalegal snieg), tylko na polaciach obok kosza symetrycznie do tych w pokojach. Co do kosztow-nie wiem czy pisalam, ale mezowi spalil sie dysk i nasze kalukacje przepadly A kazda srubke spisalismy. Moze Cinek bedzie pamietal jaki to mniej wiecej koszt. No i wazna rzecz. Wracam z budowy, wiec na swiezo. Jestem zla ze nie dalam sie przekonac panu od okien zeby odrobine zmniejszyc (zwezyc) to okno balkonowe w kuchni. Ma az 110 cm i jak sie otworzy to skrzydlo to bedzie prawie na pol kuchni. Te drzwi powinny byc albo dzielone na pol albo mniejsze. No i dobrze, ze zaczelam interesowac sie zabudowa. Poszlam z miara i pomierzylam. Te drzwi odstaja dokladnie 60 cm od sciany a zabudowy kuchenne wlasnie tyle maja-a gdzie tynki???? O nie musialabym miec 110 cm wolnej przestrzeni za drzwiami ! Postanowilisy, ze przesuniemy je o 15 cm i wtedy spokojne zrobie tam sobie zabudowe. Drzwi na szczescie otwieraja sie w prawa strone, wiec bedzie tam mogla stanac nawet dwudrzwiowa lodowka i skrzydla nie beda ze soba kolidowaly. Czy w wersji 3 tez tak macie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts