mcesarz 03.09.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 U nas nie ma garażu, mamy 8 warstw i poszło nam 1900 szt Wymiary pustaka to 38/24/12, układaliśmy na grubość muru 38 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 04.09.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 szukamy właśnie koloru dachówki i za nic nie możemy dobrać, może pochwalcie się waszymi kolorami i napiszcie jaką dachówkę kładliście. My myślimy nad creatonem albo rupp ceramiką, kolory to albo szara albo miedziana, nie glazurowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 04.09.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 My wybralismy Roben Falista Plus kolor miedziany. nie chcieliśmy eksperymentować z kolorami i pozostaniemy przy sprawdzonym kanonie : ceglany dach i bezowa elewacja. Moze juz troche opatrzone ale nam sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms.waw 04.09.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Wielkie dzięki wszystkim za pomoc U nas będzie garaż, dzisiaj znalazłam bloczki fundamentowe po 3,15 szt z transportem i rozładunkiem co myślicie o tej cenie - wydaje mi się że jest spoko ?? a za dwa tygodnie Panowie wchodzą do kopania fundamentów - i już się nie mogę doczekać rezultatów. Mam jednak nadzieję, że nie okażą się ekipą niegodną polecenia , a na razie mamy już za sobą wiercenie studni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms.waw 04.09.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 i możemy polecić ekipę do wiercenia są z okolic Błonia - i wiercą w tamtych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcesarz 04.09.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 My wybralismy Roben Falista Plus kolor kasztan. Cena bloczków ok, my płaciliśmy 2,9. Ponieważ dopiero zaczynasz możesz poczytać nowy temat na forum, utworzyłam go żeby podawać kolejno poniesione koszty i na co zwracać uwagę przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcesarz 04.09.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-domku-aloes-2-bez-garazu,t139038.htm Jutro będę robić nowe zdjęcia, bo skończyli parter i wypiszę resztę poniesionych kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voffka75 04.09.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 dużo foto po chodzie budownictwa, a foto po finale budownictwa nie widział. chcę spojrzeć foto wewnątrz w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcesarz 04.09.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 dużo foto po chodzie budownictwa, a foto po finale budownictwa nie widział. chcę spojrzeć foto wewnątrz w domu. Tu masz linka do forum gdzie jest już wiele zdjęć z wewnątrz http://www.archon.pl/forum_images/show_images/381?page=22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voffka75 04.09.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 dziękuje, ich widziałem, tą strona internetowa patrzyła wszystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms.waw 10.09.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 mamy niestety opóźnienie Panowie budowlańcy wzięli niestety za za dużo prac i jakiś miesiąc mamy opóźnienia. Mam jednak nadzieję, że w tym roku chociaż zrobimy fundamenty Właśnie dostaliśmy na miary na architekta wnętrz, ale dokumentację mamy w Starostwie i jeszcze nie kwapią się żeby wydać. I stąd moja prośba czy może ktoś ze skanować rzuty parteru i piętra oraz potrzebnych przekrojów,i rzuty instalacji i podesłać mi na meila. [email protected] gdyż ten architekt jest tylko w Polsce do końca miesiąca a z naszymi urzędnikami to nic nie wiadomo, a ja gapa zapomniałam zrobić xero. ;( A chcę żeby projekt wykonał właśnie on jeszcze przed jego wylotem. wielkie dzięki z góry. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JENTIK 10.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Miałem taki przypadek ......Skontaktuj się z archonem mo pomogli i przysłali ksero tego co mi było potrzebne....Tam są ludzie a nie urzędnicy........JENTIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms.waw 11.09.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Wielkie dzięki zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms.waw 11.09.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Dzwoniłam przesłali mi faxem. Jednak wymiary są nieczytelne a wersji elektronicznej nie przesyłają Bo w taki sposób bronią się przed plagiatem Więc cierpliwie czekam może ktoś mi pomoże pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcesarz 11.09.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 To zależy na kogo trafisz, ja prosiłam o rzut dachu z aloesa 1, bo architektka źle przerobiła u mnie w aloesie 2 dach i przysłali mi na emaila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JENTIK 11.09.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 W każdym mieście mają paru przedstawicieli którzy prowadza dystrybucje....wykaz w tylnej części katalogu, lub idz do urzędu w pokoju gdzie prowadzą ten temat weś kawę...............i skerują ci.U nas na południu to skutkuje.......................JENTIK powodzenia rusz i załtw,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 15.09.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Czy mieliście jakieś problemy z więźbą w aloesie 3? Czy wszystko jest dobrze wyliczone w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adriana zagrobelna 15.09.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam,czy jest na forum osoba z trójmiasta lub okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 16.09.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Czy mieliście jakieś problemy z więźbą w aloesie 3? Czy wszystko jest dobrze wyliczone w projekcie? Witaj Ofcbur. Wedlug mnie wszystko jest jak najbardziej w porządku. Ważne jest zachowanie różnicy poziomów między murlatami i plotwiami kalenicowymi. Szczególnie ważne przy podnoszeniu ścianki kolankowej. My podnosilismy ok 25cm.Wymiary z tabeli z ilością drzewa na więźbę jak najbardziej poprawna.(wystarczy dolożyć tyle ile zalecają w projekcie, nie pamiętam juz ale chyba ok 20-25cm) Ważne jest przedluzenie o tyle samo slupów i odpowiednio duzo elementów poziomych jak jętki Dach postawilismy w moim tatą we dwóch w tydzień (przy drobnej pomocy szwaga przy plotwiach kalenicowych i krokwiach narożnych). Zdjęcia w linku poniżej. Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 22.10.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 witam. Może ktoś pochwali się nowymi fotkami z budowy Aloesa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts