Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W ALOESIE pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 528
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc :)

U nas będzie garaż,

dzisiaj znalazłam bloczki fundamentowe po 3,15 szt z transportem i rozładunkiem

co myślicie o tej cenie - wydaje mi się że jest spoko ??

a za dwa tygodnie Panowie wchodzą do kopania fundamentów - i już się nie mogę doczekać :) rezultatów.

Mam jednak nadzieję, że nie okażą się ekipą niegodną polecenia :), a na razie mamy już za sobą wiercenie studni.

pozdrawiam

mamy niestety opóźnienie :(

Panowie budowlańcy wzięli niestety za za dużo prac i jakiś miesiąc mamy opóźnienia. Mam jednak nadzieję, że w tym roku chociaż zrobimy fundamenty :)

Właśnie dostaliśmy na miary na architekta wnętrz, ale dokumentację mamy w Starostwie i jeszcze nie kwapią się żeby wydać.

I stąd moja prośba czy może ktoś ze skanować rzuty parteru i piętra oraz potrzebnych przekrojów,i rzuty instalacji i podesłać mi na meila. [email protected]

gdyż ten architekt jest tylko w Polsce do końca miesiąca a z naszymi urzędnikami to nic nie wiadomo, a ja gapa zapomniałam zrobić xero.

;(

A chcę żeby projekt wykonał właśnie on jeszcze przed jego wylotem.

wielkie dzięki z góry.

pozdrawiam

Czy mieliście jakieś problemy z więźbą w aloesie 3? Czy wszystko jest dobrze wyliczone w projekcie?

Witaj Ofcbur. Wedlug mnie wszystko jest jak najbardziej w porządku. Ważne jest zachowanie różnicy poziomów między murlatami i plotwiami kalenicowymi. Szczególnie ważne przy podnoszeniu ścianki kolankowej. My podnosilismy ok 25cm.Wymiary z tabeli z ilością drzewa na więźbę jak najbardziej poprawna.(wystarczy dolożyć tyle ile zalecają w projekcie, nie pamiętam juz ale chyba ok 20-25cm) Ważne jest przedluzenie o tyle samo slupów i odpowiednio duzo elementów poziomych jak jętki Dach postawilismy w moim tatą we dwóch w tydzień (przy drobnej pomocy szwaga przy plotwiach kalenicowych i krokwiach narożnych). Zdjęcia w linku poniżej. Wszelkie uwagi mile widziane.

Pozdrawiam.

• 1 month później...