Jofia 05.05.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Jubiler Gdzies kiedys na forum archonu wyczytalam, ze nie mozna zmienic tych betonowych schodow na samonosne drewniane (jakis architekt tak komus powiedzial) i nie mialam pojecia dlaczego. Poniewaz jestesmy na etapie murowania zdecywowalismy sie pojechac do stolarza i zapytac czy by nam takich drewnianych w przyszlosci nie zrobil. A ten (a raczej ta przedstawicielka) za glowe sie zlapala i powiedziala, ze szef raz juz schody przy kominku robil i nigdy nie zrobi, nawet na betonie (bo takie robil) Ponoc drzewo strasznie wysycha, wygina sie od ciepla kominka i trzeszczy I co tu zrobic??? Polecila nam czym predzej przeprojektowac albo kominek albo schody-ale gdzie???? No i co teraz??? Trzeba sie jeszcze zastanowic nad zimymi schodami z kamienia buuuu Pierwsza wycena oknien plastikowych -25 tys . Ponoc sa juz po 3 podwyzkach tylko w tym roku wsumie juz 20% w gore. Ciekawostka powstaly limity na szyby stad te podwyzki! I maja byc kolejne Dlatego umowe chcemy podpisac na dniach. Jak na razie na wczesniejszych zakupach wychodzimy tylko bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 22.05.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 hej aleosowcy co się z wami dzieje ,dajcie znać!ludzie was potrzebują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 22.05.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Zgłaszam się Otóż chciałem pochwalić się wszem i wobeć, że trzymam w ręku prawomocne pozwolenie na budowę. Zakończyła się tym samym 18 miesięczna batalia o ten magiczny papierek !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 22.05.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Gratuluje i zazdroszcze ja na razie czekam na adaptacje projektu.Czy macie może wyliczony kosztorys na stan surowy zamknięty jeśli tak to prosze napiszcze szczegułowo co za ile.A jakich zmian dokonaliście i jaką dachówke wybraliście i jaki kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 22.05.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Co do kosztorysu - w obecnych czasach to się zmienia tak dynamicznie że trudno powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 22.05.2007 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Hej My rowniez dzialamy Rosna mury, kupilsmy tez juz okna i nawet brame garazowa A ha i okazalo sie, ze mamy tak nierowna dzialke, ze trzeba bylo zrobic bardzo gleboko wykop. Bedziemy mieli pod kuchnia i pokojem piwniczke!!! Oczywiscie cakowicie pod ziemia, wiec caly budynek bedzie normalnie na wysokosci ulicy. A ha i jakie to duze Teraz sie zastanawiam czy nie wileki domek wybralismy NIeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 22.05.2007 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Jubiler gratulujemy!!! No to teraz czekamy na relacje z budowy Czy wam tez tak strasznie dziala to forum muratora???? robjar Na pewno jak skonczymy stan surowy zamkniety to podliczymy koszty. Powinnismy zdazyc przed koncem lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 23.05.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 prosimy o zdjęcia waszych etapów budowy ,jak prezentują się schody w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 24.05.2007 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Robjar schodow jeszcze nie mamy. Sama jestem ciekawa kiedy beda je lac. Na razie widac ddduuzy salon , mala kuchnie, calkiem spory hol i duzo przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcesarz 25.05.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Jofia a gdzie te twoje piękne zdjęcia z realizacji budowy, tak pięknie ci szło do tej pory. Chcesz potrzymać nas w napięciu? Błagam wrzuć zdjęcia tego pięknego dużego salonu i tej ogromnej przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 26.05.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 mcesarz Przestalam wklejac zdjecia, bo myslalam ze nikogo nie interesuja Zaraz cos wyszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 26.05.2007 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Dzisiaj zazbroili nam strop, ale nie widac tego na zdjeciach Co do zdjec-nasz projekt to odbicie lustrzane Ze wzgledu na nierowna dzialke musielismy zrobic bardzo gleboki wykop i w praniu wyszla ta piwnica pod kuchnia i pokojem. Wejscie do niej bedzie z boku budynku a bedziemy tam trzymac graty z sezonu i inne rzeczy na ktore nie bedzie miejsca w domu Za to mam kupe pichanu do nawiezienia i to wszystko trzeba bedize zasypac A potem jeszcze wyrownac dzialke ehhh. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcesarz 26.05.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Jofia jak mogłaś pomyśleć, że nas nie interesują twoje postępy, ja tu prawie codziennie zaglądam i skrzętnie notuje twoje wydatki i uwagi na temat budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 26.05.2007 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 mcesarz podaj maila-moze sprawie Ci mala niespodzienke Milo mi, ze ktos to czyta Ja nie moge sie doczekac kiedy wszyscy rusza i podziela sie doswiadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 26.05.2007 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Albo juz nie-masz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcesarz 27.05.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Jofia jesteś kochana ale ta niespodzianka się na mnie obraziła i nie chce się otworzyć, spróbuję jeszcze później może się zlituje i otworzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matlik 27.05.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Jofia, gratuluje. Pięknie położona działka no i rośnie piękny domek. My z żona ciągle nie możemy się zdecydować na projekt. Rozważamy dom w aloesie 2, dom w orlikach 1 i dom w lobeliach. Zastanawiamy się również nad wybudowaniem z płyt praefa. Widzieliśmy domek pasywny zbudowany z takich prefabrykatów i był ok. Ostatnio zaszedłem z ciekawości na skład budowlany zapytać się ile kosztuje bloczek porotherm 25 no i .... aż mnie zatkało 12 zł. kurcze kumpel kupował parę miesięcy temu po 4,6 zł. Od pewnego casu na rynku budowlanym w 100% sprawdza się powiedzenie: "Taniej już było".Gratuluje tym którzy już zaopatrzyli się w materiały. Aloes 2 piękny domek, ale zastanawiam się na praktyczną stroną antresoli. Pozdrawiam wszystkich budowniczych aloesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 27.05.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Jofia bardzo nas interesuje wszystko to co dotyczy tego pięknego domu ,każde zdjęcie jest na wage złota a wszelkie porady i uwagi są ważne ,może zalożysz dziennik budowy ,każdy dzień postępów ,ceny.Bardzo by się nam to przydalo (tym ktorzy niedlugo zaczną swoje budowy).Twoje zdjęcia są super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 27.05.2007 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Dziekujemy matlik Nie dziwie sie, ze masz problem, wszystkie te domki sa sliczne. U nas oprocz zauroczenia zdecydowala szerokosc budynku i wlasnie okragla anteresola. Wczesniej rozwazalismy dom pod platanem. robjar ojj prawda. Ja sama chcialabym zobacz gotowa realizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matlik 27.05.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 My też myśleliśmy o platanie. Nawet widzieliśmy 2 sztuki. Platana 1 w Opolu, i platana 2 koło Wrocka. Piękne domki Niestety wszyscy mówią, iż są bardzo drogie w realizacji. No i dla nas trochę za duże 2 (i kiedyś + 2) W sumie aloes to taki mniejszy platan. Zastanawia mnie o ile aloes 2 jest tańszy w realizacji od platana 1. Przecież te domki są bardzo podobne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts