Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Melduję, że zdjęcia podjazdu wklejone do dziennika.

Małgoś pokryła się kropeczkami w sposób sugerujący kontakt z wirusem ospy wietrznej. Przede mną kolejne wyzwanie - jak się rozdwoić, żeby odbierać i odprowadzać Madzię, jednocześnie będąc w domu z Małgosią? Jakieś sugestie?

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może ktoś biegły w takich sztuczkach wykona wizualizację podjazdu z wrzosowiskiem dookoła pustego kręgu i szarym żwirkiem wewnątrz? Braza, Ty czujesz, że to do Ciebie?

Jakoś tak dziwnie nieczuła i mało inteligentna się nagle zrobiłam... :oops: :wink: :D

A na serio ... mam jakiś program do wizualizacji ogrodów, ale jeszcze go nie sprawdzałam i nie mam pojęcia z czym to się je :roll: Jeśli nie okaże się dla mnie za mądry, to sama wiesz, co ja Ci będę mówić :D :D

Braza, wcale nie masz napisane, żeś doradczyni od wnętrz ludzkich i domowych. Doradczyni i już!

Zabijcie mnie, ale nie powiem, ile kostka kosztowała. Byla kupowana w Brukbecie. Pamiętam tylko, ze panowie brukarze zaśpiewali dokładnie 50% ceny obowiązującej w okolicy za układanie, materiał przywieźli, rabat 15% od ceny katalogowej kostki (czytaj różnica w VAT) nam dali, przyjechali punktualnie, szybciutko i porządnie wszystko zrobili! Aż się wierzyć nie chce! Wykonawcy jak ze snu inwestora!

Impreza za nami. Wróciliśmy na dobranockę! :o Małgo cała w kropeczki i bardzo z tego powodu nieszczęśliwa. Drapie się okropnie!

Jutro pani dochtorka łaskawie przyjmie nas (być może). Łaskawie, bo żeby się normalnie zarejestrować, trzeba przewidzieć trzy dni wcześniej, że dziecko zachoruje. :roll:

Zabijcie mnie, ale nie powiem, ile kostka kosztowała. Byla kupowana w Brukbecie. Pamiętam tylko, ze panowie brukarze zaśpiewali dokładnie 50% ceny obowiązującej w okolicy za układanie, materiał przywieźli, rabat 15% od ceny katalogowej kostki (czytaj różnica w VAT) nam dali, przyjechali punktualnie, szybciutko i porządnie wszystko zrobili! Aż się wierzyć nie chce! Wykonawcy jak ze snu inwestora!

Agduś,

to ja mogę poprosić o kontakt do tych czarodzieji od kostki?

Podjazd pierwsza klasa!

Nie potrzebuję ani na wczoraj, ani na jutro. Tak z ciekawości bym zoczyła. Ciekawe, co bedzie wcześniej: wrzosowisko w naturze czy w komputrze.

Dzisiaj wreszcie sloneczko wyjrzało, ale co z tego, skoro jestem uziemiona przez kropeczki?

Jutro Andrzej społecznie meble w szkole robi, za tydzień ma zjazd, więc może za dwa powstanie wrzosowisko. No chyba, że Andrzej za tydzień pojedzie sam, to wtedy z wrzosowiskiem bym sama podziałała. Mielismy wprawdzie przy okazji zjazdu odwiedzić Opole, ale to wrzosowisko tez kusi...

Pani doktor na pewno rzeczywiście jest zapracowana i nie jej się czepiam a SYSTEMU. No bo cos jest nie tak, jeżeli nie można się dostać do lekarza bez rejestracji na kilka dni wcześniej!

Namiar podaję. Mam nadzieję, że popularność im nie zaszkodzila i nie narobią mi wstydu (poleciłam już kilku osobom i byli zadowoleni)

Spec-Bruk Krzysztof Piotrowski tel. 504 804 129

Trudno, wyglądnę przez okno i zwizualizuję w wyobraźni (kolejny raz :wink: )

Małgo dzisiaj nie ma nowych kropeczek, więc chyba idzie ku dobremu. Pani doktor nas przyjęła. Calkiem sympatyczna się okazała. Tylko czemu przez telefon pierwszego dnia powiedziala mi o pudrze w płynie (o czym wiedziałam), a nie powiedziała, że przy ospie nie wolno podawać ibuprofenu tylko paracetamol? Przeca gdyby Malgo wyższą gorączkę miała, to własnie Nurofen bym jej dała, bo Panadolu to chyba nawet nie mam w domu. :o

Mariku, napisz, jak się panowie spiszą, żebym wiedziała, czy można ich nadal polecać.

Coraz piękniej u Was - nie odmówię sobie na pewno zajrzenia na kawę, jak będziemy w pobliżu. :wink:

Proszę wszystkie żyjątka domowewygłakać i wyczochrać, zwłaszcza Misię (naszej nie ma :( ) i Emi!!!

No, a przede wszystkim Andrzeja i dziewczynki pozdrowić. :D

Zwierzaki wyczochram po kolei. Psukę najłatwiej, koty trzeba znaleźć, ale pewnie w domu siedzą, bo im zimno już i po nocach się nie włóczą. Świniarnię jutro, kiedy będę je karmiła, bo dużo tego tałatajstwa.

Na kawę zawsze zapraszam! Wiesz, że lubię gości!

Powolutku u nas pięknieje, powolutku... Tatusiowie się wypięli - nawet ci, którzy początkowo obiecowali pomoc. Andrzej samotrzeć z jednym panem te szafki robił i z wychowawczynią Magdy, więc zamiast pół dnia, całą sobotę w szkole siedział. W efekcie dolna łazienka wciąż nieskończona. Zostało malowanie od szablonu, poprawienie sufitu i dekorki, których jeszcze nie kupiliśmy.

Znów zapowiadają pogodę do... :cry: . A wrzosowisko czeka...

Przede mną tydzień w domu i kombinowanie, jak dziecka odprowadzać i przyprowadzać, skoro Małgo ma się wygrzewać. Mam nadzieję, że tyle co do samochodu i z powrotem jej nie zaszkodzi... Wynudzi się bidula, bo ja nad korektą będę siedziała zamiast ją zabawiać.

Z wyjazdu na weekend zrezygnowałam - Andrzej pojedzie sam.

I ja zajrzałam się przywitać.

Szkoda, że Andrzej sam będzie jechał i w ogóle, szkoda, że teraz tak macie plan napięty i jeszcze Małgo chora. :roll:

Mam nadzieję, że kupę kasy zarobisz tą korektą. :wink: